Şimdi Ara

iphone kayit? (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
603
Cevap
3
Favori
33.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yurt dışından getirilen cep telefonlarının havaalanında kayıt yapılması gerekmiyor. siz zaten turkcell bayiinde imei kaydı yaptırarak, yapmanız gereken şeyi yapmışsınız. sistemde de kayıtlı görünüyorsa tamamdır.
    quote:

Orjinalden alıntı: YAKKICI

Arkadaşlar pasaportumla turkcell den iphone numu kayıt ettirdim.

Turkcell den kayıt edilen teller 2-3 ay sonra kapatılıyormuş, havaalanından kayıt yaptırmak gerekiyormuş.
    Başına böyle bişe gelen varmı??

ACİLL CEVAPLAR MISINIZ. ne yapmamız gerekir.
  • ipodlover haklısın kardeş, babam bugün aradı işte böyle böyle dedi diye , direk benim hal şu :

Baba diyorum adım gibi eminim IMEI'si bu şekilde ve sahte falan olamaz diye,neyse yarın gitsin söylesin bari herife

Zaten şu sitede de telefonumun IMEI'sini girince gayet güzel detaylarını veriyor...

http://www.numberingplans.com/?page=analysis&sub=imeinr
  • quote:

Orjinalden alıntı: kyle007

Kayıt yaptırmış birisi yukarıdaki soruma cevap verebilir mi , yarın ona göre babamı bilgilendireceğim

Bu gün satın aldığım cihaz kayıtlıydı ve IMEI 35 ile başlıyor, netten kontrol ettim kayıt altında görünüyor ancak,
    yurt dışından ürünü alan bir arkadaşımın cihazına bakmıştım onun IMEI numarası 01 ile başlıyor ve TURKCELL
    abone merkezinde kayıt altına aldırmış.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Arkadaşlar benim bir sorunum var. şimdi bana perşembe günü bi iphone geldi ve aynı gün kaydını yaptırdık. tam 6 gün oluyor ama alet açılmadı. (sadece emergency call ekranı var). imei no sorgulama sitesinde kayıtlı gözüküyor ama sim no ile eşleştirilmemiş daha. beklesem açılır mı yoksa unlock gibi işlemler uygulamalıyım mı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: buldstarp

Arkadaşlar benim bir sorunum var. şimdi bana perşembe günü bi iphone geldi ve aynı gün kaydını yaptırdık. tam 6 gün oluyor ama alet açılmadı. (sadece emergency call ekranı var). imei no sorgulama sitesinde kayıtlı gözüküyor ama sim no ile eşleştirilmemiş daha. beklesem açılır mı yoksa unlock gibi işlemler uygulamalıyım mı.

activate,unlock gibi işlemler yapıldımı?
  • hayır yapılmadı yapılması gerekiyor mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buldstarp -- 27 Mayıs 2008; 20:15:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: buldstarp

hayır yapılmadı yapılması gerekiyor mu

e haliyle bilgisayara bağlayın.ziphone isimli naçizane yazılımımız ile do it all seçeneği sayesinde telefonunuzu çalışır hale getirin.
  • Bu web sitesindeki bilgilerin doğruluğuna güvenilmez.
    Benim iPhone 16GB olduğu halde 8GB olarak görünüyor

quote:

Orjinalden alıntı: kyle007

ipodlover haklısın kardeş, babam bugün aradı işte böyle böyle dedi diye , direk benim hal şu :

Baba diyorum adım gibi eminim IMEI'si bu şekilde ve sahte falan olamaz diye,neyse yarın gitsin söylesin bari herife

Zaten şu sitede de telefonumun IMEI'sini girince gayet güzel detaylarını veriyor...

http://www.numberingplans.com/?page=analysis&sub=imeinr

• arkadaşlar haftaya amerikadan iphone gelcek yalnız getiren arkadaş kendinede aldığı için pasaporta kaydetmiyor bu pasaporta kayıt işini nası halledebilirim bu işi yapan bildiğiniz bi yer varmıdır
  • Saçma sapan bir kurumun saçma uyulaması yüzünden çekilen eziyete işgücü kaybına masrafa bak yahu...
    Sanki artık hiç çalınmıyor cep telefonları... hiç kaçak telefon gelmiyor artık, her yer rant kapısı haline geldi..
    aq
  • Arkadaşlar merhablar,

Geçen sene getirdiğim Iphone'umu 2007 yılında kaydettirdim adıma. yeni yasa ile 2 yıla çıkarıldı sizin de bildiğiniz üzere bu kayıt işlemi. Ve bu sene de ABD'ye gidiyorum haziran ayında, ve eskisini gitmeden satıp yenisini getirmek istiyorum ama bu sefer de kaydettiremezsem diye korkuyorum. Benim durumuma göre telefonu kaydettirebilir miyim pasaportumla ???
  • iPhone'ların TK'ya Kayıt Ettirilmesi

Bildiğiniz gibi yurt dışından bireysel olarak 2 adetten fazla cep telefonu getirmek yasak. (Fazlası gümrüğe tabi) Ayrıca yolcu beraberinde getirilen cihazlar kayıt dışı olduğu için, kaydettirilmeden kullanılması yasaktır. Bu yasağın kontrolünü de Telekomünikasyon Kurumu (TK) yapar. Süreç ise kabaca şu şekilde işler:

Herhangi bir SIM kartını, ilk defa kullanılacak bir cep telefonuna takıp görüşmeyi yaptığınız anda, ilgili cihazın IMEI numarası TK'nin sistemine bildirilir.

TK da bu IMEI'yi kayıtlarından kontrol eder, eğer bir kayıt bulamaz ise, cihazı kaçak kabul eder ve ilgili cihaz ile görüşme yapılmasının engellenmesi için tüm operatörleri bilgilendirir. İlgili operatör de cihaz sahibini SMS ile bilgilendirir ve bir süre sonra da görüşmeye kapatır.

Yurt içinden faturasıyla alınan cihazların IMEI'leri, ithalatçı firmalar tarafından önceden TK'ya bildirildiği için kaçak mumelesi görmezler. Lakin yolcu beraberiyle veya kargo ile getirtilen cihazlar kaçak kabul edilir. Fakat devletimiz, yurt dışına çıkış-giriş yapan pasaportlara bir adet cep telefonunu hiç bir ücret ödemeden kayıt altına alma imkanı sunar.

1 Şubat 2008 tarihine kadar bu kayıt işlemi gayet kolay ve esnekti. Son takvim yılı (1 Ocak-31 Aralık) içerisinde yurta giriş yapmış herhangi bir pasaport ile cihazınızı kaydettirebiliyordunuz. Tabii aynı pasaport ile son bir yıl içerisinde başka bir kayıt yaptırılmamış olması gerekiyordu.

Fakat Türkiye'ye yolcu beraberinde getirtilen ve TK'ya kayıt ettirilen iPhone sayısında patlama olunca, 1 Şubat 2008'de yayınlanan bir genelge ile bu imkan ciddi bir şekilde kısıtlandı. Öncelikle yolcu beraberinde getirilebilen cihaz sayısı 5'den 2'ye düşürüldü. Kayıt için ise şartlar aşağıdaki gibi değiştirildi:

Konu ile ilgili olarak Gümrük Müsteşarlığı nezdinde yapılan girişimler ve değerlendirmeler sonucunda zati eşya kapsamında bir takvim yılında bir adet cep telefonu getirme müsaadesi, aynı kapsamda iki takvim yılında bir adet olarak yeniden düzenlenmiştir.
    Ayrıca kayıt işleminin yurda giriş tarihinden itibaren 1 ay içinde yaptırılması zorunluluğu getirilmiştir. Her iki yeni uygulama 1 Şubat 2008 tarihinden itibarenyürürlüğe girmiştir. Kayıt işlemleri önceden olduğu gibi operatörlerin yetkili bayileri tarafından yapılmaya devam etmektedir.

Bu iki değişikliğin dışında kayıt için gerekli tüm şartlar aynen devam etmektedir. Kayıt için son bir ay içerisinde ülkeye giriş yapmış ve son iki yıl içerisinde başka bir cihaz kaydı yaptırılmamış herhangi bir Türk Vatandaşının pasaportu kullanılabilir.

* Pasaport sahibi ile iPhone sahibinin aynı olması zorunlu değildir. Faturada yazan kişi de olması gerekmemektedir.
    * Pasaport sahibi ile SIM kart (tel no) sahibinin aynı olması zorunlu değildir.
    * Pasaport sahibinin kayıt yaptıracak kişi ile akraba olması zorunlu değildir.

Sadece, ilgili operatörün abone merkezine giderken iPhone'unuzu ve pasaport sahibini pasaportu ile birlikte yanınızda götürmeniz gerekmektedir. Abone Merkezleri genelde ücret almadan pasaportun fotokopisini de alarak TK kaydını yaparlar.

Çoğu abone merkezi artık son bir ay kuralına uymayan pasaportları kabul etmemektedirler. Fakat bazı abone merkezleri 2007 yılına ait pasaportları kabul etmekedirler. Aslında bunun sebebi 2007 sonlarında yaşanan TK'nın sisteminde sık sık meydana gelen arızalardır. Bu arızalar nedeniyle 2007 yılında çoğu kişi kayıt yaptıramadı ve TK da 2007 takvim yılı sonunda biten kayıt süresini 2008 yılına uzattı. İşte bu imkanı, insiyatif alarak kullanan bazı abone merkezleri halen kayıt yapmaktadırlar. TK daha sonra bu kayıtları iptal eder mi orasını tam bilemiyoruz.
    alıntıdır

• Peki telefoncularda yapılan kayıt işlemi illegal mi oluyor yani?Çünkü pasaport falan götürülmüyor sanırım.(Çok bilgili değilim bu konularda öğrenmeye çalışıyorum)
  • hangi ay kayıt ettirdiğine baglı 2 yıl dolmuşsa ettirirsin

quote:

Orjinalden alıntı: mutafik

Arkadaşlar merhablar,

Geçen sene getirdiğim Iphone'umu 2007 yılında kaydettirdim adıma. yeni yasa ile 2 yıla çıkarıldı sizin de bildiğiniz üzere bu kayıt işlemi. Ve bu sene de ABD'ye gidiyorum haziran ayında, ve eskisini gitmeden satıp yenisini getirmek istiyorum ama bu sefer de kaydettiremezsem diye korkuyorum. Benim durumuma göre telefonu kaydettirebilir miyim pasaportumla ???

• benim anlamadığım kişi 2 telefon getirebiliyor ama türktelekoma kayıtı 1 telefon mu yaptırıyor kanun bu mu ?
  • arkadaşlar bugün bir iphone 3gs 32 gb kayıt yaptırmak için Samsunda turkcell extraya gittim kız gayet nazik bir şekilde yaklaştı ilgilendi ve dediki yapamıyorum neden dedim sistem tc nosunu kabul etmiyor dedi Allah bin kere razı olsun sonra tekrar denedi denedi olmadı ve bu sefer açtı telefonu aradı tk yı tk da genel bir arıza var üzerinde çalışıyoruz dedi bayanda yine binkez razı olsun onda ben fotokopileri aldım işleminizi hergün tekrarlıyıp olumlu sonuçta size döneceğim dedi bende eve geldim ve birde ben arayım dedim tk yı bu sefer telefondaki bayan sistem arızası doğrudur nüfüs dairesinin otomasyon programında çakışmadan kaynaklanan bir sorun var dedi genel bir arıza dedi biz gerekli bilgiyi onlara ilettik üzerinde çalışıyorlar dedi belli bir tarih yok dedi banada susup turkcell extrada ki bayanın telefonunu beklemek kaldı anlıyacağınız. şimdi bu kadar uzun uzadıya anlattıktan sonra işin komik ve enteresan yerine geldik oda işlettirdiğim yani işletmeye çalıştığım pasaportun sahibi bu akşam uçakla isveçe geri dönüyor pasaport giriş tarihi ise 10 temmuz bakalım şimdi ben hangisini düşüniyim 15 günüm kaldığınımı sistemin 15 gün içinde düzelip düzelmiyeceğinimi yoksa elimde patlıyacak iphone 3gs ye başka pasaport bulabilecekmiyim bu otomasyon sistemi neden böyle dandik bir sistem ben ne yapim arkadaşlar hangisine yanayım

• arkadaşlar bişey sorcam....

bikaç hafta sonra kardeşim londrodan gelecek...

iphone getirtecem ama yazılanlardan kafama takılan bikaç şey oldu....

1) havalanına indiğinde pasaportuna iphone ile ilgili bir işlem yapması gerkiyormu????
    2)yoksa direk pasaport,iphone ve kimlik ile yurt içine girdikten bikaç gün sonra turkcell ekstra ya gitmesi yeterli mi???

şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ac2ronay

arkadaşlar bişey sorcam....

1) havalanına indiğinde pasaportuna iphone ile ilgili bir işlem yapması gerkiyormu????
    2)yoksa direk pasaport,iphone ve kimlik ile yurt içine girdikten bikaç gün sonra turkcell ekstra ya gitmesi yeterli mi???

şimdiden teşekkürler...

cevap yok mu?????

• quote:

Orijinalden alıntı: ac2ronay

arkadaşlar bişey sorcam....

şimdiden teşekkürler...

İKİSİDE OLUR AMA TURKCELL EXTRALARDA YAPTIR BENCE DAHA KOLAY...
  • İyi geceler.Amerikadan iphone getirmek üzereyim bununla ilgili bir kaç sorum olucaktı.

-Belirli bir zaman içerisinde kayıt yapmalımıyım?
    -Herhangi bir ülke pasaportuna kayıt yapabilirmiyim?
    -Turkcellde tanıdıkların olması etkili olurmu? (Biraz ilegal bir soru ama malum...)
    -Yurt dışına çıkış süresinin öenmi varmı pasaportta mesela 3 yıl önce çıkılmış..
    -Alakasız ama myusabox ile alışveriş yapan oldumu daha önce?

Birde rica ana konu olarak yurt dışından getirilmiş telefonların kayıt prosedürü gibi bir başlık olsa oldukça faydalı olurdu.
    Berk
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.