Şimdi Ara

İphone'umu kaybettim, bulan kişi kapattı. İphone bul çevrimdışı ne yapabilirim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
38
Cevap
2
Favori
36.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar telefonun içindeki hattımı tekrar çıkarmam lazım doğal olarak. Bu hattımı çıkardığım zaman telefonun içindeki kart deaktif olacağı için sinyal alımını vs. etkiler mi? Yani telefonun bulunması açısından farkeder mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeCCe

Arkadaşlar telefonun içindeki hattımı tekrar çıkarmam lazım doğal olarak. Bu hattımı çıkardığım zaman telefonun içindeki kart deaktif olacağı için sinyal alımını vs. etkiler mi? Yani telefonun bulunması açısından farkeder mi?

Eskisi deaktif olacağı için,sinyal alışverişi kesilir malesef
    Adam çoktan simkartı çıkarmıştır zaten,
    Geçmiş olsun bu arada

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @koray.tekler kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim geçmiş olsun dileğiniz için. Peki bu sinyal kesileceğine göre iphone bul seçeneği nasıl çalışacak? Hoş daha açıldığına dair bir bildirim de gelmedi. Yani şimdi hattımı illaki yeniden çıkarmam lazım o şart. Lakin telefondan ümidi kesmemiz mi lazım artık bu sim kart işinden sonra yoksa iphone bul seçeneği aktif olacak mı? Ya da simkart değişikliği için birkaç gün daha bekleyeyim ne olur ne olmaz...
  • GeCCe kullanıcısına yanıt
    Polise gidin, imei numarasini verin. Onlar arastirirlar, telefon aktif olunca yerini belirlerler. Kapali bile olsa yerini belirleyebiliyorlar diye biliyorum.

Bir arkadasim bu sekilde telefonuna kavusmustu.

Ama teli hic acmadan parcalayip icindeki parcalari da yedek parca diye satmis olabilir. O zaman gecmis olsun demek duser.

• quote:

Teşekkür ederim geçmiş olsun dileğiniz için. Peki bu sinyal kesileceğine göre iphone bul seçeneği nasıl çalışacak? Hoş daha açıldığına dair bir bildirim de gelmedi. Yani şimdi hattımı illaki yeniden çıkarmam lazım o şart. Lakin telefondan ümidi kesmemiz mi lazım artık bu sim kart işinden sonra yoksa iphone bul seçeneği aktif olacak mı? Ya da simkart değişikliği için birkaç gün daha bekleyeyim ne olur ne olmaz...

İphonumu bul özelliği simkartla alakası yoktur,internet bağlantısı ile çalıştığı için,telefonun internet bağlantısı sağlandığı anda telefon,iphonumu bul sisteminde görünür zaten..

• quote:

Orijinalden alıntı: nightsoldier

Polise gidin, imei numarasini verin. Onlar arastirirlar, telefon aktif olunca yerini belirlerler. Kapali bile olsa yerini belirleyebiliyorlar diye biliyorum.

Bir arkadasim bu sekilde telefonuna kavusmustu.

Ama teli hic acmadan parcalayip icindeki parcalari da yedek parca diye satmis olabilir. O zaman gecmis olsun demek duser.

Aynı gün polise başvurdum hocam zaten bulamayınca.

@koray.tekler

O zaman hocam haftaiçi ben simkartımı çıkarttırayım geri. Polisin bulması için kullanacağı sistemde de simkart dışında bir sinyal takibi mi söz konusu oluyor acaba bilginiz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: @koray.tekler

quote:

İphonumu bul özelliği simkartla alakası yoktur,internet bağlantısı ile çalıştığı için,telefonun internet bağlantısı sağlandığı anda telefon,iphonumu bul sisteminde görünür zaten..

Polisin bulması için kullanacağı sistemde de simkart dışında bir sinyal takibi mi söz konusu oluyor acaba bilginiz var mı?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: @koray.tekler

quote:

Polisin bulması için kullanacağı sistemde de simkart dışında bir sinyal takibi mi söz konusu oluyor acaba bilginiz var mı?

Teknik olarak,simkart takılı ise takip yapılabiliyor,şu aşamada sizin cihazı da bu şekilde takip ederler ama ortada bir suç veya derin bir savcılık soruşturması varsa simkart olmadan da takip ediliyormuş..

• Merhabalar,

Öncelikle geçmiş olsun. (Ç)alan kişi, işini biliyorsa zaten parçalayıp kullanır, o zaman da geçmiş olsun demek düşer. Ama işini bilmiyorsa telefoncuya falan satarsa o zaman bulunma ihtimali artıyor. Ama kısa vadede sonuç alacağınızı sanmıyorum. İnşallah kavuşursunuz telefonunuza. Sonuçta emek ile alınan şeyler bunlar. Tekrardan geçmiş olsun.
  • Onur__ kullanıcısına yanıt
    bu dediğin jailbreakle oluyo hocam bioprocet uygulamasıyla telefonu kapatmaya çalıştığında parmak izini istiyo yanlız denetim merkezinden izinleri kapatman lazım yoksa uçak moduna alınca bi espirisi kalmıyo
  • Arkadaşlar herkese yorumları için teşekkürler. Bir netice alırsam paylaşırım sizlerle. Hattımı mevcburen yeniden çıkarttım, telefonun üstündeki deaktif oldu. Zaten muhtemelen hattı kaldırıp atmıştır çalan kişi... Karakola bildirmiştim kaybolduğu gün, müsait olduğumda ayrıca bir de savcılığa gideceğim bakalım. Tekrar sağolun desteğiniz için.

• Arkadaşlar tekrar merhaba. Süreç hakkında okuyacak arkadaşlara tecrübe olması açısından sonucu yazıyorum.

Telefonu kaybettiğim gün polise başvuru yapmıştım. Savcılıktan bildirim kağıdı elime ulaştı ve kararda telefonun kaybolduğu tarihten beri kullanım bilgisine rastlanılmadığı için yer tespitinin yapılamadığı belirtilmiş ve konu kapatılmış.

Ben zaten tahmin ettim sonucun bu şekil olabileceğini çünkü açılış şifresini kıramayacakları için doğal olarak telefonu kullanamadı bulan kişi ve sinyal alımı sağlanamadı...

Apple'ın kesinlikle telefonu kapatmak için parola istemeyi bir güncelleme ile telefonları vermesi gerekli diye düşünüyorum. Ya da bunu herhangi bir uygulama sağlıyorsa burada paylaşırsanız çok yararlı olacaktır.

Herkese ilgisi için tekrar teşekkür ederim, iyi forumlar.
  • Geçmiş olsun hocam ama Apple bu konuda yapabileceği her şeyi yapıyor zaten telefonunuz kaybolsa bile çalan kişi hiç bir şey yapamıyor telefonla. Dediğiniz olaylar telefonu kaptırken şifre sorma falan filan baya saçma hayaller bu adam orta tuşa basarakta telefona reset atabilir onada şifre koyalım derseniz o tuş kobinasyonu acil durumlar için bazen sistemden kaynaklı ekran tepki veremiyor bu durumda o tuşlara basıp reset atmak gerekiyor onada şifre sorarsa yazamayacağımız için telefon iptal oluyor. Ayrıca işi bilen bir adam o telefonu her türlü bloke eder açar bataryasını söker olmadı telefonu pcye baglayıp dfu modda resetlerken yarıda kesip bloke eder parça olarak satar bir arkadaşta jb ile yapılıyo demiş jb ile yaptıgın her tweak üst orta açma kapama tuşu ile safe moda alıp etkin olmamış hale geçiyor. Kısaca burda yazılımla onla bunla çözülecek bişey yok ya kullanıcı malına sahip çıkacak yada toplum eğitilecek 2.si zor görünüyor o yüzden malınıza sahip çıkın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Akrabanın telefonu çalınmıştı. Konum servisini kapatmıştı hırsız. Cihazı kilitledim, otomatik olarak konum servisleri açıldı cihazın. Ardından hemen kilidi açtım, adam anlamadı sanırım. Hırsızın kapalı olduğunu zannettiği konum servisi açmıştım oysa ki. Ardından cihazın yerini tespit ettik farklı bir ilde çıktı şans eseri orada da polis tanıdık çıktı. 4 kişilik ekibe iphone bul şifresini ve mail adresini verdik adamı takip edip buldular. Hırsızın resmini çekip akraba onayladıktan sonra adamı enselemişler. Bunun yanında esnafta sopalamış. Telefonumuzu aldık sonuç olarak.
  • Bizde iphone uçak modunda şifrenin bilinmesi halinde 10 defa yanlış girilmesi üzerine iphone kitli kaldı ne iphonumu bulda gözüküyor ne de açılıyor uçak modu nasıl kapanır ya da açmanın yolu var mıdır bilen varsa el atabilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim bilir hangi telefoncuda Yedek Parça olarak kullanılmıştır
  • imei nedir? bir tarafa yazayım bulunsun
  • Hocam çok geçmiş olsun umarım kavuşursunuz
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.