Şimdi Ara

İrlanda'da Mahsur Kaldık (23.03.2020 - Dönüş Uçağı Ayarlandı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ben de yurt dışındayım, burada kalmayı tercih ediyorum açıkçası.
    Neden dönmek istiyorsunuz ? Türkiyeye gitmeye çalışırken virüs kapma riskin daha fazla diye düşünüyorum.
    Tekrar gözden geçirmeni tavsiye ederim. Cidden o riski alacak mısın?
  • Ölücülük seziyorum şu günlerde hastalığın tavan yaptığı dönemde uçak bileti alıp Türkiye'ye kapağı atayım demişler ama bakan durumu çakmış kapatmış kapıları. Empati yoksunları demeden önce Avrupa'da binlerce vaka görüldü buradan gidersem aileme de bulaştırırım demeyi öğren sonra gel buraya yaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet açıklama yapıyor 18 Mart 2020 ye kadar gelebilirsiniz diye. Öğrenci arkadaşımız da 18 Mart 2020 tarihli bilet alıyor. Sonra devlet 16 Mart 2020 akşamı yarın sabah son diyor ve bu durumda suçlu kim?

Dip not: 20-30 gün sonra gelmediğin için kendini şanslı hissedeceksin. İmkanın varsa orada kal. Ailene Türkiye'de olsan da yardım edemezsin.

• Tatava yapma birader bizde yurtdışında öğrenciyiz senin gibi ağlamıyoruz vakit varken alıp bileti gidecektin

• Gelmeyin lan oturun oturduğunuz yerde . Burası da ordan farklı değil şu anda .

• Vay be... Arkadaşlar tamam, gelmeyelim orada sıkıntı yok da ne bu linç böyle? Gören de düşmanınıza laf anlatıyorsunuz falan sanar. Sakin. Olduğumuz yerdeyiz zaten, gelmiyoruz, gelemiyoruz. Bizden bir isteğiniz arzunuz olursa da elimizden geleni yapmak için hazırız.

Sağlıkla kalın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cmlszr

Vay be... Arkadaşlar tamam, gelmeyelim orada sıkıntı yok da ne bu linç böyle? Gören de düşmanınıza laf anlatıyorsunuz falan sanar. Sakin. Olduğumuz yerdeyiz zaten, gelmiyoruz, gelemiyoruz. Bizden bir isteğiniz arzunuz olursa da elimizden geleni yapmak için hazırız.

Sağlıkla kalın.
    gelirken bana eldiven maske getirirmisin türkiyede faiş fiyatlarla satılmaya başlandı
  • Hocam ben Hollanda'dayim, burada gidenlerin yapmasi gereken tonla is vardi. Yaptiklari tek sey bavullarini toplayip gitmek oldu, oyle diyim. Kalan isleri Turkiye'ye dondukten sonra halledeceklerdi. Siz de oyle yapabilirdiniz aslinda.
  • bi elçilige gitseydiniz ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toyoda

Hocam ben Hollanda'dayim, burada gidenlerin yapmasi gereken tonla is vardi. Yaptiklari tek sey bavullarini toplayip gitmek oldu, oyle diyim. Kalan isleri Turkiye'ye dondukten sonra halledeceklerdi. Siz de oyle yapabilirdiniz aslinda.
    Ya bakın tane tane anlatacağım.

1) İrlanda'da vaka sayıları çok az olduğundan hayat ve gidişat normal ilerliyordu. 13.03.2020'de birden okullarımız kapandı. KAPANDIĞI GİBİ BİLET ALMAK İSTEDİK. Ancak biz de insanız bütçemizin yettiğini almak durumundaydık. En uygun bileti 18.03 tarihine buldum. Bu süreçte de ev, iş gibi durumlara baktım.

16.03'DE KONSOLOSLUK TÜRKİYEYE ÇAĞIRDI!

AYNI GÜNÜN AKŞAMI DA UÇUŞLARI KAPATTI.

Yani biz keyfimizden geç kalmadık!

Gelmeyin lan, kalın orada lan, gibi söylemlerinizle BİZ olamayız. Hiçbir ülke vatandaşını dışarıda bırakamaz! BI-RA-KA-MAZ.
    Ama bıraktı.
    Bu yüzden kabullendik.
    Başka bir ülkenin vicdanına teslim edildik.
    Bir de üstüne soydaşlarımızdan hakaret ve beddualar işittik.

Olsun.

Sağlık olsun...

Bizden yana beddua yok.

Sağlıkla kalın.

• Cmlszr C kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de size tane tane anlatayim. Vaka sayisi azdi Hollanda'da ve uluslararasi ogrenciler panikle kacmaya calisti. Kimisi ucak buldu gitti, kimisi bulamadi. 16'sina kadar vakit verilmisti, eger koltuk varsa havayollarindan degisiklik yapabilirdiniz.

Keza siz de Erasmus'taysaniz Ulusal Ajans'in attigi maili almis olmaniz lazimdi. O maili buraya koymayacagim ancak icerigini siz de biliyorsunuz. Keza olaylari biraz yanlis hatirliyorsunuz bence. Benim arkadasim 12'sinde bilet almak istedigi zaman alamadi cunku ucuslar kapanmisti. 13'unde tekrar acildi ve 14'une bilet aldi hemen. 16'sina kadar da donmek icin muddet tanidilar. Yani nereden baksaniz 5 gununuz vardi her seyi halletmek icin. Havayollari degisiklik icin her hakki da ucretsiz sagladi. Eger ucak doluysa ve degistiremediyseniz, sanssizliginiza gelmis cok. Yapacak bir sey yok ona.

Donen arkadaslarimin cogu test bile olmadi. Umreden donenler de oldugu icin onlara birkac soru sorup yollamislar. Benim arkadaslarim bu konuda bilgili olduklari icin hemen kendilerini eve kapattilar, 2 hafta olmadan da disari adim atmayacaklar. Kimilerini ise sosyal medyada goruyorsunuz arkadaslariyla kebapcida bulusuyor.

Devletin sizi biraktigi falan yok. Ulkede salginin yayilmasini engellemek adina yapilan bir hareketti bu. Bana kalirsa dogru da bir hareketti. Ben kendimi eve kapattim, alisveris disinda katiyen cikmiyorum disari. Cikarsam da ya cok gec ya cok erken cikiyorum, insanlarin daha az yogun oldugu saatlerde yani.

Kendinizi koruyun, ellerinizi firsat buldukca yikayin. Onun disinda ustumuze dusen baska bir sey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyoda -- 20 Mart 2020; 0:29:55 >

• Toyoda kullanıcısına yanıt
    Yanlışınız var. Uçuşlar 2 etapta iptal edildi. İlk etapta 9 Avrupa ülkesi:

quote:

Bu kapsamda Türkiye’den Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç ve Hollanda’ya düzenlenen uçuşların 14 Mart Cumartesi sabah 08:00’den itibaren 17 Nisan 2020 tarihine kadar askıya alındığı açıklandı.

KAYNAK

Bu ülkeler arasında İRLANDA yoktu. Biz de biletimizi almıştık.

16 Mart 2020 tarihinde:

İrlanda'da Mahsur Kaldık (23.03.2020 - Dönüş Uçağı Ayarlandı)

Konsolosluk bizi ülkemize çağırdı. Biz biletimizi çoktan almıştık.

Aynı günün akşamı. Bakın AYNI GÜN akşamı. Uçuşları kapattılar.

quote:

İngiltere, İsviçre, Suudi Arabistan, Mısır, İrlanda ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne getirilen yasaklarla birlikte bu sayı 20'ye yükseldi.

KAYNAK

Umarım şimdi daha açık, daha net ve anlaşılır olmuştur. Siz süreci 13 Marttan itibaren ele almışsınız ama konsolosluklar ve devlet kanadından bakılacak olursa bizim için süreç 16 Martta başlatıldı ve aynı günün akşamı bitti. Anlaşılıyor muyuz şimdi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cmlszr -- 20 Mart 2020; 0:42:1 >

Sizin icin oyle. Hollanda ilk 9 ulke arasinda vardi. Ben kendi adima konustum orada. Avrupa'daki her ulkenin bu listeye girme ihtimalini goz onune almaliydiniz.

Surec sizin icin 16'sinda baslamis. Devlete bunun icin kizabilirsiniz ancak bunu ongormek cok da zor olmasa gerek. Dedigim gibi her havayolu ucretsiz degisim yapti. Eger o sure zarfi icinde bakip, bilet bulamadiysaniz cok buyuk sanssizlik. Eger bakmadiysaniz da sizin bileceginiz is. Gitmek icin can atan arkadasim her dakika THY ve Pegasus'un sitesine girip kontrol ediyordu ki bilet alamamisti. Ilk firsatta alip gitmek icin yapti bunu. Siz bileti almissiniz ancak acaba degisim yapabilir miyiz hic bakmamissiniz. Yapacak bir sey yok hocam.

Ancak dedigim gibi devletin politikalarinin cogunu desteklemesem bile yaptiklari seye mantiksiz diyemiyorum. Siz hastaligi kapmasaniz bile evden cikip Istanbul'a gelene kadar binlerce insanla karsilasacaktiniz. Virusu kapip getirebilirdiniz. Bu ne testte cikardi ne de termal kamerada. Ben bu yuzden donmedim ulkeye. Donsem eve anneme ve babama gidecektim cunku. FFP2 ya da FFP3 maske de bulamadim. Buradan donen arkadasim cok onceden 1 tane almisti ne olur ne olmaz diye. Virus bende maksimum kalici akciger hasari verir ancak ebeveynlerimi olumle tehdit eder. Keza yolda diger karsilastiginiz insanlar da cabasi. Oldugunuz yerde kalin, hem kendi sagliginiz icin hem digerleri icin.

Hadi olduğumuz yerde kalalım. Kaldık. Ne zamana kadar? Kim garanti edebilir virüsün şu ya da bu tarihte sona ereceğini? O zamana dek napacağız peki? Öğrenciyiz biz. Kira, giderler? Kim ödeyecek. Euro kullanıyor burası benim ailem zengin de değil? Ne olacak bizim halimiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cmlszr -- 20 Mart 2020; 1:33:28 >
    Hocam ben de orta gelirli bir aileden geliyorum ve suan Hollanda'nin en pahali sehrinde yasiyorum. Benim donemim Temmuz basinda bitiyor. Ben buradayim o zamana kadar. Hibe almama ragmen ona gore para getirdim yanimda. Ekstrem durum olur diye ki suan yasadiklarimiz da ekstrem fazlasiyla. Umalimki her sey cok guzel olsun. O zaman kadar umut etmekten baska caremiz yok. Siz doneminize ve derslerinize odaklanin bence. O zamana kadar durumun bir tik da olsa iyilesmesini umalim.
  • Hocam konsolosluklara 21 Marta kadar basvuranlari getireceklermis. Istiyorsaniz iletisime gecin konsolosluk ile.

Aldım haberi şimdi iletişime geçtik. Teşekkürler.
    Cumhurbaşkanlığı'ndan yurtdışındaki öğrenciler için önemli duyuru!

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Binlerce umreciyi elini kolunu sallaya sallaya sokan hükümet kendi vatandaşını da kurtaracak.Umrecileri almasaydı tamam o zaman derdim.

Umarım gereken hamleler yapılır da dönersiniz, zaten burada direk karantinaya gireceksiniz.ülke için risklik bir durum yok 10 bin tane umreciyi alıp karantina yapmadan saldığında gıkı çıkmayan adamlar gelmiş burada ahkam kesiyor.

• 23.03.2020 - Sabah 6.30 dönüş uçağımız ayarlandı.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.