Şimdi Ara

iPhone Hakkinda Hersey... iPHONE KIRILDI (DEV TEAM) Tek Program ile YENI (PAYLASIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
8.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaslar, yeni baslik altinda guncel bilgilerimi paylastim ordan devam edebiliriz- Herkese Tesekkurler...

http://forum.donanimhaber.com/m_18576668/tm.htm

EKLENDI GUNCEL 19 Eylul 2007- 15:20
    LINK:

http://www.engadget.com/2007/09/15/iunlock-reloaded-free-iphone-unlocking-for-dummies-now-availabl/

Linkten de goreceginiz icin APTALLARIN bile 3-5 dakikada kirabilecegi seklinde ADLANDIRILAN iPhone Unlock Programi sonunda DAGITILIYORRRRRR!

Bir baska link:

http://www.thedailymac.com/

Slm arkadaslar. Bu baslik altinda yaklasik 1 aydir iPhone hakkinda edindiklerimi sizlerle paylasmak istedim. Bu paylasima sizler de benim yetersiz kaldigim yerlerde yardimci olur hatta daha ileri tasirsaniz sevinirim. Benim de bilmedigim bircok konu var. Ancak uluslararasi sitelerde gordugum kadariyla TR'den AVEA, TURKCELL ile baglanabildigini yazan arkadaslar var. Eger onlardan birkaci da bu foruma takilir ve bizlerle yasadiklari deneyimleri paylasirsa seviniriz.
    Oncelikle bir özet yapmak istiyorum konuya uzak olanlar icin:
    iPhone Apple'in urettigi tek Cep Telefonu. Detayli bilgilere,www.apple.com adresinden iPhone linkinden ulasilabilir.
    Mac OS X tabanli isletim sistemi (Apple Mac Bilgisayarlar da ayni Sistemi Kullanir) ile Symbian ve Windows Mobile Pocket PC isletim sistemlerinden ayrilir. Henuz iPhone'u kirmak ve kolayca butun SIM kartlari ile kullanilabilir hale getirmek icin ugrasildigi icin bu sistemle calisan programlar Symbian cep telefonlari icin uretilen programlara nazaran cok yetersiz duzeyde. Ancak bugun itibariyle bile bazi programlar iphone'a kurulabiliyor. Mac OS X'in genis yelpazesinin 8 GB'lik iPhone'la birlesmesi dusunulemiyor bile!
    Neden iPhone kisaca buna da deginmek de fayda var.
    Bircok forumda özellikle Nokia N95 ile iPhone karsilastirmasi vardir. iPhone Symbian isletim tabanli bir telefon degildir. Ozellikle Nokia'ya ben alistim kardesim ozellikleri de cok fazla zaten diyosaniz elbette sizin tercihiniz Nokia N95 (veya muadili bi baska modeller) olmali. iPhone ciktigi ilk gunden beri karsilastirmali tablo acisindan dusunuldugunde, bircok eksigine ragmen HAYRAN kitlesi olusturmus bi telefon. Bunu saglayan temel sebeplerden ilki, daha once MAC kullanicisi olan cep telefonu kullanicilaridir. iPhone bu insanlarin (ki bunlar arasinda ben de varim) telefon dilindeki tanimlamalaridir. Devrimsel ozelliklere sahip, tabulari yikan klasik nokia (takoz tanimlamasiyla butunlesmis) goruntusunden bikmis insanlar icin bicilmis bir kaftandir iPhone... 2MP kamerasi yaninda zaten ayrica kamera tasiyanlar icin gereksiz bir detaydir bile aslinda... Sunu bilir iPhone kullanicisi, istedigi kadar 5 MP kamera var dense dahi asla bir 2 MP canon fotograf makinasinin cektigi kalitede resim cekmek mumkun degildir bir cep telefonu ile... Arkasindaki Apple amblemi bile ayri bir asil duruyordur iPhone gonlunde taht kurmus Apple kullanicisi icin!
    Gecelim TEKNIK KONULARA.
    Su anda dunyada bircok HACKER, legal (yani program bazinda) iPhone'u kirmak icin ugrasti ve sonunda hem AKTIVASYON (JAILBREAK denilen hadise) hem de her SIM KARTLA calisma ozelligi basarildi. Ama son kullanici duzeyinde basit bir sekilde degil... Bunun calismalari da suruyor. Yani tek bir programla, hem aktivasyon hem de tum SIM kartlarla calisabilecek bir iPhone olusturmak icin gerekli, kisa surecek ve kullanimi kolay program olusturulmak uzere. Biz burda tartisirken birgun bu da olusturulacaktir. (bu site bunu da basardigini soyluyor henuz telefon gelmedigi icin denemedimhttp://forums.macrumors.com/showthread.php?t=353612&highlight=iphone)

http://www.tk.gov.tr/Tuketici/Sorulanlar/Sorulanlar.htm

adresinde, Yurtdisindan CEP TELEFONU GETIRIRKEN dikkat edilmesi gereken hususlar bahsediliyor. Onemli olan 1.1.2007 tarihinden itibaren getirilen cep telefonlarinda, yil icerisinde 1 tane SINIRLAMASI var, ayrica daha onceki yillarda uygulanan, gumrukte kayit vergi odeme vs. kalkmis. Ancak telefonla yaptigim gorusme sonucunda, getirmis oldugunuz cep telefonunu kayit ettirdikten sonra o telefonun IMEI no'su KLONLANIRSA, bir daha telefonu kullanamayacaginiz belirtiliyor. Bildiginiz gibi, faturali bir telefonunuzun IMEI no bir baska kacak tel. icin KLONLANIRSA, bunu aldiginiz firmaya goturuyorsunuz, onlar cozuyor. Yurtdisindan FATURALI alinan cihazlara bunun saglanmamasi bence ILLEGAL! Eger basima gelirse boyle bir durum kesinlikle kazanacagima inandigim davayi acmaktan kacinmam! Siz faturali telefon aliyorsunuz, ardindan kayit altina aliniyor bu TR'de, bi baskasi kacak telefon getirip IMEI numaranizi klonluyor onunki de sizinki de kullanilamaz oluyor. Siz faturanizi goturup ibraz ediyorsunuz actiramayacaksiniz o goturemeyecegi icin o da kullanamayacak olacak is mi !
    Kisacasi Yurtdisindan bile olsa, daha sonra haklarinizi koruyabilmek icin FATURALI bir telefon almanizi oneriyorum. Bu da nasil olur? Ya yakininiz veya siz gelirken 1 TANE SINIRIYLA ordan faturali alip gelip, kaydettirebilirsiniz.
    iPhone'un USA Apple Store'larda satis fiyati 200 USD lik dususun ardindan 8 GB'ler 399 USD (bazi kalan varsa eger 4 GB'likler ise 299 USD), vergisi ile birlikte USA'da 430 USD'ye aliyorsunuz.
    iPhone, Türkiye de satilmaya baslansa bile fiyatinin en az 800-1000 USD arasinda olacagi tahmin ediliyor. Su anda BUTUN ULKELERDE, iPhone SIM KART DESTEGI olmaksizin kolayca calisabilir hale getirilebiliyor (JailBreak). Böylece en azindan almis oldugunuz iPhone'u SIM kart ile calistiramasaniz bile veya KLONLANSA bile daha sonra iPod (8 GB) ve diger ozellikleri icin kullanabilirsiniz telekominikasyon haric.
    Su an benim pozisyonum ne? Bir arkadasa siparis verdim 22 Eylul ve sonrasinda Aktivasyon ve Sim Kart kirma, TR'de kayit vs. hepsi hakkinda bilgi verebilecegim. Bu arada sizlere yardimci olabilecegini umdugum linkleri editleyerek birazdan vermek istiyorum.

KONUYLA ILGILI LINKLER:

http://www.hacktheiphone.com/ (JailBreak)

http://cre.ations.net/creation/ibrickr (iBrickr ile Jailbreak)

http://www.tuaw.com/2007/09/15/iphone-dev-team-announces-free-gui-iphone-unlock-tool/ (Takip acisindan TEK BIR PROG. ile iPhone'u kirma asamasi hacint0sh ve tuaw sitesi)

http://iphone.nullriver.com/beta/ (iPhone'u bilgisayardan yonetme program ve detaylari)

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=353612&highlight=iphone (Linkler SimFree Detaylari)

http://www.thedailymac.com/ (guncel bilgiler ve henuz deneyemedigim icin soyleyemiyorum, iPhone'u kiran program var)

http://iphone.unlock.no/ (Cogu iPhone kullanicisinin tercih ettigi UNLOCK yontemi, bir Turk bir baska sitede bu yolu kullanarak Turkcell ile calistirdigini soylemis! Alttaki linki gorunce buna gerek kalmadigini goreceksiniz :D)

http://www.engadget.com/2007/09/15/iunlock-reloaded-free-iphone-unlocking-for-dummies-now-availabl/ (Ben bunlari yazarken bu link dustu ARTIK KIRILDIGINI SOYLUYORLAR. Bakalim telefonumuz gelsin gorecegiz.. Telefonu gelmis olanlara hayirli olsun )

Simdi aslinda bir iPhone'u Aktive ederken ONCELIKLE NELERE DIKKAT EDILMELI onlar netlesmeden aktivasyon ve unblock islemlerine gecildigi icin butun forumlarda ben bunu beceremedim, ben sunu beceremedim SORUNLARI OLUSTUGUNU TAHMIN EDIYORUM. O yuzden iPhone kullanicilari- kullanacak olanlar olarak bunlari cozmemiz gerek. Benim edindigim bilgiler cercevesinde su ozellikler iPhone'u sorunsuz Jailbreak ve Unblock etmek icin TESPIT EDILMESI GEREKEN HUSUSLAR: (Ben MAC kullandigim icin cogunlukla Mac kurulum bilgilerim var)

1. MAC ve PC icin ayri kurulum prosedurleri uygulanir? EVET
    2. iTunes Kesinlikle Kurulu olmalidir? EVET
    a. Mac'te hangi surumu kurulu olmali? Edindigim bilgilere gore kesinlikle 7.4'ten onceki surumler mevcut olmali
    b. PC de hangi surumu kurulu olmali? -
    3. Jailbreak yaparken iTunes Kapali Olmali? EVET
    4. Wi-Fi Baglantilar?
    a. Mac/Pc internete bagli olmali mi? Bilinmiyor....
    b. Cevrede iPhone'un baglanabilecegi bir Wi-Fi bulunmasi sorun teskil eder mi? Bilinmiyor...
    5. iPhone Firmware ne olmalidir? Hemen hemen hepsi 1.0.2 olmali diyor.
    a. Bu tespiti .... ayarlardan girip hangi versiyon oldugunu ogrenebilirsiniz diyor. Peki jailbreak yapilmamis bir iphone'a girip hangi firmware oldugunu gormek mumkun mu? Bilinmiyor....
    b. Tut ki eski versiyonu... Bu durumda nasil update edecegiz 1.0.2'ye? Bilinmiyor....
    6. Mac - iPhone baglantisi nasil kurulur? Yaninda gelen USB Dock yardimi ile...
    7. Bu baglantida aktarim icin ayrica bi program gerekir mi? AppTapp diye bi pro var. Bu islemi o yapiyor, ancak normalde zaten kendi bir programi var mi henuz telefon gelmedigi icin su anda bilmiyorum...
    8. Becerilemezse telefon ne olacak? Bazi sitelerde ilk firmware'den son firmware e kadar image dosyalari var. Muhtemelen onlarla tekrardan resetleniyor.
    vs. Arkadaslar gordugunuz gibi butun bunlarin netlesmesi gerekir bence. Daha once kuranlar varsa LUTFEN BIZIMLE paylassinlar ve biz de uygulanabilir olup olmadigini, eksiklikleri birlikte cozelim. Benim telefon geldikten sonra sizlerle dedigim gibi paylasacagim ama onun oncesinde her ihtimali deneyip elli kere telefona format atmaktansa en azindan birkac tane KESINLIKLE SU POZISYONLARA dikkat edilmeli dedikleriniz varsa bizlerle paylasin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c_scorpion -- 23 Ekim 2007; 18:36:15 >

• w960i yi tercih ederim kamera yok,radyo yok, programı bekleki çıksın.tamamen dizayna para veriliyor
  • tercih et o zaman kardeşim sana zorlamı git iphone al diyolar, isteyen istediği ürünü tercih eder kullanır. apple'ın kalitesini tartışmanın bir anlamı yok ama bazılarımız anlamamakta çok ısrarcı...
  • Dedigim gibi iPhone tercihi tamamen Devrimsel ozelliklere sahip olmasi ve ayricalikli olmasi... Soyle soyleyim. Benim icin n95 almak hicbi sey ifade etmeyecek ilk cikan 6600'dan ne farki var ki mantigi... Yine takoz yine klasik nokia ... Ama iPhone aldiginda, en azindan otobuste bile giderken n95 telefonun oldugu belli bile olmazken.. Saniyorum iPhone'u goren ve ozelliklerini biraz kurcaladiktan sonra tum herkes ona bakacaktir
  • arkadaslar ilk linkte gercekten cok basit bi yontem sunulmus.birkac dosya var onlari telefona koyuyon falan bi iki islem yapiyorsun sitede yaziuyor ne oldugu sonra hazirsiniz dio. bunu yapipta basariya ulasan var mi ?
  • ben kesinlikle bakmam bana o bile takoz gelir ben bir zamanlar motorola D520 kulanmıştım neredeyse takoz büyüklüğünde
  • özeti budur kardeşim ....
    bir telefona bunca senedir hiçmibirşey katılmaz .... s60 mış hahhaaa
    ben mpx220 kullanıyorum ama bundan sonraki telefonum iphone ya da klonu meizu olacak :))

quote:

Orjinalden alıntı: c_scorpion

Dedigim gibi iPhone tercihi tamamen Devrimsel ozelliklere sahip olmasi ve ayricalikli olmasi... Soyle soyleyim. Benim icin n95 almak hicbi sey ifade etmeyecek ilk cikan 6600'dan ne farki var ki mantigi... Yine takoz yine klasik nokia ... Ama iPhone aldiginda, en azindan otobuste bile giderken n95 telefonun oldugu belli bile olmazken.. Saniyorum iPhone'u goren ve ozelliklerini biraz kurcaladiktan sonra tum herkes ona bakacaktir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • c_scorpion arkadaşa katılıyorum. Arkasında apple logosu olması bile bu ürünü farklı ve çekici kılıyor.
    Macintosh kullananlar bilir. Macintosh'a ait her türlü aksesuar ve parçalar PC kadar kolay ve ucuza bulunmaz. sadece mouse bile PC mouselardan kat ve kat pahalıdır.
    Neden? çünkü piyasada kendine kaliteli ve sağlam bir yer edinmiştir. Belkide en önemlisi PC gibi devamlı işletim sistemi göçmez.

Sorun şu ki, hiç kimseye zorla iPhone alın denmiyor. İsteyen istediği telefonu kullanmakta özgür.
    Ama iPhone kulananlar bilecek ki, onlar özel ve ayrıcalıklı insanlardır.

Ayrıca c_scorpion arkadaşa bu yazısı için teşekkür ederim.
    Çok iyi hazırlanmış.
    Ellerine sağlık.

Saygılar,
  • Türkçe bi site yok mu arkadaşlar bu iphone kırmak için
    lütfen yardım edin
  • Arkadaşlar İphone ne kadar dan gidiyor.

İnternette 4GB lığı 400 liraya falan gördüm ama???
  • Kesinlikle sırf karizmasi 1000YTL eder Iphone'un. Alo dedimmi de bana yeter.

Iphone ortalıga ciktigi zaman; N95 ler, E90lar, siroccolar haddini bilecek kümeslerine geri dönecek. O kadar!
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fettah34

Kesinlikle sırf karizmasi 1000YTL eder Iphone'un. Alo dedimmi de bana yeter.

Iphone ortalıga ciktigi zaman; N95 ler, E90lar, siroccolar haddini bilecek kümeslerine geri dönecek. O kadar!

İnşallah dediğin gibi olmaz...iPhone'un ele düşmesini istemem ki zaten düşeceğini (sanmıyorum...Elmacılar Apple'a yeter
  • Amerikadan Iphone um geldi sonunda, dün akşam uzun bir kırma işleminden sonra şu an TURKCELL hattım ile kullanır durumdayım. Tüm fonksiyonları tıkır tıkır çalışıyor. Ürün hakkında yapıcağım yorumlara gelicek olursak ;

+ Şık görüntü
    + 8 GB
    + Internet hızı
    + Mükemmel hız (Sayfalar arası geçişler harika)
    + Ipod özelliği ve arayüzü gerçekten çok güzel
    + Pil ömrü

- Çoklu SMS gönderememe
    - Bluetooth özelliğinin sadece kulaklık aparatı ile kullanılabilmesi
    - Mesaj yazımı veya not alımı sırasında hatalı yazılan yere dönüş baya zor, apple bu noktayı atlamış gibi geldi bana
    - Cep telefon özelliğini pek geliştirilmemiş gibi, birçok cep telefonlarında yer alan telefon ayarları Iphone da yok. Ekran bilgisi (maç sonuçları gibi), PIN kodu ayarlama ve benzeri

+ lar ile eksileri karşılaştırdığımda, ürünün eksik birçok özellikliğine rağmen şu an için teknolojinin son noktası olduğunu söyleyebilirim. Gerçekten uzun yıllar kullanmaktan bıkılmayacak bir telefon ve cep bilgisayarı.

• quote:

Orjinalden alıntı: JoeTheKid

- Mesaj yazımı veya not alımı sırasında hatalı yazılan yere dönüş baya zor, apple bu noktayı atlamış gibi geldi bana

yazili metinin uzerine parmaginizi dokunmus olarak tutarsaniz bir buyutec cikacak, onun sayesinde metnin icinde bir yere gitmek cok kolay.

iPhone Hakkinda Hersey... iPHONE KIRILDI (DEV TEAM) Tek Program ile YENI  (PAYLASIM)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brave5213 -- 24 Ekim 2007; 17:47:10 >
  • Brave valla bu ozelligi bilmiyordum. Super oldu.... Tesekkurler. Ben o islemin sadece goruntuyu buyutmek ve iin hava civasi filan saniyordum. Arkadasla ayni dertten muzdariptim. Basili tuttugunda saga sola cektiginde scrool istedigin yere gidiyor. Tekrar tsk.
  • Forumda aramadan yazmıştım Buradabuldum cevapları kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gizli_07 -- 25 Ekim 2007; 19:59:18 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.