Şimdi Ara

İrade konusu, iki türlü de akıla mantığa uygunsuzluk var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İrade olması için kişinin varolması lazım, kişi yokken iradesi de olmaz mantık olarak, kafanızı çalıştırın biraz.

Sen daha ortada yokken aklın beynin yokken iraden nasıl olacak?

Kavramları çorba edip sonra da o saçma bu saçma diye konu açıyorsunuz.
  • Poun kullanıcısına yanıt
    Poun palavra demek galiba.

Felsefe bölümünde felsefe yapmayı beceremeyeceksen gidersin. burada seviyeli tartıştığımız adamlar var.

.........

Attığın onlarca siyasi mesaj var. Elli kere uyardık seni. Elli aslanım elli kere.

Israrlı olarak siyasi mesajları konulara katıyorsun mesajları(mın)n altında yer ettiriyorsun. Utanmadan sırıtıp sırıtıp duruyorsun.

Çocuk mu var karşında.

.........

Bir şey biliyor ya da fikir verir dedik resmen fasarya çıktın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pylorid

İrade olması için kişinin varolması lazım, kişi yokken iradesi de olmaz mantık olarak, kafanızı çalıştırın biraz.

Sen daha ortada yokken aklın beynin yokken iraden nasıl olacak?

Kavramları çorba edip sonra da o saçma bu saçma diye konu açıyorsunuz.
    O zaman 2. Dediğime geliyorsun işte. Kavramlardan tarhana yapan da sizsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

O zaman 2. Dediğime geliyorsun işte. Kavramlardan tarhana yapan da sizsiniz.

Alıntıları Göster
    Köle ne demek? Esir olan, özgür olmayan demek.
    Özgür değil misin?
    İstediğin şeyi yapıyorsun, inkar ediyorsun, belki de islamda yasak olan şeyleri yapıyorsun, hani kim köleymiş? Ben de iman ettim, özgürüm, , hiçbir yerimden de birşey eksilmedi, huzurluyum, mutluyum inancıma göre ibadetlerimi yapmaya çalışıyorum. Hiçkimse köle değil, saçma sapan kavramları çorba etmeye devam ediyorsunuz.

• quote:

Köle ne demek? Esir olan, özgür olmayan demek.
    Özgür değil misin?
    İstediğin şeyi yapıyorsun, inkar ediyorsun, belki de islamda yasak olan şeyleri yapıyorsun, hani kim köleymiş? Ben de iman ettim, özgürüm, , hiçbir yerimden de birşey eksilmedi, huzurluyum, mutluyum inancıma göre ibadetlerimi yapmaya çalışıyorum. Hiçkimse köle değil, saçma sapan kavramları çorba etmeye devam ediyorsunuz.

Alıntıları Göster
    Cehenneme inanmazsan gideceksin, dolayısıyla köle gibisin.

• quote:

Cehenneme inanmazsan gideceksin, dolayısıyla köle gibisin.

Alıntıları Göster
    Sende inan o zaman. İnanınca kolun bacağın kopmuyor, herhangi bir eksikliğin olmuyor. Çoğu kişi inanıyor, inanmayanlar da birşey ispatlayabilmiş değil zaten, tesadüf diye ortalıkta dolanmaktan başka birşey söyleyebildikleri yok.
  • quote:

Sende inan o zaman. İnanınca kolun bacağın kopmuyor, herhangi bir eksikliğin olmuyor. Çoğu kişi inanıyor, inanmayanlar da birşey ispatlayabilmiş değil zaten, tesadüf diye ortalıkta dolanmaktan başka birşey söyleyebildikleri yok.

Alıntıları Göster
    Köle değil bireyim, inanmayıncada senin dediklerin olmuyor, ispat ihtiyacı olan sizsiniz kaldı ki bunun ispatıda mümkün değil, tesadüf dediğimi hatırlamıyorum, uyuşturucu içip halisülasyonlar görüyorsun sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGHER -- 17 Mart 2019; 21:33:56 >
  • quote:

Köle değil bireyim, inanmayıncada senin dediklerin olmuyor, ispat ihtiyacı olan sizsiniz kaldı ki bunun ispatıda mümkün değil, tesadüf dediğimi hatırlamıyorum, uyuşturucu içip halisülasyonlar görüyorsun sanırım.

Alıntıları Göster
    Asıl köle olan sizsiniz, ateizmin tesadüflüğün köleleri olmuşsunuz. Bak işte asıl kölelik bu'dur. Görünen köy kılavuz istemez, bu kainat kendi kendine olamaz, bu kadar fizik kanunu, madde, zaman, bu muazzam kainat kendi kendine olamaz. Kendi kendine olamaz'lığa inanmak kölelik değildir. Sen tesadüf demiyorsan senin inandığın zihniyet bu kainata tesadüf diyor bak haberin olsun daha inancının temelini bilmiyorsun onu da biz öğretiyoruz sana.

• İrade var ve var olduğu için de köle veya robot değiliz.

Senin verdiğin örnekten yola çıkalım:
    "Yoluma tuzak kurdun, diyorsun ki yürü iznim var, cihanda gücün her şeye hakim, beni yürüten sen adım günahkar."

Öncelikle, yoluna tuzak kurulu değil çünkü tuzak insanın 'zaten' üzerinden geçeceği yola kurulur ve normalde o yoldan geçerse başına kötülük gelmeyeceği halde kötülük gelmesini sağlar. Bu yüzden senin tuzak dediğini şöyle yorumlarsak daha iyi açıklamış oluruz. Ulaşma ihtimalinin olduğu yerde cezalandırılma var.
    Diğeri, Yürü iznim var demiyor çünkü öyle dese cinayet işleyin iznim var sizi cezalandırmam demesi gerekirdi.

Beni yürüten sen demişsin evet doğru. Fakat tıpkı anne babalığımız gibi biz sadece evladımıza yürümeyi öğretir ve nereye yürümesi gerektiği konusunda öğüt veririz. İleride büyüdüğünde yolunu kendisi belirler.

Yani özet olarak iraden de var nefsin de var demek gerekiyor. Sana istediğini yapmakta özgür olduğun söyleniyor fakat her yaptığının da bir sonucu olacağını ve iyi şeyler yaparsan ödül, kötü şeyler yaparsan da ceza alacağın da söyleniyor aynı zamanda.

Ne yapacağını/hayatını/yürüyeceğin yolu sen seçebiliyor musun ? Evet. İşte bu iradeye sahip olduğunu gösterir.

Ne yapman gerektiği söylendi mi ? Yapabileceklerinin sonuçları söylendi mi ? Evet. İşte bu yolunu seçmenin senin elinde olduğunu ve gene iradenin olduğunu gösterir.

• Tekrar iphone 4 e geçtim alıntı vs yapılamıyor neyse

Ne yapacağımı benim seçme hakkım olsa dünyada olmazdım.

• Müsait bir vaktinizde araştırmanızı tavsiye ederim.

İnsana soruluyor seni dünyaya göndereceğim beni unutacak mısın ibadetlerine devam edecek misin vs. insan da evet ederim diyor. Ardından bu bilgiler (Allah ile insanın arasındaki bu diyalog vs. herşey) aklından siliniyor.

“Biz emaneti göklere, yerküreye ve dağlara teklif ettik, ama onlar bunu yüklenmek istemediler, ondan koktular ve onu insan yüklendi. Kuşkusuz insan çok zalim, çok bilgisizdir.” (33.Ahzâb–72)

Emanet > Kulluk görevi. O da = İrade yani sınavımız.

Yani sana seçme hakkı verilmiş ve sen de seçmişsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RundeLL -- 17 Mart 2019; 23:52:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RundeLL

Müsait bir vaktinizde araştırmanızı tavsiye ederim.

İnsana soruluyor seni dünyaya göndereceğim beni unutacak mısın ibadetlerine devam edecek misin vs. insan da evet ederim diyor. Ardından bu bilgiler (Allah ile insanın arasındaki bu diyalog vs. herşey) aklından siliniyor.

“Biz emaneti göklere, yerküreye ve dağlara teklif ettik, ama onlar bunu yüklenmek istemediler, ondan koktular ve onu insan yüklendi. Kuşkusuz insan çok zalim, çok bilgisizdir.” (33.Ahzâb–72)

Emanet > Kulluk görevi. O da = İrade yani sınavımız.

Yani sana seçme hakkı verilmiş ve sen de seçmişsin.
    Allah ile insanın diyaloğu nerede böyle bir ayet mi var?
  • Rundl senin bu dediğini zaki naik mi ne diyordu o da hiç bir ayet göstermemişti bunu destekler nitelikte. Gerçi gösterse ne yazar akıla mantığa ters.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.