Şimdi Ara

İpod classic 120gb ses sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar... Bir kaç gün önce amerikadan gelen ipod classic müzik çalarımda dün bir sorun farkettim. Sanki önceleri böyle bir sorun yoktu yada ben farketmedim. Cihazın sesini sona getirdiğimde bas yoğunluklu müziklerde basta bozulmalar oluyor.Mesela batman the dark knight filminde de patlama sahnelerinde sorun oldu. Tabii bu olay EQ seslerinde değişkenlik gösteriyor.EQ kapalı ikende sorun yok. Sorun kulaklıkta değil yani kendi kulaklığını hiç kullanmadım. Elimde akg 324p, creative ep630, philips hp100 ve kendi yaptığım bir anfim ve philips home cinema hoparlör ikilisi var. Hepsinde bu sorun oldu. Şimdi aklıma geldi; Pil bitmeye yakın olduğu içinmi oldu acaba? Bu sorunu benden başka yaşayanlar yada tecrubeli arkadaşlardan yardım bekliyorum. Cihazı alacağım gün amazonda iriver spinn yoktu ve bende ipod classic aldım sizce çok büyük bir kaybım varmı? Yani insan ipodun yapay sesine de alışıyor ama yinede iriver spinn kalbimin bir tarafında yatıyor Bide ipod un bilmem gereken ince noktaları nelerdir acaba? Bir miktar araştırma yaptım ama tecrube başka bişey... Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

• Öyle bir sorunun olmaması lazım. Çevirdiğin dosyayı başka bir media player veya pc'de dinlemeyi dene belki convert işlemi sırasında bozulma olmuştur. Pilden kaynaklanacağını sanmıyorum. Sorunu gideremezsen apple store'a götür onlar çözer problemini Baktın onlarda yapamıyor yenisini verirler
  • converterini değiştir ondan kaynaklı olabilir
  • Beyler bende de şöyle bir sorun var cihazın bazı eq ayarlarında basslarda bozulmalar oluyor ama caz ya da normal eq ayarını seçtiğimde olmuyor böyle bir sorun neden bu acaba ?
  • help
  • quote:

Orijinalden alıntı: melihgezer

Beyler bende de şöyle bir sorun var cihazın bazı eq ayarlarında basslarda bozulmalar oluyor ama caz ya da normal eq ayarını seçtiğimde olmuyor böyle bir sorun neden bu acaba ?

iPodlarda genel bir sorun, yüksek gainli parçalarda eq bass booster açıksa bozulma oluyor, mp3gain programı ile normalleştirme yapıldığında sorun çözülüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Italoman

quote:

Beyler bende de şöyle bir sorun var cihazın bazı eq ayarlarında basslarda bozulmalar oluyor ama caz ya da normal eq ayarını seçtiğimde olmuyor böyle bir sorun neden bu acaba ?

iPodlarda genel bir sorun, yüksek gainli parçalarda eq bass booster açıksa bozulma oluyor, mp3gain programı ile normalleştirme yapıldığında sorun çözülüyor.

bilgi için teşekkür ederim.hocam mesela bendeki 5.5 ipod modelinde olmuyordu cidden onu özlüyorum kısa sürede bi hdd bulursam tamir edicem.birde bahsettiğiniz program ses kalitesini bozar mı ? Genelde lossless parçalar yapıyorum kendime flac tan çevirip...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kullandığınızın hdd'sini çıkarıp 5.5 takabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: zalman_1

kullandığınızın hdd'sini çıkarıp 5.5 takabilirsiniz

bunu denedim fakat olmuyor aslında sorun hdd de değilmiş. classic 80 in hdd i 5.5 e taktım açılmadı görmüyor hdd i ama 5.5 in hdd sini 6 g görüyor.Sorunu anlayamadım
  • quote:

help

Önce ipod menüsünden sound check'i aktif hale getirip parçayı tekrar dinleyin. Hala bozulma varsa çare mp3gain programı, programda ses ve veri kaybı olmuyor. Zaten eski ayarlar geri yüklenebiliyor. Bir albümü bu şekilde normalizasyon yapın 93 seviyede, hala varsa düzeyi ona göre ayarlayın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

help

Önce ipod menüsünden sound check'i aktif hale getirip parçayı tekrar dinleyin. Hala bozulma varsa çare mp3gain programı, programda ses ve veri kaybı olmuyor. Zaten eski ayarlar geri yüklenebiliyor. Bir albümü bu şekilde normalizasyon yapın 93 seviyede, hala varsa düzeyi ona göre ayarlayın.

teşekkürler deniyorum hemen peki bu dosyaları nereye kaydediyor?
  • Arkadaşlar bu mp3 gain programı wave flac lossless türü parçaları düzenlemiyor :S başka bir programı var mı ?
  • quote:

Arkadaşlar bu mp3 gain programı wave flac lossless türü parçaları düzenlemiyor :S başka bir programı var mı ?

Bu sorun yabancı forumlarda da tartışılıyor. Genelde öneriler iTunes ve ipoddan ses denetimlerini değiştirmek veya iPod EQ kapalı kullanmak. Tabi EQ kapalı olunca da bu defa basları olmayan çok flat bir ses alınıyor, özellikle de kendi kulaklığıyla.

Ben bu sorunu yeni kulaklık alarak çözdüm. Classicin dahili amfisi ile güçlendirilmiş bir çıkışı olduğundan, EQ kapalı olsa bile farklı kulaklıkların karakterini birebir yansıtıyor.
  • quote:

quote:

Arkadaşlar bu mp3 gain programı wave flac lossless türü parçaları düzenlemiyor :S başka bir programı var mı ?

Bu sorun yabancı forumlarda da tartışılıyor. Genelde öneriler iTunes ve ipoddan ses denetimlerini değiştirmek veya iPod EQ kapalı kullanmak. Tabi EQ kapalı olunca da bu defa basları olmayan çok flat bir ses alınıyor, özellikle de kendi kulaklığıyla.

Ben bu sorunu yeni kulaklık alarak çözdüm. Classicin dahili amfisi ile güçlendirilmiş bir çıkışı olduğundan, EQ kapalı olsa bile farklı kulaklıkların karakterini birebir yansıtıyor.

Hocam ses denetimlerini değiştirmek derken, ne demek istediniz? 3. parti bir uygulama kullanmadan bu sorunu çözebiliyormuyuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Armondia

Hocam ses denetimlerini değiştirmek derken, ne demek istediniz? 3. parti bir uygulama kullanmadan bu sorunu çözebiliyormuyuz?

iTunes ayarlarından çözülebilir. iTunes'dan parça, albüm, tür vs. seçilerek EQ ön ayarı yapılabilir veya Tercihlerden ses denetimi veya ses geliştirici aktif hale getirilebilir. Bozulma yapan bir albümde sonuç alana kadar denemekte yarar var.

Diğeri de benim yaptığım, istediğiniz karakterde bir kulaklık alıp, ipoddan EQ kapalı ayarı ile kullanmak. Örneğin bir bass kulaklıkla EQ kapalıyken alacağınız bas performansı, ipodun kendi kulaklığı ile bass booster EQ açıkken alacağınız bas performansından hem fazla, hem de kaliteli olacaktır.
  • quote:

quote:

iTunes ayarlarından çözülebilir. iTunes'dan parça, albüm, tür vs. seçilerek EQ ön ayarı yapılabilir veya Tercihlerden ses denetimi veya ses geliştirici aktif hale getirilebilir. Bozulma yapan bir albümde sonuç alana kadar denemekte yarar var.

Diğeri de benim yaptığım, istediğiniz karakterde bir kulaklık alıp, ipoddan EQ kapalı ayarı ile kullanmak. Örneğin bir bass kulaklıkla EQ kapalıyken alacağınız bas performansı, ipodun kendi kulaklığı ile bass booster EQ açıkken alacağınız bas performansından hem fazla, hem de kaliteli olacaktır.

Anladım hocam, ses denetimi kısmen işe yarıyor fakat tüm müzikler için aynı olmuyor nedense. Ses geliştiriciyi aktif hale getirdim kurcaladım ama oda fayda etmedi.
    En garanti işlem maalesef mp3gain.
    Bu arada kullandığım kulaklık CKM500i bass ağırlıklı bir kulaklık, ama daha önceden Sansa Clip Zip kullanıyordum. Ondan sonra ipod'un flat halindeki bass'ı kesinlikle tatmin etmiyor. Bu arada ipod'un ALAC formatındaki parçalara tam destek vermesi gerekirken, nedense onlarda bile bozulma yapması ilginç ve mp3gain ile bu formata müdahale edemiyorum. Önerebileceğiniz bir program varmı?

• quote:

Anladım hocam, ses denetimi kısmen işe yarıyor fakat tüm müzikler için aynı olmuyor nedense. Ses geliştiriciyi aktif hale getirdim kurcaladım ama oda fayda etmedi.
    En garanti işlem maalesef mp3gain.
    Bu arada kullandığım kulaklık CKM500i bass ağırlıklı bir kulaklık, ama daha önceden Sansa Clip Zip kullanıyordum. Ondan sonra ipod'un flat halindeki bass'ı kesinlikle tatmin etmiyor. Bu arada ipod'un ALAC formatındaki parçalara tam destek vermesi gerekirken, nedense onlarda bile bozulma yapması ilginç ve mp3gain ile bu formata müdahale edemiyorum. Önerebileceğiniz bir program varmı?

Alac dbpoweramp ile 320kbps yapılıp sonrasında da mp3gain uygulanabilir ama pratik olmaz, kalite de biraz düşebilir.

Hangi müzik türünü dinliyorsunuz ve kullanmak istediğiniz ve bozulma yapan EQ ayarı hangisi? ckm500 iyi bir kulaklık ve biraz bas ağırlıklı, gerçi benim cks77 kadar bas sunmaz ama EQ kapalı iken de yeteri kadar bas alıyor olmanız lazım, güç girişi 200mw ama ipod classic rahatlıkla sürebilir. (gerçi bu kulaklıklar üst düzey daplarda coşuyor, o ayrı) elektronik dinliyorsanız eq kapalıyken ckm500'ün basları size az geliyor olabilir.

• quote:

Alac dbpoweramp ile 320kbps yapılıp sonrasında da mp3gain uygulanabilir ama pratik olmaz, kalite de biraz düşebilir.

Hangi müzik türünü dinliyorsunuz ve kullanmak istediğiniz ve bozulma yapan EQ ayarı hangisi? ckm500 iyi bir kulaklık ve biraz bas ağırlıklı, gerçi benim cks77 kadar bas sunmaz ama EQ kapalı iken de yeteri kadar bas alıyor olmanız lazım, güç girişi 200mw ama ipod classic rahatlıkla sürebilir. (gerçi bu kulaklıklar üst düzey daplarda coşuyor, o ayrı) elektronik dinliyorsanız eq kapalıyken ckm500'ün basları size az geliyor olabilir.

Anladım hocam, hiç gerek yok öyleyse ALAC'ı 320kbps çeviripte gainlemeye.
    Dinlediğim tarz biraz karışık, techno-pop tarzı dinlerim. Bass olayı beni benden alıyor :) o yüzden üzerine bu kadar düşüyorum. Kulaklığım dediğiniz gibi fena değil, ama yavaş yavaş IE8'e yeltenicem sanırım.
    Bu arada EQ ayarı farketmiyor.
    Pop, Bass boost. hepsinde aynı. Sadece Flat halindeyken ses iyi.
    İlgin ve yardımın için teşekkür ederim hocam :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.