benim baseban da 06.15 ilk zamanlar sorunsuz navigasyon programlarını kullanıyodum. yeni denediğimde hiçbirine giremedim. 3g, wireless ve konum servislerini açıp google map a bağlanmaya çalıştım map birşey bulamadı ancak mapi kapatıp sysgic i açtığımda gps hemen bağlandı. sonra çıkıp tekrar google mapa girdim. bu sefer o da bağlandı. bunları kapatıp primo ve tomtomu açtım gene gps bağlanamadı. 3g yi wireless ı kapattım sysgic gps le yine bağlantı kurdu. ama diğer programlar niye bağlanamıyo anlamadım. yanımdaki arkadaşta da baseband benimkiyle aynı o da jailbreakli 3gs ve hiç program falan kurulmamış oynanmamış. aldım ondan ve bu harita programlarını kurdum. hiçbir ayar yapmadım. direk hepsi bağlandı. aynı benim ilk zamanlar telim boşken kullandığım gibi. basebandla bir alakası olduğunu bende sanmıyorum. sanırım sonradan cydiadan kurduğum bir programla bir çakışma var. bunu da çözebilmek için tek tek herşeyi kaldırmam lazım. bir de primo için iphone un gps port ve baud değerlerini bilen var mı internette bulamadım. sys.txt dosyasına işlersek belki çözebiliriz.
Benim tel de; 3GS ios 4.1 Modem F: 05.14.02 jailbreak vs yok. Ama GPS sinyalini bir türlü bulamıyor. Belgrad ormanında acık havada felan bulamıyor Sehir içinde de sapıtoyor zaten. Neden olabilir? (Esasen 1-2 aydır bu sorun var. ios upgrade i vs de yapmadım bü süre içinde)
bu işin bir çözümü yok mu? yabancı forumları filan karıştırdım. bir türlü çalışmıyor...
deniyorum
işe yaradı.
bu kadar ayrıntılı işleme gerek yok. eski 3g telefonumda ne denesem gps çalışmamıştı. 3gs telefonumda da çalışmayınca hiçbirşey denememiştim. sonra dün bir yabancı forumda okuduğum denedim ve 3gs telefonumda işe yaradı:
-3g kapat -haritaları aç
bu kadar basit. işe yaradı. 3g yi tekrar açtım ama bir daha bozulmadı. tekrar bozulursa yine kapatırım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme