Şimdi Ara

[İPTAL][REHBER] LG Optimus Black P970 - Root, Recovery Mod, Custom Rom Kurulumu. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
4
Favori
26.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: brcsrdr

Arkadaşlar ben de root yapmak istiyorum denedim ama yapamıyorum birincisi şu bilgisayardaki işleri yapmaya başlamadan önce telefon bağlanacakmı bilgisayara daha onu anlayamadım ben neyse bağlamadan bakalım yapabilecek miyim diye ilk 5 adımı güzelce yaptım sonra windows tuşuna bastım ara yazan yere cmd. exe yazdım o kara ekran geldi ama sonra 6. basamakta tıkandım çünkü komutlardaki ters duran slash işaretini yapamadım komutları yazamadım off nasıl yazabilirim o komutları root olsun istiyorum çok temiz ve daha rahat çalışıyordu telefon ram olayı daha güzeldi keşke 10b de kalsaydım tek tık root vardı ne güzel yardım bekliyorum komutlar konusunda..

dosyayı C:\ sürücüsünde lgp970 klasörüne açtığınızı varsayarsak. cmd.exe 'de komut satırına sırasıyla;

c:
    cd\
    cd lgp970
    cd adb

7. Sırasıyla :

adb push su /tmp/
    adb push superuser.apk /tmp/
    adb shell
    komutlarını girin. # işareti gelecek.

8. Şimdide aşağıdaki komutları tek tek girip enter a basın.

mount -o rw,remount -t ext3 /dev/block/mmcblk0p8 /system
    cat /tmp/su > /system/bin/su
    cat /tmp/superuser.apk > /system/app/Superuser.apk
    chown root.root /system/bin/su
    chmod 06755 /system/bin/su
    chown root.root /system/app/Superuser.apk
    chmod 0644 /system/app/Superuser.apk
    reboot

Komut istmine giriş şu şekilde olmalı:

Evet telefon işleme başlamadan önce bağlanıp. Hata ayıklama açık olacak. İşlem bitene kadar telefonu ayırmayın.
    Önce zipteki superoneclick içeriğini c diskinde yarattığın p970lg klasörüne atacaksın.
    c: yaz entera bas.
    c:\ yaz entera bas
    cd p970lg yaz entera bas
    cd adb yaz entera bas

şu çıkacak:

c:\p970lg\adb>

Buradan komutları girmeye başlayın.
    Komutları yazarak girmek zor olur.

Tarayıcıdan kopyalayın. CMD komut penceresinde sol köşeye tıklayın. Menü çıkacak. Düzenle>yapıştır yaptığınızda komut ekrana girilir. Entera basın. Her komut için bu işlemi tekrarlayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: asiboldon

quote:

Orijinalden alıntı: sewger

arkadaşlar 10c için root olma dosyalarını mega upload dan başka bir link verebilirmisiniz link açılıyor fakat indirmiyor

Linkte sorun yok. Şimdi denedim. mega ve upload arasındaki çizgileri kaldırdın mı?

tabi sayaç geri sayıyor bitince normal indirme butonuna basıyorum bağlantı açılamadı uyarısı veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sewger -- 10 Eylül 2011; 14:49:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asiboldon

quote:

Arkadaşlar ben de root yapmak istiyorum denedim ama yapamıyorum birincisi şu bilgisayardaki işleri yapmaya başlamadan önce telefon bağlanacakmı bilgisayara daha onu anlayamadım ben neyse bağlamadan bakalım yapabilecek miyim diye ilk 5 adımı güzelce yaptım sonra windows tuşuna bastım ara yazan yere cmd. exe yazdım o kara ekran geldi ama sonra 6. basamakta tıkandım çünkü komutlardaki ters duran slash işaretini yapamadım komutları yazamadım off nasıl yazabilirim o komutları root olsun istiyorum çok temiz ve daha rahat çalışıyordu telefon ram olayı daha güzeldi keşke 10b de kalsaydım tek tık root vardı ne güzel yardım bekliyorum komutlar konusunda..

dosyayı C:\ sürücüsünde lgp970 klasörüne açtığınızı varsayarsak. cmd.exe 'de komut satırına sırasıyla;

c:
    cd\
    cd lgp970
    cd adb

7. Sırasıyla :

adb push su /tmp/
    adb shell

8. Şimdide aşağıdaki komutları tek tek girip enter a basın.

mount -o rw,remount -t ext3 /dev/block/mmcblk0p8 /system
    cat /tmp/su > /system/bin/su
    cat /tmp/superuser.apk > /system/app/Superuser.apk
    chown root.root /system/bin/su
    chmod 06755 /system/bin/su
    chown root.root /system/app/Superuser.apk
    chmod 0644 /system/app/Superuser.apk
    reboot

Komut istmine giriş şu şekilde olmalı:

Evet telefon işleme başlamadan önce bağlanıp. Hata ayıklama açık olacak. İşlem bitene kadar telefonu ayırmayın.
    Önce zipteki superoneclick içeriğini c diskinde yarattığın p970lg klasörüne atacaksın.
    c: yaz entera bas.
    c:\ yaz entera bas
    cd p970lg yaz entera bas
    cd adb yaz entera bas

şu çıkacak:

c:\p970lg\adb>

Buradan komutları girmeye başlayın.
    Komutları yazarak girmek zor olur.

Tarayıcıdan kopyalayın. CMD komut penceresinde sol köşeye tıklayın. Menü çıkacak. Düzenle>yapıştır yaptığınızda komut ekrana girilir. Entera basın. Her komut için bu işlemi tekrarlayın.

İşte bu şekilde anlatımdan bahsediyordum ya hemen deneyeceğim, çok sağol dostum. Allah razı olsun binlerce kez. deneyip hemen yazarım. Saygılarımla.

• arkadaşlar birkaç sorum olacak:
    1) v10c ye win 7 64 bit'te root yapmanın bir yolu var mı? superoneclick le root yapmaya calıstıgımda # işareti yerine $ işareti geliyor çünkü devam edemiyorum.
    2) bilgisayardan apk dosyasını telefona yuklemek için illaki root olması gerekiyor mu? appinstaller diye bir program yukledim ama apk yı telefonda hangi klasore kopyalamam gerektigini bilemedim. ayrıca appinstaller sd karttaki dosyaları görmüyor sanırsam.
    3) telefonla birlikte verilen metal arka koruma kapagının beyazını bulma sansım var mı?
    4)bir de v10c de klavye de boşluk tuşu aksaklık yapıyor bunun çözümü var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sparhawk77

arkadaşlar birkaç sorum olacak:
    1) v10c ye win 7 64 bit'te root yapmanın bir yolu var mı? superoneclick le root yapmaya calıstıgımda # işareti yerine $ işareti geliyor çünkü devam edemiyorum.
    2) bilgisayardan apk dosyasını telefona yuklemek için illaki root olması gerekiyor mu? appinstaller diye bir program yukledim ama apk yı telefonda hangi klasore kopyalamam gerektigini bilemedim. ayrıca appinstaller sd karttaki dosyaları görmüyor sanırsam.
    3) telefonla birlikte verilen metal arka koruma kapagının beyazını bulma sansım var mı?
    4)bir de v10c de klavye de boşluk tuşu aksaklık yapıyor bunun çözümü var mıdır?

2) ayarlar > uygulamalardan güvenilmeyen kaynaklardan program kurmayı aktif edersen her yerden program yükleyebilirsin. apk'yı hafıza kartına at ve bir dosya yöneticisi ile çalıştır. root gerekmiyor.

• arkadaşlar rica etsem 10c root.zip dosyasını mega upload harici sitelerden birine upload edebilirmi link açılıyor fakat indirmiyor
  • quote:

arkadaşlar rica etsem 10c root.zip dosyasını mega upload harici sitelerden birine upload edebilirmi link açılıyor fakat indirmiyor

alternatif link ekledim. bu arada megaupload linki çalışıyor. oradan indirip tekrar upload ettim başka yere az önce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi painkill -- 11 Eylül 2011; 15:35:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: painkill

quote:

arkadaşlar rica etsem 10c root.zip dosyasını mega upload harici sitelerden birine upload edebilirmi link açılıyor fakat indirmiyor

alternatif link ekledim. bu arada megaupload linki çalışıyor. oradan indirip tekrar upload ettim başka yere az önce.

evet link çalışıyor geri sayım başlıyor sonunda normal indirme butonna tıklayınca sayfa bulunamadı diyor.farklı tarayıcılarda denedim olmuyor.galiba konumla ilgili
  • Stock Rom a dönemiyorum yardım plz :( ..KDZ file yüklerken KDZ_FW programını çalıştırıyorum ama kısa bir süre sonra yanıt vermiyor neden olabilir.. Cihazı unroot ettim denedim aynı sonuç ??? Ne olabilir sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: boyunique

Stock Rom a dönemiyorum yardım plz :( ..KDZ file yüklerken KDZ_FW programını çalıştırıyorum ama kısa bir süre sonra yanıt vermiyor neden olabilir.. Cihazı unroot ettim denedim aynı sonuç ??? Ne olabilir sizce ?

KDZ_FW_UPD_EN.zip içindeki msxml uygulamasını yeniden kurmayı dene.
  • arkadaşlar root işlemi sırasında 7. aşamada ilk komutu yazdığı gibi girdiğimde ( yani : adb push su /tmp/ enter dediğimde)
     [İPTAL][REHBER] LG Optimus Black P970 - Root, Recovery Mod, Custom Rom Kurulumu.

şeklinde kalıyor. (anlaşılacağı üzere adb klasörü c:/root/ klasörünün içinde)

eeğer bu şekilde root işlemini yapabilen birisi varsa her komutu girdiğinde ekranda ne yazması gerektiğini resimli olarak gösterirse biz de nerde nasıl bi hata yaptığımızı kolaylıkla anlarız gibi geliyor bana. yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi romeoq -- 12 Eylül 2011; 16:46:57 >

• Arkadaşlar sonunda root yapmayı başardım birinci hatam ben p970lg isimli klasörü masaüstüne açmıştım direk c sürücüsüne açmam gerekiyormuş.İkincisi anlatımlarda karışıklık olmuş sizde o yüzden yapamıyorsunuz büyükihtimalle bir kere c klasörüne açmak için bir anlatımda lgp970 isimli klasöre açtığınızı varsayarsak şeklinde yazılmış ancak komutta p970lg yazılması istenmiş tam bir saattir uğraştım nerede hata oluyor diye neyseki buldum tüm komutlrı girdim sağ tık kopyala sağ tık yapıştır şekinde her birini yapıştır yaptıktan sonra entera basıyorsunuz en son reboot komutunu girdikten sonra telefonum açılıp kapandı hiç bir uygulamam gitmedi menü indirilenler kısmında siyah korsan simgeli superuser şeysi geldi şimdi telefonum root olmuştur değil mi? Emeği geçen arkadaşa tekrar teşekkür ediyorum şimdi telefonumu fabrika ayarlarına geri yükleyeceğim ve yedekleme işlemi için bir program vardı titanium back up değil öteki ikisinide kurup gereksiz şeyleri kaldıracağım..Umarım bir aksilik olmaz vede kısa zamanda bu anlamda 2.3 yazılımı gelmez çünkü 10b yazılımıda tam root yapmaya karar vermiştim rootyapmıştım birkaç gün sonra 10c gelmişti şaka bir yana gelsin de 2.3 root yöntemi kısa bir zamanda çıksın.Root telefonu çok rahatlatıyor ram seviyesi 230dan aşağı düşmüyor rootsuz bazen 100ün altına bile düşüyor bende..
    Emeği geçen arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.

• quote:

Arkadaşlar sonunda root yapmayı başardım birinci hatam ben p970lg isimli klasörü masaüstüne açmıştım direk c sürücüsüne açmam gerekiyormuş.İkincisi anlatımlarda karışıklık olmuş sizde o yüzden yapamıyorsunuz büyükihtimalle bir kere c klasörüne açmak için bir anlatımda lgp970 isimli klasöre açtığınızı varsayarsak şeklinde yazılmış ancak komutta p970lg yazılması istenmiş tam bir saattir uğraştım nerede hata oluyor diye neyseki buldum tüm komutlrı girdim sağ tık kopyala sağ tık yapıştır şekinde her birini yapıştır yaptıktan sonra entera basıyorsunuz en son reboot komutunu girdikten sonra telefonum açılıp kapandı hiç bir uygulamam gitmedi menü indirilenler kısmında siyah korsan simgeli superuser şeysi geldi şimdi telefonum root olmuştur değil mi? Emeği geçen arkadaşa tekrar teşekkür ediyorum şimdi telefonumu fabrika ayarlarına geri yükleyeceğim ve yedekleme işlemi için bir program vardı titanium back up değil öteki ikisinide kurup gereksiz şeyleri kaldıracağım..Umarım bir aksilik olmaz vede kısa zamanda bu anlamda 2.3 yazılımı gelmez çünkü 10b yazılımıda tam root yapmaya karar vermiştim rootyapmıştım birkaç gün sonra 10c gelmişti şaka bir yana gelsin de 2.3 root yöntemi kısa bir zamanda çıksın.Root telefonu çok rahatlatıyor ram seviyesi 230dan aşağı düşmüyor rootsuz bazen 100ün altına bile düşüyor bende..
    Emeği geçen arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.

hadi hayırlı olsun. ben v10b'nin root sistemini kullandığım için pek hakim olamadım v10c konusuna. neyse ki yapabilenlerin sayısı artmaya başladı.

bu arada root'lu arkadaşlar,

cihazın orijinal galerisi yerine quickpic, müzikçaları yerine de playerpro kullanmaya başladım. gallery ve music kendi kendine açılıyor diye sinir oluyordum. titanium backup ile yedeklerini alıp sildim ikisini de. şimdilik bi sorun yok gibi görünüyor. bilginiz olsun. kamera programı quickpic'i açabiliyor galeri olarak.

• adb shell yazdığımda device not founda hatasını nasıl aşıyorsunuz veya ben nerden eksik hata yapıyorum yardım edin lütfen
  • Kolay v10c root yöntemimiz hayırlı, uğurlu olsun. Az önce V10E'yi bu yöntemle rootladım.

quote:

Telefondaki yazılımınız v10c veya üstü ise:

Dosyayı **** ve arşivden çıkartalım:http://www.multiupload.com/M1CMEFUDGR

İşleme başlamadan USB sürücülerinin kurulu olduğundan, ayrıca telefonun ayarlar > uygulamalar bölümünden güvenilmeyen kaynaklar ve hata ayıklamanın etkin olduğundan emin olalım.

Cihazı bilgisayara bağlayıp SuperOnceClick 2.1.1 programını çalıştırın. Exploit: Auto modundayken(zaten böyle açılıyor) Shell Root tuşuna basın. 4. adımda program yanıt vermemeye başlayacak. Görevi sonlandırın.

Aynı programı tekrar açın. Exploit ayarını psneuter olarak değiştirip Shell Root'a basın. Cihazınızın root olduğuna dair onay alacaksınız. Ama olmadı. SuperOnceClick 2.1.1 programını kapatmadan SRP programını çalıştırın. Komut satırı birşeyler yapıp cihazınızı resetleyecek. Şimdi Root hakları kazandınız. Geçmiş olsun.

bu arada nova'dan v10e'ye geçtim yukarıda yazdığım gibi. Bazı stabilite sorunları çıkardı bende. Bir süre orjin rom deneyeceğim.

Orjinrom stabilitesini hissettirse de hızdan biraz götürdü. Şimdilik onu farkettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi painkill -- 18 Eylül 2011; 19:19:35 >

• 7. Sırasıyla :

adb push su /tmp/
    adb shell

burada takıldım kaldım. her seferinde device not found yazıyor.

telefonu yere vurmaya ramak kala roottan vazgeçtim. turkcellin saçma sapan programlarına katlanıcam mecburen
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wogo -- 21 Eylül 2011; 9:57:03 >
  • arkadaşlar nova v8 kurduktan sonra gelen mesajlarda bazı karakterler gözükmemeye başladı bunun çözümü var mıdır ?

mesajalr zor okunuyor bu şekilde
  • bildiğimiz bir çözümü yok. orijinal avrupa romunda da aynı durum var. türkçe karakter desteği için turkey-v10c kullanmak lazım.
  • bi türlü 10c ye root yapamadım device not found diyor acaba cihaz bilgisayar bağlı iken usb depolama birimini açmı diyecegiz gerci öylede yaptım olmadı ama birde 4 adım demişsiniz biraz daha açarmısınız en son hangi yazı gelecek bende 2 satır sürüyo.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.