|
iPhone modellerinde (ips ve oled) sarı ekran ve parlaklık sorunu var mı? TÜM DETAYLAR (4. sayfa)
-
-
Arkadaşlar herkese merhaba bende dün çok büyük heveslerle Turkcell e gidip iphone 11 pro max aldım , önce her şey iyiydi sonra ekranın sarı olduğunu farkettim kardeşimin iphone 8i benim cihazımdan daha beyaz canlı gösteriyor acayip bir şekilde canımı sıktı bu olay sizce iade mi etmeliyim yoksa normal bi durum mu bu lütfen yardım -
+ ekran parlaklığını çok az % 90 seviyesine indirince başlıyor bu olay full yaptığımda aşırı bir problem olmuyorquote:
Orijinalden alıntı: AH461
Arkadaşlar herkese merhaba bende dün çok büyük heveslerle Turkcell e gidip iphone 11 pro max aldım , önce her şey iyiydi sonra ekranın sarı olduğunu farkettim kardeşimin iphone 8i benim cihazımdan daha beyaz canlı gösteriyor acayip bir şekilde canımı sıktı bu olay sizce iade mi etmeliyim yoksa normal bi durum mu bu lütfen yardım -
Maalesef benimde iphone 11 de aynı sıkıntı çıktı apple gibi bir firma nasıl böyle bir hataya düşebilir aklım almıyor ben turkcellden İnternet üzerinden sipariş vermiştim umarım sıkıntı çıkarmadan iade alırlar. video benim cihaza ait renk filtresi ile kısmen çözülüyor ama bu seferde ekran mavimsi oluyor. Gerçekten rezillik.Murat AkınyoutubeiPhone 11 Sarı Ekran Sorunuhttps://www.youtube.com/watch?v=rCYhYjrFy6g&feature=youtu.be
-
Hocama sizin gözlemlediğiniz deneyimlediğiniz xs max lerde sarı renk sorunu ne seviyede konuda tam anlamıyla buna cevap bulamadım, benim iphone 11 de bu sıkıntı çıktı bir daha ip 11 almaya çekiniyorum xs max alma niyeti içerisindeyim sizin biz izleniminiz var mı -
Arkadaşlar iPhone 11 pro larda genelde sarı ekran var bunun nedeni yapılan kalibrasyondan ve farklı ekran tiplerinden kaynaklı. Çok rahatsız oluyorsanız, önce true tone kapatın sonra ayarlardan erişebilirlik kısmına gidin sonra ekran ve metin puntosunu seçin. oradan renk filtreleri kısmına geçin.renk filtlerini açın ve en aşağıdaki renk tonu seçeneğini seçin. Yoğunluğu sıfırlayın. Renk özünü %75 e getirin ekranın düzeldiğini göreceksiniz sonra gidip true tone u açabilirsiniz. -
Yalnız bu efsaneymiş.quote:
Orijinalden alıntı: epcel -
Altındaki yorumlar hele... -
Cihazı almadan cihazdan vazgecirecek bu sorun beni. Şans meselesi mi şimdi bu sarı ekran? Samsung kullanicisiyim yıllarca hep sorun yaşadım. Sorun yaşamamak için iphone a geçiş yapayım dedim ama bu yorumlar sonrası yine kararsız kaldım. -
Bakın ben 5 6 adet bunlar arasında kendi aldığım iphone 11 de mevcut kesinlikle sarı ekran problemi var, sarı ekran sıkıntısı olmayan var mıdır bilmiyorum alıcaksanız dahi e ticaret vasıtası ile iade kabul edecek firmalardan alın, gidip mağazadan falan alırsanız iade etmenizde zor olabilir.
Bende Samsung s10 lite alacaktım sırf yeşil ekran sorunu nedeniyle iphone a yöneldim ama bunda da bu sıkıntıyı yaşıyoruz -
Daha önce amazon üzerinden çok cihaz aldım sıkıntı yaşamadım iade konusunda. Yine amazon bekliyorum stok girilmesini. Samsung da çok sorunlar yaşayıp servise çok gittim. S10 plus 2 kez değişti 3.telefonda da sorunlar yaşadım ekranda aşınmalar hayalet ekranlar edge kısımda sararmalar vs.
Umarım sorun yaşamadan iphone a geçiş yaparım.
Teşekkür ederim. -
-
Bence sarı ekran bir problem değil arkadaşlar. Apple bunu problem olarak görseydi bu paneli tedarik etmezdi. Ki telefonun herbir parçası çok titiz bir şekilde kalite kontrolden geçiyor. Bugün Teknosa’da kendi telefonumla oradaki telefonu karşılaştırdım. İkisinde truetone kapalı 100% parlaklıkta oradaki görevliyle karşılaştırdık. Bariz bir fark vardı teşhir ürünü daha gri daha mavimsi beyazlara sahipti eleman çok şaşırdı. İkimiz de benim telefonumun ekranını daha çok beğendik. Hani bana seçme hakkı verseler yine kendi telefonumu seçerdim. Saygılar sevgiler herkese. -
İlk iphone 11i Turkcell sitesinden ikinci İphone 11 i amazondan sipariş verdim ikisinde de sarı ekran sıkıntısı yaşadım, bulunduğum ildeki 4 teşhir ürününüde incelediğimde 4unde de sarı ekran sıkıntısını müşahede edince artık iphone 11 almaktan vazgeçtim amazondan aldığımı da iade edeceğim amazondan aldığımın karşılaştırma fotosunu ve ilk turkcellden aldığımın çektiğim videoyu tekrar ekleyim, aldığım firmaların ismini vermemdeki sebep firmalarda bir sıkıntı olmasından dolayı değil ürün sıkıntılı.
Karşılaştırdığım telefon i7 i11 amazondan aldığım cihazbu videodaki de Turkcellden aldığım cihaz videoyu ve aşamaları dikkatli izlerseniz renk filtresinde Manuel ayar yaptığımda kısmen de olsa beyaza yakın mavimsi bir renk alıyorum kapadığımda tekrar sarı oluyor lakin videoyu çekerken yanına bir kıyas olacak telefon olmadığı ve video kalitesi düşük olduğu için çok net anlayamıyorsunuzMurat AkınyoutubeiPhone 11 Sarı Ekran Sorunuhttps://www.youtube.com/watch?v=rCYhYjrFy6g&feature=youtu.be
Şunu belirtmeden geçmeyim çünkü cerbeze yapan arkadaşlarım olacak bu sarı ekrandan memnun olan kendisine sıkıntı görmeyen arkadaşlarım olabilir, ama ben beyazı beyaz görmek istiyorum o cihetle düşünün lütfen herkes siz gibi sarı sarı görmek zorunda değil yada kısmen beyaza yakın mavimsi bir görüntü almak zorunda değil, ha şu var cihaz 2000 bin gibi bir rakam olsa belki katlanır miydim bilmiyorum ama 7k verdiğim Bi cihazda bu sıkıntıyı (bakın bunu sıkıntı olarak görmeyen adama birsey demiyorum sarı ekranıyla mutluluklar) ben kabul etmiyorum
-
Bende iPhone 11 aldım ekran video izlerken gerçekten renkleri canlı ve cıvıl cıvıl göstermiyor p30 la yan yana koydum ekran sapsarı duruyor yani iade etmeyip kullanıcam ama inanılır gibi değil -
Son zamanlarda iphone 11 alan var mı? Sarı ekran problemi devam ediyor mu?
-
Ayarlardan ekran sarılığını giderebilirdiniz. OLED ekranlarda genel olarak farklılıklar olması çok normal. Ki tüm apple ekranları renk denetiminden geçiyor. Gösterdiğiniz fotolardaki değişimler LCD ve OLED ekran farklılığından kaynaklı. iPhone X de de daha mavimsi bir ekran mevcut. Ancak doğal renklere en yakın renkler maalesef sarı tonlarda. Bu nedenle dünyadaki tüm cihazlar apple samsung LG vb artık daha sarı tonlarda ekran yapıyor. Bundan dolayı iPhone 11 serisi öncekilere göre daha sarı hele iPhone 12 serisi 11 serisinden daha da sarımtırak. Ancak renk profilinden bunu mavileştirip göz zevkinize en uygunu seçebiliyorsunuz. Yani sürekli cihaz değiştirmeye gerek duyulcak bir durum olduğunu düşünmüyorum.
-
Herkes bilgi olmadan fikir sahibi olduğu için birbirini bilgilendirmiş:) Yok panel farklı, yok renk paletinden vs... gibi. Arkadaşlar 11 pro max ben de aldım ve bariz olarak sarı ekran sorunu var ve sönük kalıyor ekran. Bu cihaza iphone 11'den geçmemin sebebi nit değerinin daha parlak olmasıydı ve tamamen bu kritere bakarak aldığım cihazın iphone 6 Plus, İphone X ve iphone 11'e göre daha soluk ve sarı. Bu güne kadar genel olarak USA cihazı kullandım bi ayağım orada olduğu için ama genel olarak bu tarz sorunlar sanırım 3. sınıf dünya ülkesi olarak gördükleri için bizde daha çok görülüyor. Bu renklerle oynayarak düzeltebileceğiniz bir sorun değil. Kendinizi geçici çözümlerle kandırmayın. Hakkınızı savunun. Tercih etmeyin.. Ben cihazı geri iade alana kadar her yoldan yasal hakkımı savunacağım. Hem dünyanın en pahalı cihazını kullanıyoruz hem de en kötü panele sahip cihazını. Saçmalık..!!!
-
Yok abi ortada bariz bir sorun var bunu kabullenmek istemiyolar var olan soruna sorun değil diyorlar milletim aklıyla alay ediyorlar. Kendilerini kandırıyorlar.
-
Parlaklık konusu ayrı renk konusu ayrı... Parlaklıkta herhangi bir sıkıntı varsa cidden değiştirin. Ancak ekranın sarılığı konusunda Ben almanyada yaşıyorum gittiğim her apple store da ekranları karşılaştırdığımda sarılık durumu 3 aşağı beş yukarı aynı. Parlaklıkla ilgili bir fark görmedim sadece tonlamada ufak farklılıklar var. Ayrıca macrumors sitesinde de bununla ilgili bir tartışma yaşandı. Gidip bakarsanız söylenen şeyler hep aynı ayarlardan hafif düzenlemeyi öneriyor herkes. Çünkü 4 kez ekran yüzünden telefon değiştiren insan bile var hala aynı sıkıntıyı çekiyor. Hatta şuan iphone 12 lerin daha da sarı olması üzerine bir konu var. Tabi yine de siz bilirsiniz. Apple store değişim sağlıyor renk farkının aşırı bariz olduğu durumlarda ama farkın fazla olması gerekiyor yoksa değişim yapmıyorlar. O yüzden sarılık farkı düşük olanlarda ayarlardan düzenleyip kullanmak gerekiyor. Bu sorunu kabullenmemek vb durum değil hele ki parlaklık farkıyla bahsedilen şey aynı değil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratito -- 3 Aralık 2020; 11:15:6 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X