Bildirim
İPOD 5.5 SESİ
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Daha ne olsun -
quote:
Orijinalden alıntı: Engin.
Daha ne olsun
bu doğruya işaret o zaman :) -
5.5G ile IE8'in uyumunu hep beğenmişimdir. -
anfii almaya gerek varmı acaba? (Fiio) -
quote:
Orijinalden alıntı: zalman_1
anfii almaya gerek varmı acaba? (Fiio)
Kulaklığa göre değişir, ki iem kullanıyosanız muhtemelen gerek kalmayacak. Kulaklığınız nedir?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: fthfth
quote:
anfii almaya gerek varmı acaba? (Fiio)
Kulaklığa göre değişir, ki iem kullanıyosanız muhtemelen gerek kalmayacak. Kulaklığınız nedir?
kulaklığım Sennheiser IE8 -
Gözümden kaçtı demekki :) ie8 120 db di galiba, amfiye ihtiyaç duymaz galiba. Tabi kullananlar daha iyi yorum yapar. Ben ipod üzerinden yorum yapıyım, çıkışı güçlü. Pfe yi bile çok rahat sürebiliyodu, bir iem le kullanıldığında amfi gerektirmeyen bi dap. Line out unu kullanırım diyosanız bilemem tabi, ama ondada çok bi farkı olmuyor.
quote:
Gözümden kaçtı demekki :) ie8 120 db di galiba, amfiye ihtiyaç duymaz galiba. Tabi kullananlar daha iyi yorum yapar. Ben ipod üzerinden yorum yapıyım, çıkışı güçlü. Pfe yi bile çok rahat sürebiliyodu, bir iem le kullanıldığında amfi gerektirmeyen bi dap. Line out unu kullanırım diyosanız bilemem tabi, ama ondada çok bi farkı olmuyor.
evet gerçekten ie8 çok güzel kulaklık ve güçlü sesi var.ses çıkışının güçlü olduğunu öğrendim ipod 5.5 in forumlardan. tam verim almak için Rockbox kurmak gerekiyormu acaba? yada şöyle söylüm Rockbox un flac çalması dışında getirdiği başka şeylerde varmı acaba? -
Ali abi , besleme konusunda aynı ikiliyi kullanan biri olarak , gümbür gümbür ses vereceğinden şüphem yok . Fiio lara filan hiç gerek yok .
Rockbox konusunda , orjinal yazılımla devirdaimli kullanılabiliyor . Yüklersin istediğin zaman orjinale geçersin sıkıntısız . Bir çok konuda modifikasyona açık rockbox , yüzlerce tema , font , gain ve ses ayarı , ekstralar ... -
quote:
Orijinalden alıntı: E2
Ali abi , besleme konusunda aynı ikiliyi kullanan biri olarak , gümbür gümbür ses vereceğinden şüphem yok . Fiio lara filan hiç gerek yok .
Rockbox konusunda , orjinal yazılımla devirdaimli kullanılabiliyor . Yüklersin istediğin zaman orjinale geçersin sıkıntısız . Bir çok konuda modifikasyona açık rockbox , yüzlerce tema , font , gain ve ses ayarı , ekstralar ...
tşk ederim ömer şimdide bu miymod ilgimi çekti nedir neyin nesidir gerçekten miymod yapınca ses değişiyormu vs vs ? yaw daha dur neler duyup öğrenecez :D -
quote:
quote:
Rockbox konusunda , orjinal yazılımla devirdaimli kullanılabiliyor . Yüklersin istediğin zaman orjinale geçersin sıkıntısız . Bir çok konuda modifikasyona açık rockbox , yüzlerce tema , font , gain ve ses ayarı , ekstralar ...
tşk ederim ömer şimdide bu miymod ilgimi çekti nedir neyin nesidir gerçekten miymod yapınca ses değişiyormu vs vs ? yaw daha dur neler duyup öğrenecez :D
Diymod abi o . Mod ile ipod anakartı üzerindeki kötü devrelerin üzerinden atlama yapılıyor . Line out kablosuna yada ipodun içine daha kaliteli kapasitör ekleyip sesi temizlemek , güçlendirmek amaçlanıyor.
-
quote:
quote:
quote:
tşk ederim ömer şimdide bu miymod ilgimi çekti nedir neyin nesidir gerçekten miymod yapınca ses değişiyormu vs vs ? yaw daha dur neler duyup öğrenecez :D
Diymod abi o . Mod ile ipod anakartı üzerindeki kötü devrelerin üzerinden atlama yapılıyor . Line out kablosuna yada ipodun içine daha kaliteli kapasitör ekleyip sesi temizlemek , güçlendirmek amaçlanıyor.
evet acaba gerçekten gerek varmı diymod yaptırmaya? çokmu fark ediyor acaba? oda tartışılır tabi
-
5.5 için yaptırmaya değer deniliyor ..
Lehim bilgisi ve becerisi yoksa , biraz pahalıya maloluyor . -
quote:
5.5 için yaptırmaya değer deniliyor ..
Lehim bilgisi ve becerisi yoksa , biraz pahalıya maloluyor .
daha ipod elime geçmedi geçince ie8 ile deneyeceğim ve düşüncülermi burda paylaşacağım umarım gerek duymam diymod yaptırmaya :D -
Bende rockbox'un arayüzünü sevmiyorum orjinal YAZILIM çok pratik.ayrica benim bütün şarkı bilgilerim düzenli olduğu için rockbox bazı Türkçe karakterleri tanımıyor oda beni deli ediyor. Ama özellikle eko gerektiren parçalarda rockbox çok işe yarıyor.Zaten istenildigi zaman yazilim degiştirildigi için sorun olmuyor.benim nacizhane tavsiyem lod çıkışını bir süre kullanın sonra diymod düşünürsünüz.
Ayrıca ipod'un kalitesiz yada yüksek gain'i olan parçalardaki bozulmayı çok yansıtıyor,özellikle eko açiksa örn.son yüklediğim albüm lady gaga (flac) İPod da baslar patlarken sansa clip de neredeyse sorun yok.bu olay İPod Classic 6 ve 7g'de vardı.ben bu sorunu flac formatındaysa 320kbps ye çevirip mp3 gain ile düzeltiyorum.yeni ürününüz hayirli olsun.
İmla ve noktalama işaretleri için özür dilerim iPad de bu kadar düzgün yazabiliyorum
-
İpodun orjinal yazılımı pratik gibi görünüyor, hatta görsel olarakda güzel. Ama RB nin hızı çok daha iyi, arayüz daha kullanışlı bence. Zaten alan arkadaş deneyip hangisinin daha kullanışlı olduğuna kendisi karar verir tabi ama ben kişisel görüşümü belirtmek istedim. Türkçe karakter olayına ben pek şahit olmadım ama dediğinize göre olabiliyor demekki, ama bütün bu olumsuzluklara neden katlanılır? Tabiki flac :) İpod iyidir iyidir :)
quote:
İpodun orjinal yazılımı pratik gibi görünüyor, hatta görsel olarakda güzel. Ama RB nin hızı çok daha iyi, arayüz daha kullanışlı bence. Zaten alan arkadaş deneyip hangisinin daha kullanışlı olduğuna kendisi karar verir tabi ama ben kişisel görüşümü belirtmek istedim. Türkçe karakter olayına ben pek şahit olmadım ama dediğinize göre olabiliyor demekki, ama bütün bu olumsuzluklara neden katlanılır? Tabiki flac :) İpod iyidir iyidir :)
RB her ne kadar EQ'da detaylı ayarlamalara izin verse de EQ ile oynamaya karşı olan birisi olarak RB'yi hiç sevmiyorum. Kullanışlı bir menüsü var, orası ayrı. Ama bunun yanında ben orjinal yazılımı daha kullanışlı ve çekici buluyorum. Hız konusunda ise ikisi de aynı, ben aralarında bir fark görmedim. Neticede ikisinde de hızı HDD belirliyor.
Bir de aralarında fark hissettiniz mi bilmiyorum ama orjinal yazılımın sesi daha tatlı geliyor bana. Özellikle tizler... Belki psikolojiktir, belki fark vardır ama bana orjinalinin daha tatlı geldiği kesin.
Flac konusunda da alac'a çevirebilirsiniz. Yer sıkıntısı yok zaten. Convert işini tek tıkla halledebileceğiniz çok kullanışlı programlar var üstelik. Farz-ı misâl; DBPowerAmp
Düzeltme: İmlâ
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siyah Nur -- 28 Şubat 2012; 0:29:23 >
-
ben ipod 160 6 g olanıda kullanmıştım bose im ile ama hiç ie8 ile kullanma şansım yoktu ipod u sattıktan sonra almıştım ie8 i ipod u bose ile dinlediğim zaman sesinden memnundum yani çokta kısık sesi yoktu.sonradan kenwood aldım bose ile ie8 aynı anda test etme şansım oldu gerçekten kenwood çok iyi idi bose ye fazla bass veremiyordum hemen boğuluyordu ama ie8 banamısın demiyordu :) aç istediğin kadar diyordu.yani şunu anladım arkadaşlar kulaklık gerçekten çok fark ediyor bence bir mp3 playerdan önce kulaklık geliyor benim görüşüm bu.diyorum acaba ie8 i ipod ile test etseydim bilmiyorum belki daha iyi bir ses alırdım.ipod 5.5 almamın sebebi ise sesinin iyi olması forumlardan böyle okudum hatta ipod classic serisinden en iyi çıkışa 5 ila 5.5 sürümü sahipmiş hatta bazı forumlarda çok çok iyi olduğunu okudum. ve o yüzden alayım dedim.bilmiyorum umarım pişmam olmam aldığıma :) -
6g'ye oranla gerçekten çok iyi ses kalitesi var 5,5g'ninayrıca ses çıkışı da yüksek.İe8 ile iyi bir ikili olacağını düşünüyorum bende.Çünkü ses rengi biraz tiz'e yatkın İe8 ile daha dengeli ses alabileceğinizi düşünüyorum.Ben 6g ile kullanmıştım ie8'i 6g'nin sesini beğenmediğim için çok memnun kalmamıştım.Ancak ie8 kullanıcısı olarak bashead'iseniz sizi memnun etmeyebilir.Kenwood'u yanlış hatırlamıyorsam sony a845 veya x serisi tarzında bir ses rengi var.5,5g'nin sesi biraz daha açık tonda.
5,5g diymod+lod çıkışı ile ve hafıza getirisi ile tam bir odyofil cihazı bence.
Benzer içerikler
- xiaomi bluetooth kulaklık eşleştirme sorunu
- sennheiser momentum 4 vs sony wh-1000xm5
- redmi buds 4 lite ses az çıkıyor
- dıt dırı dıt dıt dırı dı dıd dıd yabancı
- jbl kulaklık bataryası
- airpods pro 2. nesil özellikleri
- airpods nasıl sıfırlanır
- ipod touch 8. nesil
- airpods güncelleme
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X