Şimdi Ara

iran şahı rum ismail (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: The wind blow

quote:

Orijinalden alıntı: Evan Williams

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Evan Williams

Şu an birilerinin beğenmediği o şii azeriler çoğu sünniden daha kardeşçe bakıyor Türkiye'ye.

Ayrıca işinize gelmiyor diye Şah İsmail'i rum diye göstermeye çalışmak büyük bir gaflet.

cahil herif ben azerileremi laf ettim lafımı çarpıtma rum ismaile ettim ismailinde ana tarafındna rum olduğu kesindir dedesinin ise zaza olduğu söylenir rum ismailin

Lafım sana değildi olsa direk adını vererek yazardım.

Ayrıca esas cehalet senin yaptığındır.Beğenmiyor olabilirsin ama Şah İsmail Türktür.İran'ı yıllarca Türk hanedanlar yönetmiştir.

Divanı Türkçedir,köken olarak Türkmendir.16 yaşında hükümdar olmuş ve Anadolu'daki birçok alevinin gözünde de saygı kazanmıştır.Osmanlı döneminde alevi isyanlarının çıkmasında etkili olmuştur ve bu isyanlar Yavuz tarafından sert bir şekilde bastırılmıştır.bu sırada şah İsmail'de kendi ülkesinde azınlık durumundaki sünnilere baskı uygulamıştır. Ayrıca erdebildeki türbesinde duvarları fars alfabesiyle ama kelime-cümle olarak tam anlamıyla türkçe yazılmış şiirleri süslemektedir.

Şimdi gelmiş böyle bi adama Türk değil diyorsun.Önce sen O okuduğun ucube tarih kitaplarını bırak adam gibi tarih öğren.

yanlış yanılgı ismail irana hakim olduktan sonra irana baskı yapmaya başlamıştır o sırada tahta bayezid vardır yavuz iş işten geçtikten sonra tahta geçmiştir rum ismail o sırada yapıcağını yapmış fakat daha ileriye gidememiştir

istediği kadar türkçe yazsın türkçe diye türkmü oluyor ismailin ana tarafı rumdur bir tarafıda zaza olduğu rivayet edilir ismail önce tarikatına şeyh olmuş 20 li yaşlarında iranın tümüne hakim olmuştur asıl sen o boş beleş zırvalık kitapları bırakta doğru tarih öğren

Hala aynı yerdesin.
    Osmanlı padişahlarının da çoğunun annesi yabancı asıllı.Seni mantığına göre onlar da Türk değil o zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evan Williams -- 14 Kasım 2015; 20:15:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• şah ismail, osmanlı devleti'ni yıkmak için anadolu'yu karıştırmayı düşünüyordu. osmanlı şehzadeleri arasındaki saltanat mücadelesinin yoğun olduğu bir dönemde, şah ismail'in anadolu'ya gönderdiği nur ali halife, kendisine katılan türkmen süvarileri ile tokat'a girdi ve burada şah ismail adına hutbe okuttu. ayrıca şahkulu'da antalya'da bir isyan başlattı.

iran şahı rum ismail

Ve beyaz atlı kahraman gelip bu kötü kalpli adama haddini bildirmiş...

• mahmudhudavendi kullanıcısına yanıt
    Tarihten bahsedilirken taraflar iyi-kötü değil, dost-düşman olarak ayrılır. Azerilerle olan kardeşliğimiz hatrına geçmişi geçmişte bırakmakta fayda var.
  • Şah İsmail’in anne tarafından dedesi -Trabzon İmparatorluğu prensesi ile evlenmiş olan- büyük Akkoyunlu hükümdarı Uzun Hasan’dır. Dolayısıyla laf çarptırmaya çalıştığınız kişi Türk tarihinin önemli isimlerinden biri olan Uzun Hasan’dır.

Şah İsmail’in babası da Uzun Hasan’ın kız kardeşinin oğludur. O taraftan dedesi de Safeviye Tarikatı adına önemli işler yapmış Şeyh Cüneyd’tir. Kendisinin kökeni ile ilgili kesin bir bilgi bulunmamakla beraber kendisi tamamen Türkmenler’e yakındır. Ayrıca büyük tarihçi Zeki Velidi Togan, Safevi soyunun nereden gelirse gelsin Şah İsmail döneminde tamamen Türkleştiğini aktarmaktadır.

Daha önce de belirttiğim üzere kendisinin kökeni de, dili de, ordusu da gayet Türk’tür. Bence başkalarına laf söylemeden önce sizin kaynaklarınızı bir gözden geçirmenizde fayda var.
  • Timur , Şah İsmail hep bizde düşmanmış gibi gösterilir bunlarda Türk'tür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyagriyus

Timur , Şah İsmail hep bizde düşmanmış gibi gösterilir bunlarda Türk'tür.

Emir timur ile hayta rum ismaili yanına bile sokma

• Bill Russell kullanıcısına yanıt
    pm en yazıyorum
  • Rum falan diyerek küçük düşürmeye çalışmak komik.Osmanlı padişahlarının ana tarafı nereden geliyormuş acaba? İşinize gelenleri görürsünüz tabi.
  • Sah ismail Türk. Rum değil. Annesini babasini dedesini arastir. Şiirlerini oku, Türkçe yazmıştir. Yönettiği devlete bak,onun arkasında ölümüne savaşanlara bak, hepsi Türk.

Kendince birşeye inanmış ölene kadarda o yolda savaşmis mucadele etmis. Ha ben bunu kabul etmiyorum ama adam rum diyemeyiz, sah ismail Türktür.

Ama Yavuz onu fena tokatlamistir onu demeden edemeyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetalurjistTR -- 16 Kasım 2015; 17:21:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 70KARAMANOGLU70

Sah ismail Türk. Rum değil. Annesini babasini dedesini arastir. Şiirlerini oku, Türkçe yazmıştir. Yönettiği devlete bak,onun arkasında ölümüne savaşanlara bak, hepsi Türk.

Kendince birşeye inanmış ölene kadarda o yolda savaşmis mucadele etmis. Ha ben bunu kabul etmiyorum ama adam rum diyemeyiz, sah ismail Türktür.

Ama Yavuz onu fena tokatlamistir onu demeden edemeyeceğim.

1 basil trabzon rum imparatoru

firaz şah zarrin Safi-ad-din Sadr al-Dīn Mūsā k*rt yazarlar maşallah çok türkmüş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 16 Kasım 2015; 17:31:47 >
  • Tamam Türk değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kayzer-i Rum ünvanını taşıyan Osmanlıdan fersah fersah daha Türktür .

Sunni islam kendisinden olmayan herşeyi öldürmek yada asimile etmek istediği için Türkiyede Rum diye anılmasını yadırgamıyorum .

• Turkun Turku kestigi bir savasta agir piyadeleriyle ve toplariyla,suvari ve hafif zirhli Safevi askerlerini tagrumar eden bir Osmanli var Shah Ismaile sorsak en buyuk hatan ne diye Osmanliya karsi meydan savasi vermektir der.Bu tarihten sonra 200 yila yakin Osmanli tokatlamasina maruz kalmislardir.

Birde Emir Timur Turk tarihindeki bence en buyuk liderdir gobece olmasina karsin Semerkandi bir ilim ve sanat baskenti yapmistir ve Babur Imparatorluguna giden yolu acmistir.Mehzepcilik yapmayi birakalim lutfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: uA-kktc

Kayzer-i Rum ünvanını taşıyan Osmanlıdan fersah fersah daha Türktür .

Sunni islam kendisinden olmayan herşeyi öldürmek yada asimile etmek istediği için Türkiyede Rum diye anılmasını yadırgamıyorum .

o ünvanın avrupada üstünlük kazanmak için kullandığı bilmiyorsan sen hiç birşey yazma
  • quote:

Orijinalden alıntı: darklord1905

Turkun Turku kestigi bir savasta agir piyadeleriyle ve toplariyla,suvari ve hafif zirhli Safevi askerlerini tagrumar eden bir Osmanli var Shah Ismaile sorsak en buyuk hatan ne diye Osmanliya karsi meydan savasi vermektir der.Bu tarihten sonra 200 yila yakin Osmanli tokatlamasina maruz kalmislardir.

Birde Emir Timur Turk tarihindeki bence en buyuk liderdir gobece olmasina karsin Semerkandi bir ilim ve sanat baskenti yapmistir ve Babur Imparatorluguna giden yolu acmistir.Mehzepcilik yapmayi birakalim lutfen.

Öyle bir yazmışın ki sanki burayı okuyan tüm iran savaşlarını osmanlı kazandı sanır. Onlarda top tüfek alınca osmanlıyı yendikleri savaşlar var yenişemedikleri başarısız savaşlar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hkD

Sen gidip şu övdüğün padişahlarının soylarını bir araştırsana delikanlı ?
    Araplaşmış , Arap kültürünü sindirmiş , Türklüğü horlayan Osmanlıyı savunarak mı Şah İsmail'e Rum diyorsun ?
    Sen daha ne dediğinin bile bilincinde değilsin.

Haklısın rum az kaldı gürcü rum gürum ismail diyicem

• quote:

quote:

quote:

Sen gidip şu övdüğün padişahlarının soylarını bir araştırsana delikanlı ?
    Araplaşmış , Arap kültürünü sindirmiş , Türklüğü horlayan Osmanlıyı savunarak mı Şah İsmail'e Rum diyorsun ?
    Sen daha ne dediğinin bile bilincinde değilsin.

Haklısın rum az kaldı gürcü rum gürum ismail diyicem

Burada senin propagandana inanacak adam yok güzel kardeşim.
    Başka çöplüğe.

rugür diyicem rum gürcü

• Şah ismail Rum değildir kesinlikle.

Ama Kürt kardeşlerimizdendir.

• Bazen cidden ateşli Osmanlı savunucularının , zeka seviyesindeki en alt seviye olan "idiot" seviyesinden bile daha aşağı seviyede bir zekaya sahip olduğunu düşünüyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irishman -- 12 Temmuz 2018; 4:50:23 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.