Şimdi Ara

iPod Touch JailBreak! Yüklemeler! Anlatımlar! Tavsiyeler! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.724
Cevap
9
Favori
623.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gpSPhone için vediğin linkten oyun indiremedim ben indirebilen varsa anlatırsa sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrcan

gpSPhone için vediğin linkten oyun indiremedim ben indirebilen varsa anlatırsa sevinirim

sitede ROM List'e bas çıkan oyunlardan istediğini seç tıkla.çıkan sayfada resmin altında DL yazıyor ona basarsan indirme sayfası açılacak.istediğin server'dan çekebilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Y!g!T

Hizli yaparsan wifi ile isin 1 dk da biter.

Once 1.1.1.e restore et. Sonra Safariyi acip jailbreakme.com a gir. Appsnapp'i yukle. Bunu yuklemen 10 saniye falan suruyor. Bunu yukleyince installer geliyor ekrana ordan community source u yukledikten sonra tweaks 1.1.1e gir ordan oktoprepi downlaod et. Burdan sonrasi icin wireless gerekmiyor. Oktoprepi downlaod ettikten sonra itunes acip 1.1.2e update et.Itunes ve itunes ile ilgili tum programlari kapa. Sonra indirdigin dosyadan jailbreak i calistir kendisi yukler ve hepsi bu. Ama elinde wifi yoksa jailbreak yapmanin da pek anlami yok zaten. Installer falan kullanmak icin de wifi gerekiyor.

1.1.1 e restore ettikten sonra pc ye ihtiyaç var mı ?

Yani evde 1.1.1 e düşürsem sonra iyi çeken bir yere gidip, bilgisayar olmadan jb işlemini yapabilir miyim ?

İlle pc ye gerek var mı bu iş için ?

• quote:

Orjinalden alıntı: Husay

quote:

Orjinalden alıntı: Y!g!T

Hizli yaparsan wifi ile isin 1 dk da biter.

Once 1.1.1.e restore et. Sonra Safariyi acip jailbreakme.com a gir. Appsnapp'i yukle. Bunu yuklemen 10 saniye falan suruyor. Bunu yukleyince installer geliyor ekrana ordan community source u yukledikten sonra tweaks 1.1.1e gir ordan oktoprepi downlaod et. Burdan sonrasi icin wireless gerekmiyor. Oktoprepi downlaod ettikten sonra itunes acip 1.1.2e update et.Itunes ve itunes ile ilgili tum programlari kapa. Sonra indirdigin dosyadan jailbreak i calistir kendisi yukler ve hepsi bu. Ama elinde wifi yoksa jailbreak yapmanin da pek anlami yok zaten. Installer falan kullanmak icin de wifi gerekiyor.

1.1.1 e restore ettikten sonra pc ye ihtiyaç var mı ?

Yani evde 1.1.1 e düşürsem sonra iyi çeken bir yere gidip, bilgisayar olmadan jb işlemini yapabilir miyim ?

İlle pc ye gerek var mı bu iş için ?

Bak 1.1.1.e restore etmek > Burda pc ye gerek var , wifi ye gerek yok.
    1.1.1e jailbreak yapmak pcye gerek yok , wifiye gerek var.
    1.1.2e update etmek pc ye gerek var , wifiye gerek yok.
    1.1.2e jailbreak yapmak pcye gerek var , wifiye gerek yok.

• gerçekten süper olmuş, eline, emeğine sağlık...

Maps,notes,stock,weather,mail bu uygulamaları yüklemek için hangi source u eklemem gerekiyo acaba ? bütün sourceları eklemek çok zor olduğu için beğendiğim şeyleri kurmak, eklemek istedim sadece.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SnypeR

gerçekten süper olmuş, eline, emeğine sağlık...

Maps,notes,stock,weather,mail bu uygulamaları yüklemek için hangi source u eklemem gerekiyo acaba ? bütün sourceları eklemek çok zor olduğu için beğendiğim şeyleri kurmak, eklemek istedim sadece.

ipodtouchmaster.com/files/repo.xml/ Mail , maps , weather , stock , notes yani 1.1.2 app leri için
  • burdan eklediklerimle şimdi jailbreak neymiş tam anladım teşekkürler
  • arkadaşlar bnde 1-2 gün içinde 16gb 112 jb ipodu 114 jailbreak yapcam. ama okuduğum çoğu yerde önce recovery moduna alıo. bunu yapmamız gerekli mi? ne zaman yapmalıyız? bidehttp://www.iphonedo.com/ipod-touch-114-jailbreak-january-update bu sitede 5. ve 6. adımlarla burda yazılan yöntem uyuşmuyor. hangisi doğru? bu arada çok güzel olmuş. sonunda 50000 mesajın içinden yöntem aramiicaz. saol sam0.

EMEĞE SAYGI
  • Arkadaşlar sormak istediğim şeyler var.

Pepsi'nin kampanyasından 8 gb'lık bi touch kazandım. Ne zaman gelir bilmiyorum.
    Cihaz tr garantili gelecek tabi. Şimdi benim bu cihaza ne yapmam gerek? bu jailbreak dediğiniz olay nedir tam olarak? Yapmazsak neler kaybederiz? Yaparsak neler kazanırız?
    Yapmak zor bir iş midir?

Şöyle basitçe yeni sahip olacak birine tavsiyeleriniz varsa yazar mısınız.
    Sorduklarımın cevapları muhtemelen verilmiştir. Ama inanın şimdi hiç arayacak durumda değilim.
    Rica ediyorum sadece
    :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHI

Arkadaşlar sormak istediğim şeyler var.

Pepsi'nin kampanyasından 8 gb'lık bi touch kazandım. Ne zaman gelir bilmiyorum.
    Cihaz tr garantili gelecek tabi. Şimdi benim bu cihaza ne yapmam gerek? bu jailbreak dediğiniz olay nedir tam olarak? Yapmazsak neler kaybederiz? Yaparsak neler kazanırız?
    Yapmak zor bir iş midir?

Şöyle basitçe yeni sahip olacak birine tavsiyeleriniz varsa yazar mısınız.
    Sorduklarımın cevapları muhtemelen verilmiştir. Ama inanın şimdi hiç arayacak durumda değilim.
    Rica ediyorum sadece
    :)

Jailbreak bir nevi itouchina yeni ozellikler eklemeni saglayacak sey. Isminden de anlasiliyor zaten. Hapishaneden kacma gibi birsey ;) Jailbreak yaparsan touchina oyun , bir suru application , themeler yukleyebilirsin. Yapmazsan bunlarin hic birini yukleyemezsin sadece klasik ozellikleri kullanabilirsin. (Safari , muzik , video ve resimler)
    Jailbreak yapmak ilk basta zor birsey gibi gelir aslinda cok basittir. 1-2 kez yaptin mi iyice alisirsin zaten. Elinin altinda wireless(wifi) varsa touchdan baya keyif alirsin. Tavsiye sadece iyi bak dusurme , cizdirme . Onun disinda eline aldigin zaman zaten sen ne yapman gerektigi bilirsin.

• Y!g!T Sağol yazın için, yarın deniyicem bakalım jb yapmayı, bir sroun çıkmazsa.
  • Onemli degil umarim yaparsin jailbreakini. Eger wifim yok diyorsan 1.1.4e de jailbreak yapabilirsin. Bu jailbreak icin wifi gerekmiyor. Ziphone programi ile direk yapabiliyorsun. Ama hala 1.1.4de bazi sorunlar var. 1.1.2 kadar saglikli degil.
  • gerçekten çok faydalı olmuş.
    herkesin eline sağlık.
  • Msj icerigi asinmistir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 16 Mart 2008; 23:22:06 >
  • iPod Touch ile Wirelesstan bilgisayarımızı kontrol etmek için
    Arkadaşlar işte size çok güzel bir program
    İlk başta eklenmesini önerdiğim sourcelerde bu program var..
    Programı kullanabilmek için JailBreak yapilmiş bir iPod şart en başta, sonra
    Installer -> Utilies -> TouchPad Pro -> Install diyerek iPodda çalışacak programımızı yüklüyoruz
    İkinci adım olarakta bilgisayarımıza TightVNC yüklememiz lazım buyrunhttp://downloads.sourceforge.net/vnc-tight/tightvnc-1.3.9-setup.exe
    Bunu da yükledikten sonra şimdi gelelim iPodumuzdan bilgisayarımızı yönetmek için yapmamız gerekenlere
    Bilgisayarımıza kurduğumuz programın masaüstüne bir kısayol ikonu gelmemektedir
    Başlat-> Tüm Programlar->TightVNC > Launch TightVNC Server diyerek programımızı başlatıyoruz
    İlk başta gelen ekranda istediğimiz ve unutmayacağımız şifreleri (ikisinide aynı yaptım ben) yaziyoruz OK diyoruz ve sistem traya gidiyor program
    Sonra sistem tray daki (sağ alt köşe) V harfinin üstüne gelip orda çıkan yerel ip mizi not ediyoruz, önceden biliyorda olabilirsiniz bunu..
    Sonra ipod umuzdaki ayarları yapmaya geldi sıra...
    iPod da ana ekranda TouchPad e dokunun Sonra + işaretine basın sağ üstteki
    Name: Bir isim yazın fark etmez (oturma odası, kardeşimin bilgisayari vs )
    Adress: buraya not ettiğimiz ip adresini aynen yazin (genelde 192.168.x.x yada 10.0.xx şeklinde olur zaten ama değişebilir tabi)
    Password: buraya programa girdiğimiz şifreyi yazın
    Display: 0 bende de bu..
    Shared: ON
    Ayarları yapıp SAVE ye tıklayın..
    Sonra listeden verdiğiniz isme tıklayın.
    Karşınıza siyah bir ekran geldiyse bağlandınız demektir
    Şimdi uzaktan kumanda gibi bilgisayarınızı kontrol edebilirsiniz
    Bir kaç kontrol tüyosu vereyim
    Normal gezinti tek parmakla tıklama üstüne gelince yine tek tık
    Sağ tıklama bir parmak touch pad de iken ikinci parmağı dokunarak oluyor
    Zoom u resme zoom yapar gibi yapıyoruz
    Zaten bir kaç kullandıktan sonra alıştığınız bir program ve şahsen benim çok işime yaradı
    Bilhassa film izlerken çok keyifli oluyor gerçekten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sam0! -- 17 Mart 2008; 1:11:50 >

• iPodun Klasik Renginden Sıkılanlar İçin

iPod Touch JailBreak! Yüklemeler! Anlatımlar! Tavsiyeler!

http://rapid-share.com/files/89612288/blackartwork.zip.html

indirdiğimiz dosyayı /System/Library/Frameworks/UIKit.framework/ içine kopyalıyoruz

other.artwork orjinal dosyasının yedeğini almayı unutmayın

• IPOD TOUCH İÇİN VISTA TRANSFORMATION PACK

Screenshot

kendi screenshot larım

ilk resimde görünen Games ve Apps simgelerine bastığımda 2. ve 3. resimlerde görünen sayfalar açılıyor.Windowsta olduğu gibi

görünmez slider işte böyle bişi

arkadaşlar bu temayı (gerçi tema denmez daha aşmış bişi bu ) ipodtouchfans forumda buldum kendim uyguladım ve muhteşem bişi.kurulumu türkçeleştirerek sizlere aktarıyorum
    categories olayında anlayamadığım bi kısmı atladım çokta önemli bişi değildi zaten.

Gerekli Programlar ve Vista Pack

Vista Packhttp://rapid-share.de/files/38521798/Vista_Maximus.rar.html "-" yi kaldırın
    iPodTouchBrowserhttp://files.filefront.com/iPod+Touch+Browserzip/;9406487;/fileinfo.html dosyaları ipodumuza atmak için gerekli olan program

yukardaki dosyaları indirdikten sonra Vista Packi uygulamaya başlıyoruz

1.THEME
    - THEME klasörü içinde bulunan Vista Maximus klasörünü var/root/Library/Summerboard/Themes dizinine kopyalıyoruz
    - kopyaladıktan sonra Summerboard programından Vista Maximus temasını seçerek aktif hale getiriyoruz

2.WALLPAPERS
    - şimdi bu bölümde farklı bir işlem yapıcaz.yapacağımız işlem sonucunda slider denen kısım görünmez olacak
    - bu işlem 1.1.3 jailbreakli ipodlarda ÇALIŞMIYOR ve işlem için Customize v.1.21(en yeni versiyon) adlı program gerekli eğer yüklü değilse bu programı yüklüyoruz
    -http://rapid-share.com/files/90126542/Invisible_Unlock.zip.html adresindeki dosyayı indiriyoruz "-" yi kaldırın
    - zipli dosyayı indirdikten sonra içinde 3 farklı klasör olduğunu görücez
    - iPodTouchBrowser ile /private/var/root/library/customize/barimages dizinine gidiyoruz ve Invisible Bar klasörünü buraya kopyalıyoruz.burada dizine dikkat edin barSimages değil barimages
    - geri kalan iki klasörüde /private/var/root/library/customize/mainsliderimages dizinine atıyoruz
    - customize programını açıyoruz bottom bar kısmından Invisible Bar ı seçiyoruz
    - daha sonra main slider kısmından Invisible Slider yada Invisible Tapper ı seçiyoruz.(hangisini kullanmak isterseniz seçim sizin)
    - Üstteki işlemlerden sonra Springboard Strings kısmına gidiyoruz ve en alttaki slide to unlock yazısına gelerek 2 kez klavyedeki boşluk tuşuna basıyoruz
    - bu işlemler sonunda sliderımız görünmez oldu.kilidi açmak için Invisible Tapper ı seçtiyseniz ekranın slider kısmına basmamız yeterli Invisible Sliderı seçtiyseniz orda hala slider warmış gibi soldan sağa sürüklemelisiniz
    - sliderı gizleme işleminden sonra indirdiğimiz paketin içindeki log in wallpaper klasöründen istediğimiz wallpaperın bir tanesini /Library/Wallpaper kısmına kopyalıyoruz

3.CARRIER ICONS
    - /System/Library/CoreServices/SpringBoard.app kısmına CARRIER ICONS içindeki resim dosyalarını kopyalıyoruz.isterseniz eskilerin yedeğini alabilirsiniz.

4.OTHERARTWORK
    - other.artwork dosyasını /System/Library/Frameworks/UIKit.framework içine atıyoruz (eskisinin yedeğini alabilirsiniz)
    - SAFARI klasörü içindekileride /Applications/MobileSafari.app içine kopyalıyoruz (burdada eski dosyaların yedeğini alabilirsiniz)

5.CATEGORIES
    - bu işlemi gerçekleştirmek için Categories adlı programı kurmamız gerekiyor.
    - programı indirip kurduktan sonra bir kez ipodumuzu kapatıp açıyoruz
    - CATEGORIES ICONS klasörü içindeki simgelerin hepsini /Applications/Categories.app/icons kısmına kopyalıyoruz
    - Categories programını açıyoruz Add e basıyoruz ve çıkan kutucuğa Games yada istediğiniz bir isim yazıyoruz
    - kategorimiz için simge seçiyoruz
    - kategorimizi yaptıktan sonra tüm oyunlarımızı bu kategori içine atıyoruz
    - diğer kalan uygulamalar ve toys içinde aynı şekilde kategoriler yaparak içlerine atıyoruz
    - dockta bulunan uygulamalarınızı kategoriler içine atmayın

6.CUSTOMIZE
    - VistaBattery klasörünü /private/var/root/Library/Customize/BatteryImages kısmına kopyalıyoruz
    - daha conra customize programını açarak Battery Images kısmından VistaBattery i seçiyoruz

evet arkadaşlar tüm yapacaklarımız bu kadar tüm işlemleri yaptıktan sonra ipodumuzu bi kez kapatıp açalım ve karşınızda tamamen Vista görünümlü iPod Touch

• Sonuncu ve sondan 2. mesajdaki paylasimlar super. Deniyecegim simdi. Elinize saglik..

Benim mesajimi saymadan.

Bu benimkinin de super olmadigi anlamina gelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y!g!T -- 17 Mart 2008; 1:14:12 >
  • teşekkürler @Sam0 dostum, diğer tarafta kılıf siparişinden başka bişey öğrenememiştim burası süper oldu :)

XanderJR ve Y!g!T arkadaşlarıma da teşekkür ederim.

bende itouch için diziler hazırlıyorum yakında blog sayfamda paylayacağım :)
  • Ipod Touch 1.1.2e jailbreak yaparken Installer hatasiyla karsilasmak istemeyenler !

Oncelikle soyliyim bu sorun her itouchda olmuyor ama isini garanti altina almak isteyenlerin kullanabilecegi bir yontem. 1.1.2e jailbreak yaparken once 1.1.1e restore edip sonra appsnapp'i yukluyoruz bildiginiz gibi. Daha sonra ekrana installer geliyor burdan oktoprepi indirmemiz gerekli. Burda installer size guncelleme yapip yapmak istemediginizi soruyor 3.01 e. Burda guncelleme yaparsaniz 1.1.2e jailbreak yaptiktan sonra installeriniz tam olarak calismayabilir ve bunu duzeltmenin de yine tek yolu restore etmek. Vakit kaybi yasamak istemeyenler oktoprepi yuklemeden once ki installerin update sorusunu hayir deyip gecsinler. O updatei 1.1.2 de yaparsiniz.

Bu arada oktoprepi bulamayanlar ister sourceun altindaki community sourcedan isterhttp://hackthatphone.com/1.xml sourceundan bulabilirler.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.