Şimdi Ara

IR 2110 yardımm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar devreyi kurdum 1 nolu uçtan normal çıkş aldım ama 7 numaralı çıkıştan testere dişi çıkş aldım...bu entegreyi bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

IR 2110 yardımm

• boostsrap kondansatörü IC nin 5 numaralı bacağına bağladıktan sonra high side mosfetin source bacağına bağlıcaksın. genelde bu unutuluyor bu devrenin yapımında. Bağladıktan sonra yük devrede iken 7 numaralı bacağa bak bakalım ne görüceksin? yük devrede değilken yine üst taraf sürücü çıkışları bozuk gözükebilir. ben ir2101 kullanmıştım ama mantık aynı 2110 ile.
  • şöyle bir şey var ben mosfetlere bağlamadım daha sadece çıkşları görmek istiyorum. göremezmiyim öle peki?
  • Görürsün ama düzgün bir şekil karşına çıkmaz. Bende yükü bağlamadan bakmıştım çıkışlara. Çıkış dalga şekli mesela normalde tam kare dalga olcaksa, yarı periyot kare dalga sonra eğimli bir şekilde sıfıra inen dalga şekli görmüştüm yani dik üçgen gibi bir şekil. Yükü bağlayıp devreyi çalıştırdığımsa ise düzgün PWM sinyallerini gördüm. Ben motor sürmüştüm. Ordaki kondansatörün değeride 100-150nF civarı birşey olmalı.
  • tamam o zaman ben ıgbt leri bağlayayım öyle göreyim.birde bu 2110 izole bir entgremi yani ben uc 3875 sonra çıkışına 2110 ve köprü devresine vermeyi planlıyorum bir patlama olayıyıla karşı karşıya kalırmıyım? :))
  • Datasheete de baktım ama göremedim izolasyon yok heralde. İzolasyon amaçlı optocoupler koyabilirsin 4 tane hem de şekil olur devrede :D. Çalıştırmadan önce devreyi bilir bir kişiye gösterde igbt lere yazık olmasın. Güç kaynağında akım sınırlama özelliği varsa, en düşük seviyeden yavaş yavaş arttırırsın akımı. Okul projesi mi bu? Kolay gelsin.
  • ya ben daha önce 6n136 opto çıkışına tl082 op-amp koydum pwm lerde çakışma oluyor yeterli ölü zamanda var sonra değiştirdim 2110 a karar verdim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şimdii de şöyle birşey oluştu igbt leri bağladım sürebiliyorum ama faz farklı pwm sinyalleri 2110 da aynı fazda oluyor.bunun nedeni nedir acaba?
  • Hocam bir problemin olmaması gerek ya. High side girişe bir prob bağla, birde high side çıkışa bağla. Bak bakalım aynı sinyalleri görebilecek misin osiloskopta. Bir ir2110 a bağladığın igbtlerden biri iletimde iken, aynı ir2110 a bağladığın ikinci igbt nin iletimde olmaması gerek.
  • hocam ondan vazgeçtim izolasyonu yok die şimid vla531 entegresi var ona bakıyorum ama çalıştırmadım frekans cevabına bakacaktım devre burda bi bakarsan sevinirim

IR 2110 yardımm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.