Şimdi Ara

iPhone SE 4'ün bir özelliği daha belli oldu: iPhone 16 serisini temel alabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçtiğimiz Eylül ayında iPhone 15 ailesini tanıtan Apple, merakla beklenen iPhone SE 4 modelini pas geçmişti. Dolayısıyla bir sonraki iPhone SE 4 2024 modeli üzerindeki beklentiler bir hayli artmış durumda. Geçtiğimiz saatlerde ise, telefonun tasarımına ilişkin bazı yeni ayrıntılar paylaşıldı. iPhone SE 4, arka kapak işlemi de dahil olmak üzere iPhone 16 serisinden tasarım ipuçları alabilir.

Arkadan bakıldığında iPhone 16 ile aynı görünecek

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl tanıtılan iPhone SE 3 satış beklentilerini karşılamadı ve tüm gözler bir sonraki bütçe iPhone'una çevrilmiş durumda. Daha önce iPhone SE 4'ün iPhone 14 serisini temel alacağı ve kamera düzeninin farklı olabileceğinden sizlere bahsetmiştik. Weibo'da paylaşılan son sızıntılar ise, cihazın iPhone 16 ile aynı arka kapak işlemiyle tasarlandığını söylüyor.

Bu bilgi şaşırtıcı değil zira Apple, iPhone 14'ten bu yana benzer kapak tasarımlarına yer veriyor. Örneğin, iPhone 14 ve iPhone 15'in arka kapak işlemi aynı kalırken, iPhone 16 serisinde de kullanıldığını görebiliriz. Bunun yanı sıra iPhone SE 4'ün, "Home" tuşlu Touch ID'den vazgeçtiği için selefinden büyük bir yükseltme olması bekleniyor.

Böylece telefonun daha modern bir tasarıma kavuştuğunu göreceğiz. Touch ID, Face ID ile değiştirilecek ve şirketin iPhone X veya sonraki modellerinden bazılarında olduğu gibi daha küçük bir çentik kullanacağı söyleniyor. Detaylara gelirsek, cihazın ön yüzünde ise 60Hz yenileme hızı 6.1 inç LTPS OLED ekrana sahip olacak.

2024 iPhone SE 4 neler sunacak?

48.5 x 71.2 x 7.8mm ölçülerinde ve 166g ağırlığında olacak iPhone SE 4'ün 7000 serisi alüminyum çerçeve, cam tasarıma sahip olacağı belirtiliyor. Arka bölümde ise tek bir kameraya (IMX503, 1/2.55", f/1.8) sahip olacak. Telefonun kamerası ise en fazla 1080p video kaydı ile sınırlı. Ek olarak A17 Pro veya A18 Pro Bionic işlemci ve Apple U1 UWB çipi, AI fotoğraf modu, 3279 mAh pil (20W şarj) Wi-Fi 6, 6GB LPDDR5 RAM, 128GB/512GB depolama, Snapdragon X70 modem ile karşılaşacağız. 

Ayrıca Bkz.Apple, iPhone 15 serisini satmakta zorlanıyor: Önceki modeller revaçta

iPhone SE 4'ün 2024 sonunda veya 2025 İlkbaharında piyasaya çıkması bekleniyor, bu da iPhone 16 iddialarını güçlendiriyor diyebiliriz. Ancak her halükarda bir süre daha beklememiz gerek.

Kaynak:https://wccftech.com/iphone-se-4-design-and-back-cover-process-same-as-iphone-16/

• Muhtemelen alacağım. Tek kamera lensi sorun değil. 60hz de sorun değil OLED olması iyi olmuş. Tasarım güzel gözüküyor.

FaceID de 2. nesil olur muhtemelen. 10/10 cihaz benim için.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Git o kadar para ver, en dandirik telefon bile 4K video çeksin, sen 1080p çek ? Neden ? Çünki apple !

12 kullanıyorum, değiştirmek için bir sebep göremiyorum

• SE4 ozellikleri su sekil olsa harika olur

GSM / CDMA / HSPA / EVDO / LTE / 5G
    150 x 70 x 8.8 mm , 180gr
    FHD 18:9 veya 21:9 ratio en az 400ppi IPS ekran
    Apple A16 Bionic
    128GB 8GB RAM , 256GB 8GB RAM ve 512GB 12GB RAM secenekleri
    UFS 4.0
    Ana kameralar 50MP OIS , 4K@60FPS titresimsiz video kaydi
    Selfi kamera 12MP OIS , 4K@60FPS titresimsiz video kaydi
    WiFi 7 ve BT 5.4 destegi , NFC
    GPS, GLONASS, GALILEO, BDS, QZSS
    Li-Ion 4000 mAh , 35W wired , 25W wireless

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killnOd -- 21 Temmuz 2024; 12:19:29 >
  • DeepestSea kullanıcısına yanıt
    İlk nesil iPhone SE bile 4K video özelliğiyle geldi. Muhtemelen onun bahsettiği sinematik modda çekim. Öncesinde kullandığım iPhone SE 2’de 4K60 çekim yapılıyordu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DeepestSea kullanıcısına yanıt
    iPhone 12 yle SE'nin ne alakası var?

• Face ID gelecek ama sizce çentikli bir tasarımla mı, yoksa dynamic island dediğimiz delikli tasarımla mı gelecek? Çünkü bu haberde ben net yanıtı anlamadım. Sayın editörler resimdeki ile yazıdaki çelişmiş çünkü hangisi? (iPhone X veya sonraki modellerinden bazılarında olduğu gibi daha küçük bir çentik kullanacağı söyleniyor. —Resimde ise Dynamic island var)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MBK3334 VAUVJ -- 21 Temmuz 2024; 12:56:39 >
  • SE 3 kullanıyorum, telefonda hiçbir şey yapmıyorum yani ihtiyacım olmuyor 2 senedir o yüzden öyle çok performanslı ya da çok özellikli olması benim tercihim değil. Alınır mı SE 3 şu anki fiyatıyla derseniz kesinlikle alınmaz derim.

SE 4 için de yine benim beklentimi karşılayacak ucuz yollu bir IOS ekosistemi telefonu olacağını bildiğim için geçiş yapacağım büyük ihtimalle bu telefona.

• şubat 2021'den beri se2 kullanıyorum çünkü diğer telefonum huawei p10 lite değil yurt dışı leica lens falan var aslında daha ince ve hafif amma android 8 olunca dedim ben buna banka uygulamaları kurmam yenisini alayım. o zamanlar korona zamanı zaten hangisi android kaç kafam karıştı dedim iphone alayım hiç aklımda yoktu. bu da cebe giriyor küçük ve yazılım desteğini iyi verdiler geçen gün ios18 beta 3 müydü kurdum ve yavaşlama yok. batarya %81 oldu ama zaten her gün takıyorum şarja ve yenilenebiliyor batarya o sıkıntı değil. sıkıntı bu kış şarj girişi bozuldu yeni kablo aldım falan olmadı ben de magsafe aldım telefonun arkasına yapışan iwatch şarjı gibi. buna uygun kılıf almak gerekiyor onu da aldım sorunsuz kullanıyorum. yeni modeller type c'ye geçti bir daha sıkıntı olmaz şarj girişi yani huawei 2017'den kalma hala sorunsuz şarj oluyor taktığın anda. se2'de kışın sinyal arar gibi oturtup şarj ediyordum. se4'ü zaten uzun süredir bekliyorum bu yüzden başka model almadım. ilk duyurulduğu hali ile şimdi açıklanan arasında çok fark var demek ki apple bu sefer güzel bir model yapmaya karar vermiş. bekleyelim bakalım.

• Arka kapak 16 ile nasıl aynı olacak, 16 çift kameralı değil mi?

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Klasik DH editörleri işte

• 60 Hz kullanmak bu saatten sonra küfür gibi Bir şey resmen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek ama 1/1.5 inç ois destekli sensör ve 3d tof sensör olsaydı güzel olurdu gereksiz bir sürü kamera da sıktı çünkü ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4k 240hz bir ekran yakışır

• 2044 yılında inşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.