Şimdi Ara

IPS MAT EKRAN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

27 Martta Monsterdan Abra A5.V5 1.1 Aldım IPS Mat ekran + 120 GB SSD Takılı şekilde daha önce hiç ıps mat ekran kullanmadım laptop gayet güzel bir sıkıntı yok ancak bu ekran sanki yağlı gibi duruyor beyaz fonda, yoksa diğer renklerde bir sıkıntı yok güzel duruyor bu sorun ekranın kendiliğinden herkesde mi öyle benmi alışamadım alıp bir bezle silesim geliyo ama ekranın kendi öyle ve en çok açık ton ile beyaz ton da belirgin duruyor. Şu ölçeklendirme sıkıntısından bahsetmiyorum .

Edit : Arkadaşlar servise gittim ekran diğer modellerde de aynıydı bana farklı gelmiş ilk kez bu şekilde ekran kullandığım için hala aynı geliyo tabi ama başkaları için normalmiş yani :D
    Ses problemide bir kablonun kayık olmasından dolayı fan değdiği için çıkıyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Travamiko -- 3 Mayıs 2015; 19:21:12 >

• Firmaların (asus, msi, monster) kullandığı ips paneller, standart tn panellere göre çok daha yüksek constrat ve renk doygunluğu sunuyor kullanıcılara. Mesela benim de kullanmakta olduğum t5'lerin ince kasa modellerinde kullanılan ips panel çok başarılı. AU Optronics B156HAN01.2 diye geçiyor panel. 1192:1 constrat, 0,24 cd/m2 siyah yoğunluğu sunuyor. Gerçekten çok iyi değerler bunlar. Renkler yoğun. Sizdeki ips panel de bu mu bilmiyorum ama yağlımsı gözükmesi normal bence. Renkler pastel boya gibi çünkü ve çok hoşuma gidiyor bu durum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekran flur ise monsteri arayapacagn islemleri anlatsinlar goruntu taramayi %125 den %100 emi dusuruoduk ole bisi vardi

• Travamiko T kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz şey bana mat ekranın özelliği gibi geldi. Hani böyle ekran pürüzlü gibi ya ondan öyle görünüyor. Daha önce hiç mat ve parlak panelleri yan yana gördünüz mü? Etrafınızda illa ki vardır mat ekran kullananlar onlar ile karşılaştırabilirsiniz. Olmadı tabletiniz telefonunuz için mat ekran koruyucu alıp farka bakabilirsiniz. Eğer dediğim gibi değilse ve karşılaştırdığınız diğer mat ekranlarda bu sorun yoksa servisine danışmanızda fayda var.

• İlginize teşekkürler arkadaşlar sanırım kadıköye mağazaya gitmem gerekecek karşılaştırma yapabileceğim biri yok ve çoğu kişi ips mat ekranlar için renkler cok gerçekci güzel tarzı yorumlar yapmıs ancak bu ekran resmen benim gözümü yoruyor bu şekilde yorumlanan bir ekran bende bu şekilde bir etki bırakmaması gerekirdi. zaten laptopta ayrıca elime alıp farklı açılarda tuttuğumda sürtme sesi gibi fan sesi geliyor hemen bir yerlere değmeye baslıyor sanırım .
  • Bende a5 alıcam ama ips ekrna için çok fark istiyolar. Sizce ips çokmu önemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: türkün kezbanla imtihanı

Bende a5 alıcam ama ips ekrna için çok fark istiyolar. Sizce ips çokmu önemli

Ips çokmu fark istiyolar ? Ben alırken 80 TL falandı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2K IPS Monitör Önerisi
    2 ay önce açıldı
    PARLAK EKRAN - MAT EKRAN FARKLARI
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Travamiko T kullanıcısına yanıt
    Konu hortlayacak ama bahsettiğiniz "yağlı" veya benim tanımımla pürüzlü-mozaikli görünüm daha çok IPS ekranla değil de tamamen "Mat ekran kaplaması" ile ilgili.Telefonlarda ki ekran koruyucu kaplama nasıl ki az da olsa telefonun kaplamasız,doğal ekran görüntüsünü gölgeliyorsa Mat Ekran tabakası da aynı biçimde , gündüz vakti güneş odanızı aydınlatırken oyununuzla birlikte dağınık odanızın içini de bir yandan takip etmenizi her ne kadar önlüyorsa da maalesef özellikle açık renklerde pürüzlü bir görünüm verebiliyor , içinde gece sahnesi olan dizi,film ve oyunlar zaten faciaya dönüşüyor !
  • Victor g601 kullanıyorum zamanında başını çok yemiştim bana bu ürünü almam için yardımcı olan 'barış' adlı yetkili arkadaşın bir türlü anlatamamıştım sorunu yıllar sonra birinin bu konudan başlık açması beni şaşırttı demek ki bu durum bir sorun değilmiş panelin özelliği imiş sen en doğru tabiri kullanmışsın yağlı ben o zamanlar bu tabiri bir türlü bulamadım ekranım böyle nokta nokta ıslak gibi demiştim böyle sulu bir görüntüsü var demiştim meğer doğru kelime yağlı imiş :) Sanırım panelin özelliği bu oyunlarda ve filmlerde rahatsız etmediği için görüntüyü etkilemediği için yıllarca sorun etmeden kullanıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.