İpod classic berrak ve güçlüdür kısmına kesinlikle katılmıyorum. Aynı Parçayı flac-to-alac olarak çevirip hep ipod touch2.nesl hemde classic7.nesilde ayrı ayrı ve bir çok kez dinledim.
Kesinlikle daha kapalı sahne oluşumundan ve ensturman ayrımından ciddi yoksun bir cihaz 7.nesil classic sağlamlık ve malzeme kalitesi hakkında söylenecek herhangi birşey yok genel olarak apple İpodların kalitesi zaten ortdad fiziki anlamda.
Ve ayrıca belirtmek isterim ki spor koşu bisiklet vs yaparken rahatça kullanmak için aldığım ipod shuffleın son nesil kendisi ipod classicten ciddi daha farklı ve bunu sadece kulaklıkla da denemedim her üç cihazı Müzik setine'de bağladım RCA ile sonuç yine benzerdi Touch>nano>classic idi.
dinlediğiniz parçaların kalitesine dikkat ediyor musunuz diye sormak istemiyorum ancak sormadan da edemeyeceğim. Kendimle övünmek değil niyetim ancak kayıt teknolojileriylede ilgileniyorum aynı zamanda müzisyenlikte yapıyorum az çok biraz duyma yetimin olduğunu düşünerek bunları yazıyorum..
quote:
Orijinalden alıntı: gvenc
kullandığım kulaklık Sennheiser HD202.
İpod classic berrak ve güçlüdür kısmına kesinlikle katılmıyorum. Aynı Parçayı flac-to-alac olarak çevirip hep ipod touch2.nesl hemde classic7.nesilde ayrı ayrı ve bir çok kez dinledim.
Kesinlikle daha kapalı sahne oluşumundan ve ensturman ayrımından ciddi yoksun bir cihaz 7.nesil classic sağlamlık ve malzeme kalitesi hakkında söylenecek herhangi birşey yok genel olarak apple İpodların kalitesi zaten ortdad fiziki anlamda.
Ve ayrıca belirtmek isterim ki spor koşu bisiklet vs yaparken rahatça kullanmak için aldığım ipod shuffleın son nesil kendisi ipod classicten ciddi daha farklı ve bunu sadece kulaklıkla da denemedim her üç cihazı Müzik setine'de bağladım RCA ile sonuç yine benzerdi Touch>nano>classic idi.
dinlediğiniz parçaların kalitesine dikkat ediyor musunuz diye sormak istemiyorum ancak sormadan da edemeyeceğim. Kendimle övünmek değil niyetim ancak kayıt teknolojileriylede ilgileniyorum aynı zamanda müzisyenlikte yapıyorum az çok biraz duyma yetimin olduğunu düşünerek bunları yazıyorum..
Ben yine de ısrarla kulaklık diyorum. Kullandığın kulaklığın frekans tepkisine baktım, 18-18000 ki standart bir iem'den bile dar bir frekans tepkisi var.
Daha önce kullandığım AKG kulaklık ile harika enstruman ayrımı, şimdi kullandığım 5-25.000 khz audio technica ile de mükemmel bas ve sahne yakalıyorum bu cihazla. Ağırlıklı olarak alac ve 320 kbps dinliyorum.
Berrak derken demek istediğim, cirrus çipinin wolfsona göre bası az, ama tizi daha güçlü ve ses rengi daha açık.
Tavsiyem cihazını bir de AKG 420-430 veya 518 modelleriyle bi test et istersen...
quote:
Orijinalden alıntı: ygt96
quote:
Orijinalden alıntı: createemir
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
İyi bayramlar. Teşekkür ederim bilgileriniz için fakat yeni nesil touch çıkacağı kesin midir yani bu sene ki lansmanda iphone yanında bir touch tanıtılacağına dair bilgiler var mıdır ?
Bence tanıtılacaktır. Yenisini çıkarmadıkları için satışları düştü.
Yeni nesil çıkacaksa beklemekte yarar var şimdi almişken en yenisini alalım dımı?. Teşekkür ederim yardımlarınız için beklemek en iyisi gibi duruyor su anda
Dediğiniz gibi olsa tadından yenmez valla keske öyle olsa bekleyelim bakalım fakat söyle bı soru oluştu aklımda yeni nesil biraz pahalı olmaz mı yani amerikadan getirtmek mı Türkiye'den pahalıya almak mı ?
4.nesil'in ilk fiyatı ile giriş yapar diye düşünüyorum. Ben büyük bir ihtimal amerikadan getirttiricem
Amerika'dan nasıl getirticeksiniz bende almak istiyorum beraber hareket etsek ya da beni yonlendirebilirmisiniz ?
Bende bilmiyorum. Kuzenim var o amerika'dan getirttiriz diyor, bana henüz bi bilgi vermedi. Ama forumdan amerika'ya gidip alacaklar çıkacaktır onlarla konuşmak lazım
Tamam o zaman bekleyelim ama bir bilgi veya öneriniz olursa lütfen haber verin bu konuda baya israrliyim almak istiyorumda
Tamam
Teşekkürler her şey için
Ben teşekkür ederim
quote:
Orijinalden alıntı: acsev2003
quote:
Orijinalden alıntı: gvenc
kullandığım kulaklık Sennheiser HD202.
Ben yine de ısrarla kulaklık diyorum. Kullandığın kulaklığın frekans tepkisine baktım, 18-18000 ki standart bir iem'den bile dar bir frekans tepkisi var.
Daha önce kullandığım AKG kulaklık ile harika enstruman ayrımı, şimdi kullandığım 5-25.000 khz audio technica ile de mükemmel bas ve sahne yakalıyorum bu cihazla. Ağırlıklı olarak alac ve 320 kbps dinliyorum.
Berrak derken demek istediğim, cirrus çipinin wolfsona göre bası az, ama tizi daha güçlü ve ses rengi daha açık.
Tavsiyem cihazını bir de AKG 420-430 veya 518 modelleriyle bi test et istersen...
Bende Şunu belirtmek isterim kulaklığın frekans aralığı dar diye oluşturacağı sahnede dar vs demek biraz yanlış olur.. Çünkü Frekans aralığı genelde Kulaklığın ses karakterini belirleyen bir özelliktir ki size temin ederim audiophile serisinden kulaklıkları deneme fırsatım oldu ancak bu iş biraz zevk meselesi net ve tok uzantısız alt sesleri genel olarak yakalayamadım şuan kullandığım kulaklıkta ki ses rengi aradığım beklentimi karşılayan bir kulaklık.
ayrıca üst egment bir kulaklığı almak biraz gereksi olur çünkü onu sürebilmek için birde küçük bir kulaklık amfisi/DAC gibi bir pre amp gibi birşeye ihtiyaç var o yüzden ipodları ben audiophile bir kulaklıkla dinlemenin hele ki CD formatından daha alt kalitede bir kayıdı dinlemenin çok gereksiz olduğunu düşünüyrum Pikap kullanıp o ses kalitesine alışınca anlamsızlaşıyor.
cirrus çipinin 7.jenerasyonda kötü bir versiyonu kulanılmış tam olarak hangi numaralı vsli çipidir nedir ne değildir bilemem ama ipod touch ikinci nesilde de cirrus cipi kullanılıyor ve yine flat bir sese sahip diğerlerinde olduğu gibi fakat 7. cenerasyonda ses basları az tizleri kuvvetli olsada berrak ve net değil bir ara kat bir perde bir zar artık ne derseniz bir kapalılık var sesteki çözünürlük diğer touch 2 veya touch 4 gibi değil kesinlikle ilk aldığımda attan inip eşşeğe bindim gibi oldum çokta iddaalı konuşuyorum bu konuda çünkü gerçekten ayırt edici bir kulak bunu hemen yakalayacaktır.
ayrıca belirtmek isterim alt seslerde aradıığım uzantısız net ve tok basları 5Hz destekleyen bir kulaklıkta bulmam imkansız.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme