o civvardaki emniyete gidip kayıp başvurusu yapacaksınız ile olarak, sonra savcılığa gidip telefonumu kaybettim diyeceksiniz. kapatılmasını istiyorsanız kapattırabilirsiniz.. bunları yaptıktan sonra ohh alana da yaramasın diyebilirsiniz çünkü bulmak için hiç uğraşmayacaklar çünkü ortada suç teşkil edecek bir durum yok.. ama siz emniyete ve savcılığa vereceğiniz ifadede çalınmıştır olay böyle oldu derseniz işte bu suç duyrusudur.. bununla ilgilenirler ve bulduklarında size dönerler %70 ihtimal.. diğer durumda ise size dönmeleri %20 ihtimal.. forumda ararsanız bulursunuz telefonları çalınan, kaybolanlara emniyetin gönderdiği yazı "zaman aşımından dolayı takibi düşmüştür.." şeklinde..
Bence Konu dışına açsaymışsınız hikayenizi daha iyi olurmuş.
Bakırköy cumh. savcılığından yapacaktım da başka bölgeye bağlı olduğunu söylediler, dosyanın oradaki savcılığa gitmesi dahi 2 hafta sürermiş o yüzden oradaki adliyeden başvuracağım.
@:SworD:
Iphone bölümü olduğu için "konu dışı" kısmında bahsettiğim find my iphone dan bihaber olabilecek insanlar da olabileceği için burada açtım. Bence saçmalamış olabilir misin? Tövbe ya.
bi gelişme var mı? savcılığa müracatını yaptın mı?
Merhaba,
Dün itibariyle savcılığa müracaat ettim. Savcı bey BTK'yı arayıp imei numarası ile telefonu kapattırıp çalıntı takip numarası almamı istedi. Ben BTK'yı aradığımda sadece sinyalizasyon takibi yapacaklarını düşündüm fakat adamlar telefonu tamamen kullanıma kapatıyorlar. Kullanıma kapatılan telefonu nasıl bulabileceklerini zerre kadar anlamış değilim. Adam iphone u ipod, kamera ve wifi ile internete girmek için kullanır. Bu durumda nasıl bulunacak bu telefon merak ettim doğrusu. Ben de kapattırmadım. Savcı beye de anlattım. O numara olmadan işlem yapılamayacağını vs söylese de kavga gürültü dilekçeyi onaylatabildim. Hiç değilse bu şekilde sonuç alamazsam tekrar başvuru yapar bu defa kullanıma kapattırırım. Sonra diyorlar ki bu tip olaylarda geri bulma şansları %20 en fazla. Ee abi tabiki %20 olur. Telefonu kullanıma kapattırıyorlar, nasıl bulunabilecek ki sinyal olmadıktan sonra? Kısacası doğru mu yaptım, yanlış mı yaptım bilmiyorum ama telefonu kullanıma kapatmak benim işime gelmedi, aklım da almadı doğrusu. Alakanız için herbirinize ayrı ayrı teşekkürler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme