Şimdi Ara

IR kumanda kodlarını okuyabilirmiyim ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • alper arkadaşım seni düelteyim. standart bir kumanda 38 khz de iletişim yapar. arkadaşlar ; IR ile uzaktan kumanda yapmak isteyenlere BASKOM-AVR diye bir program var. bu progran atmel avr serisi micro denetleyicilerin basic derleyicisidir. bu programla IR kumanda yapmak çok kolay. sadece bir komutla veri gönderimi veya alımı yapabiliyorsunuz. alıcı veya verici devresi programın help dosyalarında mevcut. IR kuman konusunda veya başka konularda yüzlerce örnek programda BASKOM AVR'yi indirdiğinizde geliyo.http://www.mcselec.com/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=99&Itemid=54 tıklayarak bascom avr yi indirebilirsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: agum

alper arkadaşım seni düelteyim. standart bir kumanda 38 khz de iletişim yapar. arkadaşlar ; IR ile uzaktan kumanda yapmak isteyenlere BASKOM-AVR diye bir program var. bu progran atmel avr serisi micro denetleyicilerin basic derleyicisidir. bu programla IR kumanda yapmak çok kolay. sadece bir komutla veri gönderimi veya alımı yapabiliyorsunuz. alıcı veya verici devresi programın help dosyalarında mevcut. IR kuman konusunda veya başka konularda yüzlerce örnek programda BASKOM AVR'yi indirdiğinizde geliyo.http://www.mcselec.com/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=99&Itemid=54 tıklayarak bascom avr yi indirebilirsiniz.

ewet hocam haklısın 38 KHz ile çalışıyo...
    ufak bi çalışma gönderiyorum belki işinize yarar
    http://rapid_share.com/files/37993994/Seri__Port_Arac_l___yla_PC_Kontrolue.rar

• Arkadaşlar ilgi ve yardım larınız için teşekkür ederim.

En sonunda televizyonumun kumandasındaki 1-2 tuşu taklit etmeyi başardım. Ancak kumandam 1-2 mt mesafede çalışıyor.
    mcu nun çıkışını kumanda üzerinde de kullanılan s8050 transistörü ile sürerek lede verdim.

Yaptığım ir vericinin mesafe testi için elimde bulunan bariyer (bir alıcı ve vericiden oluşan, arasından geçen hareketi gözlemleyen devre) devresini kullandığımda 6-7 mt.den tetikleyebildiğini gördüm.

sorunuma dönünce, Ya benim yaptığım tv kumandasının mesafesi kısa bariyer devresi komut seti beklemediği için 38khz pulsleri zorlanmadan alabiliyor,

Yada verici mesafesinde bir sorun yok, IR kumandamın kodlarını tam tutturamadığım için mesafe uzayınca tutmuyor diye düşünüyorum.

Kumanda kodlarını tam olarak tutturamamak mesafede sorun yaratabilir mi sizce ?
  • modülasyon frekansını tutturamamışta olabilirsiniz. mesela tv 40kHz dir de siz 38kHz de modüle ediyorsunuzdur. dolayısı ile kumanda yakından çalıştırır ama uzaktan çalıştıramaz. gibi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: tyilgin1

Arkadaşlar ilgi ve yardım larınız için teşekkür ederim.

En sonunda televizyonumun kumandasındaki 1-2 tuşu taklit etmeyi başardım. Ancak kumandam 1-2 mt mesafede çalışıyor.
    mcu nun çıkışını kumanda üzerinde de kullanılan s8050 transistörü ile sürerek lede verdim.

Yaptığım ir vericinin mesafe testi için elimde bulunan bariyer (bir alıcı ve vericiden oluşan, arasından geçen hareketi gözlemleyen devre) devresini kullandığımda 6-7 mt.den tetikleyebildiğini gördüm.

sorunuma dönünce, Ya benim yaptığım tv kumandasının mesafesi kısa bariyer devresi komut seti beklemediği için 38khz pulsleri zorlanmadan alabiliyor,

Yada verici mesafesinde bir sorun yok, IR kumandamın kodlarını tam tutturamadığım için mesafe uzayınca tutmuyor diye düşünüyorum.

1-2 tusu taklit ettim demissiniz. Mantıgını ogrenebilir miyiz?

• quote:

Orjinalden alıntı: NiQuitinCQ

quote:

Orjinalden alıntı: tyilgin1

Arkadaşlar ilgi ve yardım larınız için teşekkür ederim.

1-2 tusu taklit ettim demissiniz. Mantıgını ogrenebilir miyiz?

Aslında tam olarak r2d2droids arkadaşın anlattığı gibi.

quote:

Orjinalden alıntı: r2d2droids

artık ifadesi kaldırın farklı anlamlar çıkıyor.

iletişim şöyle. elinizde 600µs 1 600µs de 0 olan bir data var diyelim. kumanda bu datayı yollerken 600µs 1 kısmını 38kHz lik işaretle dolduruyor. 0 kısmında ise 38kHz lik işretin gönderimini durduruyor. alıcı bu modüle sinyali alıyor ve içindeki datayı modül çıkışında 600µs 1 ve 0 olacak şekilde düzeltiyor. mantık basit olarak bu.

modülün iletişime başlamak için istediği bir şey var oda burst işareti. eğer burst belli bir sürenin üzerinde gönderilirse yani sürekli 38kHz lik işaret gönderirseniz modül bunu data olarak algılamıyor...

Bir arkadaşım osilaskop ile darbeler arasındaki puls surelerini okudu ve bende bu sürelere denk gelecek kodu yazdım. Sürekli bitlerin 1 olacağı süre boyunca ledi durduruyor, 0 olacağı süre boyunca 38khz lik darbeler ile lede enerji veriyorsunuz.

• imkanınız varsa scope ile s8050 nin kollector geriliminede bakın. transistörün baz-emetör kapasitesinden kaynaklanan, kare dalga şekillerindeki bariz yamukluklar tv alıcısının gelen datayı yanlış yorumlamasına neden olabilir diye tahmin ediyorum. bu durumda baz direncine paralel 100p gibi kond bu hataları düzeltecektir...
  • kumanda kodlarını okuyabileceğin ve transistör,kondansatör,direnç gibi elemanları da test edebileceğin tc1 tester alacaksın işini göreceksin

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.