Şimdi Ara

iPod mini geri döndü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • öle herkes bişiler sölemiştide bence ıpodun yanında gelen kulaklıklarla veya diğer mp3 çalarların yanında gelen alt sevıye kulaklıklarla aradakı farkları anlayamaz bence kimse
    yabancı forumlarda westone um2 ile ıpod un şu kücük modellerini dinleyen adamlar vardı
    şimdi o modelın adını unuttum
    dediğim gibi mp3 çalarların kendi yanında verılen kulaklıklarla kalite farkını anlayamazsınız
  • quote:

Orjinalden alıntı: maniac1987

öle herkes bişiler sölemiştide bence ıpodun yanında gelen kulaklıklarla veya diğer mp3 çalarların yanında gelen alt sevıye kulaklıklarla aradakı farkları anlayamaz bence kimse
    yabancı forumlarda westone um2 ile ıpod un şu kücük modellerini dinleyen adamlar vardı
    dediğim gibi mp3 çalarların kendi yanında verılen kulaklıklarla kalite farkını anlayamazsınız
    Seninde dediğin gibi verilen kulaklıklar cok onemli ve Iriverların yanında verilen kulaklıklar Sennheiser olarak veriliyor kaliter burdanda anlşılabilir ipodunkılerının yanında!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: maniac1987

öle herkes bişiler sölemiştide bence ıpodun yanında gelen kulaklıklarla veya diğer mp3 çalarların yanında gelen alt sevıye kulaklıklarla aradakı farkları anlayamaz bence kimse

sanırım ipod shuffle'ı kastediyorsun..evt um2 ile onu dinliyorlar çünkü shuffle,mini ve nano ile karşılaştırıltığında ses kalitesi konusunda bir kaç gömlek üstün kaliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: snairs

quote:

Orjinalden alıntı: shady_tr

quote:

Orjinalden alıntı: snairs

Arkadaslar herkezde bir ipod solentisidir gidiyo...Ses kaliteri olarak cok dusuk oldugunu herkez soluyo ama markası ve arkasaında Apple gibi buyuk firma oldugu icin herkez iyi,gusel ve ses kalitesi gusel olarak dusunuyor ama cok yanlıs sadece İpodun tek avantajı Mp3 player piyasasına giren ilk ve kurucularından olan marka oldugu için bu kadar tutuluyo..Pastayı yapan en buyuk payı alır hesabı.Dikkatımı cektı bir gun teknosaya creative bakmaya gitmiştim cocuk babasına markasına bilmedigim ve daha once hiç incelemedıgım thompshon marka mp3 player gostererek baba bana bu İpodu alsana dedi..Yanı Mp3 player diyince herkezın aklına İpod geliyor...Ama ses kalitesinde İriver ve creative gibi olan cok az marka war..Ondan ses kalitesi bakımından İpod sınıfta kalır su an en dusuk ve bazı arkadasların soledıgı iriver t30 İpodun her modelinden daha iyi ses verir..Diger iriverlerı kıyaslamak bıraz sacma olur.. Ondan ne mini ne nano ne video nede photo ses kalitesi bakımında 0 dır bana gore...

Yorum yapmadan önce ilk önce ipod modellerini öğrende gel buraya yorumunu yaz.....

Sen klasik müzik dinleyen bir adama git iriver al diyemezsin ama ipod al dersin aradaki farkı kavramışsındır inşallah....

Unutma iPod line'dan en iiii sesi veren markalarda başı çekiyor..Bilip bilmeden konuşmak bu oluyor galiba...
    Arkadasım sen gercektende mp3 player hakkında bise bilmiyorsun bilsen bole konusmazdın...Forumda biraz dolas yada baska sitelerde ses kalitelerine bak..Ustune ustluk clasic muzıkte ses kalitesi yokmu?Cok komik oldun guldurdun benı cidden aksam aksam
    İstersen yeni bir baslık acalım hangisi iyi diye orda alırsın cvbını?
    Iriver Clix hiç dinlemedigin burdan belli oluyo...Bosuna tartışma olmasın!!Bilinen bilgileri boşa atamazssın!!Bide bana İpod çeşitlerini ogren demişssin sende muzik kalitesinin her zaman her muzikte aynı oldugunu unutma ekolayzır denen bir sey war....Boşuna süs olsun diye konulmuş birşey degil o özellik!!

ben senin forumda vakit geçirdiğinin en az 10 katı bu forumda geçirmişimdir...Bilgiler öğrendim arkadaşlıklar kurdum...

Bir zamanlar metabax diye bir arkadaş vardı seni görünce acaba o mu dedim kendi kendime...Anlayan anlar ne demek istediğimi....

Şunuda öğren klasik müzik dinleyen adama sen dolu dolu bass veren bir alet verirsen adam klasik müzikten iğrenir...

Dostum bak iriver clix ve ipod tam olarak karşılaştırılmaz...iriver clix flash bellekli bir alet...ipod ise hddli alet...Cnet'te linkini vermişssin iriver clix'e en iii flash tabanlı mp3 çalar diyor altında ipod'a genel olarak en iiii mp3 çalar diyor...Eksikleri var mı var...Her müzik türüne hitap etmiyor bu doğru bassları kuvvetli değil...
    iRiver clix'i sen ipod nano ve ya shuffle ile kıyaslayabilirsin..Ben iPod'umla ie4 kullanıyorum ve ilerde e500 alacam ve çok kaliteli bir ikili olcaklarına eminim...Sen iriver clix'inle mutlu mutlu yaşa bende ipodumla yaşayayım ama bilip bilmeden ipoda çamur atma...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 9 Ekim 2006; 5:55:47 >

• Bak Ben Oraya Buyuk Bir Sekilde Yazdım Overall Olarak İpod Dedim Hatta Ama Konumuz Ses Dedım Dimi??Benım amacım camur atmak degil sadece ses olarak ipodun yeterli olmadıgı..Bu arada ole bu forumda benden daha ustun rutbeye sahip olabılırsın ama bu benden ne eksık neden fazla bılgıye saip oldugunun kıstası degil..Bende her msja abuk gubuk seyler yazıp rutbeyi geliştirirm..Eger ben bisey bilmesem hiç anlamasam okadar linki wermem bide arada yazılım sayfasına bak ordada gorebılırsın beni..Nese konu kapansın yoksa bole uzar gider...Sanada ipodunla mutluluklar.....
    Bide forumda acılınal bir başlık lutfen oku Bir tane İPOD yazmamıslar...
    http://forum.donanimhaber.com/m_9641838/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snairs -- 9 Ekim 2006; 12:20:11 >
  • noluyo len

önemle belirteyim iriver ın yanında gelen sennheıser mx400 lerde ırıverın kalitesını vermez
    yukarda arkadaş demişki ıpodunkınden daha kaliteli onlar daha kaliteli olabılır ama aletleri kıyaslamak için yınede bi kıstas değildir
    ben de h320le mutluyum
    ondan daha kaliteli cihazlar olabilir olsun napak paramız yok
  • yaa beyler heralde baska bir markaya boyle bir sey soylenseydi

bu kadar cvp yazılamazdı heralde..

yaralarla alakalı bisey galiba bu :))))

ericson ve ipod un hikayesi aynı olacak galiba

ilk ericson girdi cep teli piyasasına ve %90 lara ulastı biliyomusunuz

onemli olan o satısı yapmak degil o satısta kalmaktır ama sonra ne oldu

nokia(ipoda karsı gelistirilen tüm markalar diyebiliriz) cıkardıgı modellerle

ericsondan daha iyi olduklarını gösterdiler...

ve satıslar dewam etmedi tabiii..

sonra iyi modeller cıkardı ericson(+sony den sonra) ama is isten gecmisti

pazar bircok markaya dagilmıstı(motorola,samsung,siemens,nokia......)

yani demek istiyorum ki

suan ipod %70 lerde olabilr ama bu modeller ve

nitelikleri artık geliştirip diger markalara yetismesi

lazım..cunku suan cepten yiyiyor diyebiliriz...

Sundan ümütliyiz ama;

artık azınlık degil ipod un en iyi

olmadıgını düsünenler.....

apple bu sekilde dewam ederse

ericsonla aynı kaderi paylasıcak diyebiliriz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snr_silencer -- 9 Ekim 2006; 15:52:41 >

• quote:

Orjinalden alıntı: snr_silencer

yaa beyler heralde baska bir markaya boyle bir sey soylenseydi

yani demek istiyorum ki

Sundan ümütliyiz ama artık azınlık degil ipod un en iyi

oldugunu düsünenler.....

Aynen anlatmak hatta soledıklerımı soledın saol yine tekrarlıyorum..Pastayı Kım Yaparsa En Buyuk Payı O Alıyo...

• quote:

yani demek istiyorum ki

Sundan ümütliyiz ama;

mp3 piyasasına ilk giren firma değil apple önce onu söyleyeyim...Tam 4,5 sene sonra piyasaya girdi...Tasarımı kullanım kolaylığı büyük bir akım yarattı...Ericsson'a benzetmek ipodu biraz saçma geliyor bana...Ericsson daha çok Rio falan olur....Nokia ile Apple'ın strateji olarak daha çok benzerliği var...Genel kanı böyle...Kaç sene boyunca nokia ne saçlar yoldurdu tellerinde ama se,samsung varlığını hissettirince çok şey gelişti nokia'da..

"Pastayı Kım Yaparsa En Buyuk Payı O Alıyo... " lafı gerçekçi değil şahsen...Gerçekçi olsaydı en başarılı araba markası ford olurdu...Onuda geçtik hadi alfa romeo enzo ferrari'e yenilmezdi.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 9 Ekim 2006; 20:04:49 >

• Ya bırakın artık şu ipodun sesi kötü geyiklerini.Bıkmadınız valla.Alan adam beğenmiş almış, başkasının çenesini yoruyor.Burada hepsi yazıldı çizildi, insanlar neye isterlerse ona karar verir alırlar.Zaten açıkcası benim için birkaç yerde görüp, ipod kötü,iğrenç,verilir mi bu para gibi laflar, pek ilgimi çekmiyor artık.Ipodun sesi gayet iyidir, akustik bir sesi vardır, basları zayıftır,ses çıkışı güçlüdür ve temizdir, line outu aşmıştır.7 ay ipod ve 4 ay zvm kullandım ki zvmyi hala kullanıyorum, ipod özellikle anfilerle kullanmak için biçilmiş kaftan, zaten yabancı forumlarda görmüşsünüzdür, baya kullananda var ipodu.O yüzden ahkam kesmeyin öyle kafadan.Ama birçok ta eksiği var tabiki, SQ olarak ötesinde olan playerlar var tabiki, ama ipodun da kendine göre avantajları var,özellikle kullanım olarak.Ki ses olarakta dağlar yok arada.Ama ben ipod la zvm arasında zvmi seçtim ve ipodu sattım.Şu an hdli modellerde ZVM lider.Zaten custom eq barındırmaması ipodu bir adım geriye itiyor malesef, yıllardır adam gibi çözüm getiremedi apple buna.Ama ben ipodla, loseless format dinliyordum ve eq zaten gerek kalmıyordu, ama çoğu ortalama kullanıcı düşük kalite medyalar kullanıyor ve normal bu zaten,o yüzden custom eq şart bu aletlere.

Arkadaşların yukarıda söz ettiği kaliteli kulaklıklarda shure,ue,westone,etymotic vs gibi markaların belli düzeydeki kulkalıklarıdır.Alet yanında verilen kulaklıklar ki sennheiser olması işi değiştirmiyor,farkı anlamak çok zor,sadece ipodun bas eksiğini hissedersin okadar.Tabi medyanında kaliteli olması şart.Ama şunuda söyliyim, ortalam mp3 player kullanıcıları için creativin,iriverin,cowounun vs playerları daha uygun,buna da katılıyorum.Ipod çok şekil ve kullanımı inanılmaz rahat ve kolay bir alet, ama sesi, kullanım amacına göre, herkesi tatmin etmeyebiliyor.

• uslubu bu kadar sertleştirmek gerek değil sanırım yılmaz196 herkezin kendi tecrubesi.

ipodlarda mini ve nanoların nasıl ses verdiğini bu eletleri ve diğer markaların modellerini deneyenler biliyor şimdi elimin altında bir nano var ve sesi en az a 1000 kadar kötü.miniyi ise ilk çıkıtığndan beri biliyorum ve defalarca deneme şansım oldu.ses gücü ayrı olay ama sesteki berraklık ve tonlamalar resmen sorunlu..Nano ve mini gerçetken kötüler.iş anfi ile player kullanmaya gelince olay değişiyor.Senin o dediğinde zaten hdd'i ipodlar için geçerli ki onların sesi zaten kötü değiller.Burdaki ayrımı yapmak gerek.Bide shuffle olayı varki şu aralar portapro ve shuffle resmen favorim..ah birde um2'im olsaydı senin gibi.
    ama işte nano ve mini olayı batırıyorlar...tabi bunlar benim düşüncem

• Yoo sertleştirdiğim falan yok ama hep aynı şeyler,sanki bilerek tekrarlanıyor.Bende tepkimi dile getirdim.Kimseyle tartışma gibi bir işim olmaz, hele bu forumda.Zevk meselesi bu işler, benim demek istediğim bu.İnsanları zevk seçimelrinden solayı sürekli yargılamanın anlamı yok,herkes ne istersen onu alır.Bilenler sadece kendi tecrübelerini söyler.Mesela sen a1000i sevmemişsin ama ben sevdim sesini,gayet kaliteli.Nanoyu sadece bilkomda duran numuneden biliyorum.UM2 yi takıp dinlemiştim,kötüde değildi sesi.Ama içinde ki medyada iyiydi.mp3 değildi yani.

Sende zaten demişsin il cümlende, herkesin tecrübesi diye.Herkes tabiki aktarsın tecrübesini ama aynı şeyleri sanki nazire yapar gibi tekrar etmeninde mantığı yok.HErkesin zevki kendine.Ama ipodlarıda çakma sonylerle bir tutmanında hiç tutar tarafı yok.İlk defa gören, o şekilde sanacak çünkü,onun için diyorum.

• Bence çok tartışmaya gerek yok. Herkes aldıktan sonrakinin yorumunu tarafsız bir şekilde yaptıktan sonra sorun olmaz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: shady_tr

quote:

yani demek istiyorum ki

Sundan ümütliyiz ama;

mp3 piyasasına ilk giren firma değil apple önce onu söyleyeyim...Tam 4,5 sene sonra piyasaya girdi...Tasarımı kullanım kolaylığı büyük bir akım yarattı...Ericsson'a benzetmek ipodu biraz saçma geliyor bana...Ericsson daha çok Rio falan olur....Nokia ile Apple'ın strateji olarak daha çok benzerliği var...Genel kanı böyle...Kaç sene boyunca nokia ne saçlar yoldurdu tellerinde ama se,samsung varlığını hissettirince çok şey gelişti nokia'da..

"Pastayı Kım Yaparsa En Buyuk Payı O Alıyo... " lafı gerçekçi değil şahsen...Gerçekçi olsaydı en başarılı araba markası ford olurdu...Onuda geçtik hadi alfa romeo enzo ferrari'e yenilmezdi.....

ben ilk piyasaya girdi derken yanlıs kelime kullanmıs olabilirim..orda ilk ciddi yatırımı yapmasından

bahsediyorum...

her yükselisin bir düsüsü vardır..bu yüzden radikal degişiklikler gerekir

ayrıca apple ipodlarda ozelliklerini artırmama konusunda cizgisini

koruyo..belkide bu bir marka stratejisidir...farklı olmak..

bakın creative: her tip model var en ekonomik olandan en pahalıya kadar

ipodmini den acıldı tartısma bunu unutmamak gerekir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snr_silencer -- 10 Ekim 2006; 12:00:58 >

• ipod'un özellik artırmaması piyasadaki yerini sağlamlaştırıyor bence.. bir firmanın ürünü için aksesuar üretmek o firmayı kabullenmiş olmaktır.. çok akıllıca..
  • yan üretim dalları tabiki herzaman en cok piyasada satıs yapan urun

icin uretim yaparlar..

ama bu hala onun gercekten digerlerinden üstün oldugunu göstermez....

bence 5 yıl sonra pazar birbirine cok yakın %lik dilimlere bölüncek...

o zaman bu kadar "accessories" dedigimiz seylerin büyük bölümü sadece ipod icin üretilmicek
  • quote:

yan üretim dalları tabiki herzaman en cok piyasada satıs yapan urun

icin uretim yaparlar..

o zaman bu kadar "accessories" dedigimiz seylerin büyük bölümü sadece ipod icin üretilmicek

kalite olarak üstündür demedim zaten..
  • quote:

yan üretim dalları tabiki herzaman en cok piyasada satıs yapan urun

icin uretim yaparlar..

en büyük rakibi bile ipod'a aksesuar üretecek duruma geldi ve üretmeye başladı...Bir nevi bişeyler kabullenmek oluyor....
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.