Şimdi Ara

İphone'dan Xiaomi'ye geçen varmı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: MrOguzhan

İsteyen 700-1000 arası android alır memnun da olabilir ama elindeki cihaz en ufak bi hatada çöp de olabilir. İsteyen 1500e kadar kutulu garantili temiz iphone 5s-se ve 6 lar var onları alır ne garanti problemi yaşar ne de stabilite problemi. İlla ki android fazla donanıma sahiptir, çünkü ona ihtiyacı vardır ama o donanımı en efektif şekilde kullanmakta başarısız olduğu aşikardır. Biri fazla donanım mı dedi? note 4ile 6plusla yaptığım gibi 3Gden 3saat internete girdiğimde şarjım su gibi bitmişti ve şaşırmıştım. Ayrıca 5sin kamerasıyla android cihazları karşılaştırmak biraz saçma, hangi android cihazlar? neden 7 plus değil? Çevremde 5sin kamerasından memnun kalmayan kimse görmedim herşeyin mp olmadığını sağır sultan duydu, lens aralığı daha geniş olsa tabi ki daha iyi olur o ayrı konu ama apple kamera yazılım optimizasyonu konusunda çok başarılı bu şüphesiz. Kamerayı şak aç ve çek o kadar. Örneğin normalde note 4ün kamerası çok daha iyidir 5sten ama o güzelim kamera bile stabil değil 😀 bir gün loş bi restaurantta yemek yerken masayı çekmek istedim telefondan utandım, 5si olan tık çekti geçti, note 4o loş ortama ayak uyduramadı telefon kafayı yedi... Ben şu an 2 yıllık bataryada %10 kaybı olan 6 plus kullanıyorum cihaz hala hiçbir andorid amiralin veremediği batarya değerlerini veriyor. ios9.3.5de çok stabildi. Şu anda ios 10.1 geldi ve cihaz 9.3.5ten daha da stabil diyebilirim, tabi eksileri de yok değil. Seneye 2.el temiz uygun fiyata bi 6s plusla takas yapmazsam ios 11e yükseltmem ve ios10la canavar gibi kullanırım. Şu anda temiz 2.elleri de 1600-1700lere kadar düştü tavsiye ederim.

İPhone 5s kamerasından memnun olmayan görmediysen al gör 3 ay önce sattım 5s kamerası leş gibiydi yaşın küçük herhalde fanboyluktan gebereceksin kullandığı markanın esiri olmuş insablar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: barocker

quote:

Orijinalden alıntı: wolferto

3 bucuk saattir sarjim yuzde yuz kardesim biraz forumda gezdim ve sana mesaj yazdim bekleme modunda gercekten sarji iyi gidiyor cihazinsaydigin eksiklikleri hangi cihazda gordun bilmem fakat ben cidden verdigim 680tl nin hakkini fazlasiyla aldgimi dusunuyorum fakirim haci buyuksun apple kullanamiyorum.ha hediye geldi bana iphone 6 dedim bunu alirsam sen kendine 7 alirsin yok dedim sende kalsin :) yazik o paraya sonucta hala oglu olur kendisi ailesi var cocugu var yaziktir o paraya

Ben neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum, evde her telefonda kullanan var benim elimdende onlarca android ve ios cihaz geçti. ZUK, Oneplus, ZTE, Xiaomi vss hepsini kullandım. Şuan mesela elimde SE ve S7 Edge var, S7 Edge şuan android dünyasının en sağlam cihazlarından biri buna kimse karşı çıkmaz heralde, ama sana şunu söyleyeyim S7 edge mi yoksa SE mi dersen ben SE derim. Takmışsınız ekran boyutuna, zaten android dünyası ancak ekran boyutu ve çözünürlük vs gibi şeylerle avunuyor. Ama kullanıcı deneyimi ve güvenlik gibi noktalarda sıfır. Imei yazarlar içindeki verilere herkes istediği gibi ulaşabilir ama bir bir iphone u çalınsa bile uzaktan çöp yapabilirsin cihazı ve güvenlik budur vs.. Bunları herkes anlamaz tabi, ekrana çözünürlüğe falan bakıp kanıyorsunuz, ekrandan başka bişey yapamıyorlar zaten, en güzel yeri ekranlar onun dışında çöp. Bakınız LG :) çöpler efendisi, G2 den sonraki tüm cihazları çöp. Bu arada sana bir noktada katılıyorum şuan Mi4 bende kullandım, eski bir mi4 kullanıcısıyım, gerçekten tam bir fiyat performans canavarı ayrıca yazılım ve rom çeşitliliği olarakta gerçekten harika bir cihaz. İster miui ister cynaogen ister windows mobile yükleyebiliyorsun ve bu bence harika bişey. Ama işte o da 3gb ramli ve LTE modelinin depolama olarak 64 lüğü yok malesef. 16gb hiçbişeye yetmez. 64 lük sadece 3G versiyonda var. Neyse yani bide böyle saçmalıklar var, herifler tam güzel bir cihaz tutturdular bu sefer diyorsun hoppp bir bakıyorsun 64gb depolaması yok bulunamıyor, renk çeşidi zaten yok, garantiden servisten falan bahsetmiyorum bile. Şu garanti ve servis konusu başlı başına bir tartışma konusu, ''ucuz mal alacak kadar zengin değilim'' diye bir laf vardır bilirmisin. Dandik kundik telefonlara para veriyor millet sonra bozulunca servislerde sürünüyorlar yada uzak doğudan getiriyorlar bir sorun çıktığında cihaz ellerinde patlıyor yada gidiyorlar merdiven altı telefoncularda kazık üstüne kazıklar yiyorlar. Ucuz diye aldıkları telefon daha pahalıya geliyor hem zaman hem eziyet olarak daha pahalıya maloluyor. Neyse hocam mi4 güzel cihazdır benim için özel yeri olan cihazlardan biridir, mi4 oneplus one ve zuk z1 falan bunlar sağlam cihazlardır ama işte malesef hiçbiri bırakın iphone SE yi falan 5S in bile eline su dökemezler. 5S i tercih ederim hepsine. Tabi birazda kişisel zevk meselesi, ben küçük ve hafif cihazları daha çok beğeniyorum. Tepsi gibi telefonları cepte taşımak hammalık gibi geliyor bana, aynı şeyleri çok daha hızlı ve kaliteli yapabildiğim ve üstelik taşıması kolay küçük ve hafif bir cihaz varken neden tepsi taşıyayımki yanımda.

Yazdıklarına bakınca one plus zuk xiaomi hiçbirini kullandığını sanmıyorum basbayağı sallıyorsun iphone 5s daha iyiymiş tüm androidlerin bataryaları şu gibi bitiyormuş 1 sene iPhone 5s kullandım günde 3 kere şarj edip prize bağlı hayat yaşıyordum fanboyluktan gözünüz kör olmuş

• Ya Türkiye de kullandığı markanın esiri olan toz kondurmayan tipler bitmeyecek son 4 ayda iPhone 5s - iphone6- s7 edge- Lenovo p1- xiaomi mi4c kullandım şuan mi4c yine kullanmaya devam ediyorum özellikle şu iphone fanlarinin yazdığı saçmalamalara hiç takma geçilir gayette zorlanmazsin şuan aldığım cihaz 118$ yani 350 liraya geldi ve iPhone 5s ile aralarında uçurum var mukayese bile edilemez iyiki xiaomi var

• okan_cehapelioglu kullanıcısına yanıt
    Evet hem samsungun hem de appleın ikisinin birden fanı olmak da marifet...
    Mübarek ben çevremde memnun olmayan yok dedim sen benim çevremde misin? Nedir bu çocukca alınganlık, eleştiriye, yoruma bu kadar kapalı olduğuna göre sana da kullandığı telefonun fanı fanboyu desem bu forumun ne anlamı kalır?...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi bırakın ya hepimiz paramız olsa gideriz iphone 6S yada 7 alırız, bunu hepimiz biliyoruz. Bende zengin falan degilim ama eğri oturup doğru konuşmak lazım. En iyisi iphone işte, züğürt tesellisi sizinki, neymis mi5 daha iyiymiş. He tamam daha iyi, rahat uyu gece en iyisi o tamam:)

• barocker kullanıcısına yanıt
    Benim param olsa da iphone almam çünkü bana hitap etmiyor. Haliyle benim için en iyisi de iphone değil. Bence biz en iyisi iphone diye kabul edelim de siz rahat uyuyun. Fikrinizi kabul ettirmek için kıvranıyorsunuz zira

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben ios'cuların yazdığına inanmıyorum..

Kim bilir bendeki s3'ü alıp kullansanız ne kadar yavaş gelecektir..

Yani xiaomi alsam mesela android beni üzecek mi? çöp çöp gereksiz şeyler yükleme roket gibi olsun arkadaşım..

Şimdi tüm 1 yıllık cihazlar oldukça hızlı...

Ben esneklik isterim, bi şarj kablosunu bir ortamda kimseden bulamıyorsan ne yapiyim öyle teknolojiyi..

Yok itunes yok bilmem ne... Gittiğim bir yerde mesela dosya almam gerekecek, çıkar usb kabloyu at karta taşı yanında..

İphone kaliteli ama yaygınlık çok önemli.. Kardeşimde mac vardı, stabildi ama sürekli esneklik sorunumuz vardı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: barocker

Abi bırakın ya hepimiz paramız olsa gideriz iphone 6S yada 7 alırız, bunu hepimiz biliyoruz. Bende zengin falan degilim ama eğri oturup doğru konuşmak lazım. En iyisi iphone işte, züğürt tesellisi sizinki, neymis mi5 daha iyiymiş. He tamam daha iyi, rahat uyu gece en iyisi o tamam:)

sen raat ol bana iphone 6 hediye geldi dedim gotur bunu almanyadan alinmisti hakkini hic doldurmaya gerek yok gidince mi5 s bul bana dedim halaogluma biraz kullandim insan icinde millet sanki iphone alan zenginmis gbi bakio baya bi rahatsiz oldum cidden ooo iphone yapmisiz dediler yok hediye dedim bi an aldimi soylersem kazik yemis hissine kapilacaktim halaoglum giderken dedimki al bunu dedim ben ios sevmiom cok havali :).icimden gecti simdi gitcek daha iyi ios alacak die bari bunu kullanmaya devam ederken dusunmeye vakti olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolferto -- 26 Ekim 2016; 0:45:58 >

• barocker kullanıcısına yanıt
    O eskidendi ve artık apple jobs un hakimiyetindeki apple değil. Yani bir anlamı kalmadı ki android aldı başını gidiyor. Apple belki az ram kullanıyor ama bunun bedeli hafizhafizadaki cacheler. Neden apple da 16gb 1 haftadan kısa sürede dolarken androidde 1 sene sonra bile dolmuyor sanıyorsunuz? Hele ki iphone 7 ile apple benim için bitmiştir. Basmatik bb storm ekranı gibi yapışık orta tus mu dersiniz, utanmadan orta tuşa atanmış bozulmaya karşı servis mesajı mı, çizilen kasa mı, biten ve çıkmayan pil mi, yoksa olmayan kulaklık çıkışı ve sahte 2. hoparlör mu? Buna rağmen bu cihazi alan salaktır!Açık net. 4s i takdir eden biri olarak 7 berbat ötesi bir makine ve milisalise animasyon değil pil ve çekim gücü benim hayatımı kurtarır. Bu yüzden apple a günahımı dahi vermek istemiyorum !!! Bunun yanı sıra imkanım da var ve macbook pro alacaktım ki her halt gidiyor. Sırf bu acgozluluklerine inat macbook pro almayacağım gider dell xps alırım daha iyi.

• 5sten mi4e geçtim sormak istediklerinizi sorun hocam

• Özellik olarak geçilir ama ios un özelliklerini bulamazsınız kolay kolay.

• Şu telefon adına hiçbir şeyden anlamayanlar xiaomiden uzak dursunlar alsınlar garantili tellerini işlerine baksınlar. Xiaomilerle uğraşmak ayrı bir zevk. Bunu herkes anlamaz

• Her çıkan iphonun en üst versiyonunu alabiliyorsanız iphone yok o kadar param yok derseniz xiaomi kesinlikle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tgezer

6S den geçtim . Zerre kadar aramıyorum .

Hocam bende 6s ve mi 5 arasında kaldım

mi 5 verilen paraya değiyor mu ?

küçük bir kıyaslama yapmanız mümkün mü ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlphaScramble

quote:

Orijinalden alıntı: tgezer

6S den geçtim . Zerre kadar aramıyorum .

Hocam bende 6s ve mi 5 arasında kaldım

mi 5 verilen paraya değiyor mu ?

küçük bir kıyaslama yapmanız mümkün mü ?

Kasa sağlamlığında garanti konularında iPhone. Onun dışında iPhone la yapıp mi5 le yapamadığım hiç bir şey yok. Stabilite falan hikaye. Kanmayın o hikayelere. iPod5 ipad retina ipad mini retina var evde. Son yazılımlarla yerlerde surunuyorlar.

• Özellik bakımından geçilir tabi ama ithalatçı garantili olması bazı insanları tedirgin ediyor.

• iphone 4s telefonumdaki her şeyi xiaomi prime 'a geçirmek istiyorum. Bugün bir turkcelle gittim. geliştriciyi açmak için bir yere 7 kere tıkladı ve "zaten siz geliştiricisiniz" mesajı çıkınca "yapamam bunu geliştirici seçenekleri çıkmıyor,bir bilgisayarcıya götürün " dedi. Yardım rica ediyorum acil.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.