Şimdi Ara

İphone neden daha farklı-havalı? Nedir bunun psikolojik sırrı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
3.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

Maalesef o algı herkeste var. 7 Plus sahibiyim ve telefonumla mekanlarda hava atan tiplerden değilim ancak telefonu gördüklerinde zengin ve havalıymışım gibi hissettiriyorlar bana karşı sohbetleriyle. Xiaomi, huawei olsa yüzleri düşerdi.

Her ne kadar android telefona geçmek istesemde o saçmasapan iphone havası insanın hoşuna gitmiyor değil :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Alıntıları Göster

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu konu para ile alakalı. Bugüne kadar piyasaya çıkan tüm iphone modelleri dönemine göre en pahalı cihazlar olarak satıldı ve hepimizde bu algı oluştu. Android telefonlar ise her zaman iphone'dan ucuzdu. Bakış açısı ile alakalı bir şey bu. Olay iphone ya da android değil aslında. Iphone görünce insanın aklına pahalılık android görünce ise ucuzluk geliyor ve kullanan kişi bununla bağdaştırılıyor.
  • Cevabı çok basit, zenginliğin statü göstergesi olması bir üstünlük belirtisi olmasından kaynaklanıyor.

Bir insan düşünün,

Sigara içiyor içtiği sigara Marlboro olsun, başka bir insan düşünün sigara içiyor sigarası Maltepe olsun.
    Bu kişiler hakkında ne düşünürsün?

Marlboro sigara içenin çakmağına bakıyorsun Zippo, Maltepe sigara içenin çakmağı Tokai.
    Bu kişiler hakkında ne düşünürsün?

Farklı bir örnek vereyim,
    Yolda gördüğün bir kişinin ayağında ki spor ayakkabıya bakıyorsun Nike yazıyor, başka bir kişinin giydiği spor ayakkabıda Kinetix yazıyor. Bu kişiler hakkında ne düşünürsün?

Farklı bir örnek,

Arkadaşlarınla sohbet ederken diyorsun ki: geçen hafta cumartesi günü nişantaşı starbucks a gittim,
    veya şunu dediğini düşün; geçen hafta bizim mahallede ki Haydar abi'nin kahvehanesindeydim.

Coca Cola ile LeCola yı kıyaslayın.

Bosch ile Altus u kıyaslayın.

Mercedes ile Tofaş ı kıyaslayın.

Ankara da Hiltonda kaldım diyenle, Ankara da Kapris otelde kaldım diyen.

Bu örnekler saymakla bitmez.

Burada ki durum sadece iphone gibi görünüyor fakat durum konuyu açan arkadaşın dediği gibi değil.
    5s kullanan CEO nun havalı olmasının sebebi sadece 5s kullanmasından kaynaklanmıyor.

Forumda dikkat ederseniz iphone un fiyatları konusu yıllardır konuşuluyor.
    Herkes iphone alamıyor. Asgari ücret kazanıp iphone alanda var fakat bu o kişinin statüsünde bir değişiklik yaratmıyor. Fakat asgari ücretli olan arkadaş o telefonun en pahalı telefon olduğunu bildiği için o telefonu aldığı zaman ister istemez o havaya giriyor. Aslında sadece kendisini kandırıyor.

Aslında Apple bu telefonları yüksek fiyattan satarken müşteri kitlesi zaten zengin olan insanlar.
    Yani Apple ın amacı bu telefonu herkes alsın zaten istemiyor.

Sonuçta bu dünyada milyonlarca zengin, süper zengin, bizim ülkemizde durumu hali vakti yerinde olan orta halli dediğimiz insanlar var. Apple bu telefonları onlar için yapıyor.

Mesela Mercedes arabaların fiyatları 250bin tl den başlıyor.
    Kimse demiyor ki Mercedes arabalar pahalı, fiyatları fahiş.

Kısacası Apple ın ürünleri zaten kaliteli, bunu herkes biliyor, zaten almak istemelerinin asıl sebebi bu.
    Ayrıca yazılımı da kendisi yapıyor, ben bugüne kadar kullandığım hiçbir Apple ürününde donma, kapanma yaşamadım.
    Android telefonlarda defalarca uygulama durduruldu hatası çıkıyor.
    Yazılımla ilgili bir sorun olursa kısa sürede yeni yazılımı çıkartıyor. 5-6 ay önce ios 12 çıktı, üzerine 4-5 güncelleme aldı.
    Apple telefon alırken şunu bilin sadece telefona para vermiyorsunuz, yazılıma da para veriyorsunuz.

Adamların reklamını yapmış gibi oluyorum fakat adamlar belli bir kaliteye ulaşmış ve marka yaratmış.
    İnsanların güvenini kazanmışlar. Apple alırsam sorun çıkmaz, güvenebilirim düşüncesini oluşturmuşlar insanların kafasında.

Aynı Coca cola, adidas , bmw, lacoste, mcdonalds, ibm, sony, shell, bosch, michellin gibi.

Androidciler, Samsung Huawei.... kullanıcıları lütfen tartışma yaratmasın yazdıklarımdan.

Telefonla hava atmanın dikkat çekmesinin sebebi, bir yere gittiğinizde hemen masaya telefonu koyabilmekten kaynaklanıyor.
    Aynı durumu zippo çakmağını masaya koyarak yapanlar var. Veya arabasının anahtarını masaya koyan var.

Olay sadece Apple değil aslında.

• Çünkü benim 6 yıllık i5 im diğer 6 yıllık android telefonlara göre daha akıcı ve daha stabil.
  • Bu alginin artik curudugunu dusunuyorum. Liselilerin, kekolarin elinde bulundugu icin insanlar samsungun amiral telefonlarına yonelmeye basladigini düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.