Şimdi Ara

Irlanda dil okulu egitimime basladim(SS li) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
7
Favori
8.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostum ücretleri biraz daha detaylı yazarmısın bende yenı mezun bilgisayar mühendisiyim.
  • 25 haftalık okullar 3000€ dan başlıyor yaşam maliyeti aylık sigara ve alkol fazla olmazsa en az 650€. Uçak bileti tek yönlü THY ile dubline 200€ ortalama vize masrafı 100€.

Bir de kendi hesabınızda ya da sponsorunuzda 7000€ banka hesabında olması lazım en az 6 aylık hesap dökümü istemiyor.

Yoğunluktan konuyu güncelleyemiyorum ayrıca bilgisayarım yok malesef. Haftada bir resimlerle güncellemek istiyorum aslında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ironcarbonom

25 haftalık okullar 3000€ dan başlıyor yaşam maliyeti aylık sigara ve alkol fazla olmazsa en az 650€. Uçak bileti tek yönlü THY ile dubline 200€ ortalama vize masrafı 100€.

Bir de kendi hesabınızda ya da sponsorunuzda 7000€ banka hesabında olması lazım en az 6 aylık hesap dökümü istemiyor.

Yoğunluktan konuyu güncelleyemiyorum ayrıca bilgisayarım yok malesef. Haftada bir resimlerle güncellemek istiyorum aslında
    Yas kac

• FearFromHe F kullanıcısına yanıt
    Neden bu kadar mühim genç ama olgun olmaya başlandığı yaştayım :))

• ironcarbonom kullanıcısına yanıt
    Bos yapma ya

• ironcarbonom kullanıcısına yanıt
    Merhaba dostum. Sponsorumun İrlanda sınırları içerisinde olma şartı var mı? Bir de ilk ayda(malum yerleşmedir ıvır zıvırdır) ne kadar para harcadın?
  • Ben de İrlanda Cork'ta dil okuluna geldim, ve şu an bir dil okulunda çalışıyorum. Tüm başvuruları kendim yaparak geldim. ilk vize başvurum red ile sonuçlandığı için vize konusunda tecrübeli olduğumu söyleyebilirim.

Dil kurslarıyla ilgili forumlarda belirtilen fiyatlar genelde üzerine aracı fiyatı eklenmiş oluyor, o yüzden gerçekte olduğundan daha pahalı. Dublin ve Cork'ta şubesi olan bir dil okulunda çalışıyorum. Gelmeyi düşünen arkadaşlara eğitim ve yaşam ücretleri vb sorularında yardımcı olabilirim.
  • Merhaba,
    Nasıl gidiyor Cork'ta hayat? Hangi okula geldin acaba ilk olarak? Yazdığın fiyatlar oldukça pahalı sanırım Griffith College'dasın? Yeniden kayıt olmayı düşünürsen ICOT College'a beklerim.
  • inanccakil11 İ kullanıcısına yanıt
    Selam,
    Fiyatlar okuldan okula değiştiği gibi arada acenta olup olmamasına göre de çok fark ediyor. Hala gelmeyi düşünüyorsan, sana fiyat listesi gönderebilirim.
  • alevcork A kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar, mesaj kutusunda sorun olduğu için özelden gelen mesajları cevaplayamıyorum.

İrlanda'da work and study programı düşünenler, merak ettikleir soruları bana direkt olarak mail atabilirler.

mail adresim; alevcork@icot.ie

Mümkün olduğunca kısa sürede dönüş yapmaya çalışacağım.
  • Merhabalar,

IECC yurtdışı eğitim danışmanlık başvurdum kendileri beni ICOT yönlendirdi, gitmek nasip olmadı ama danışmanı sevdim samimiydi. ICOT fiyatları gayet normal cebi yakmıyor.
    Merhaba Alev,

Okulun uzerine araci fiyati eklenmis derken neyi kastediyorsun acaba? Okul acentalara hangi fiyatlari verirse acentalarda onlari yayinliyor. Araci fiyati diye bir sey yok normalde. Demek istedigin calistigin okul acentalara verdigi fiyatlardan daha dusuge direk ogrenci mi kabul ediyor?

Sevgiler,
    Burcu
  • bilgeec34 kullanıcısına yanıt
    Merhaba Bilge,

Farkli okul alternatifleri de ogrenmek ister misin? Irlanda'da ofisi olan bir danimsnalik firmasiyiz ve buradaki okullarin cogunu gezmis gormus biri olarak yardimci olmak isterim.

Sevgiler,
    Bu bilgiyi dogru bulmuyorum acikcasi. Arada danismanlik firmasi olmasi fiyatlari degistirmemeli. Kaliteli ve guvenilir acentalar okul fiyatlari uzerinde ekleme yapmazlar. Kaliteli okullar da acentalara verdikleri fiyatlardan daha dusuk fiyat vermezler. Cogu okulun fiyati internet sitelerinde mecvut. Bir acenta cikipta herkesin gorebilecegi bu fiyatin uzerine ekleme yapmaz. Okulun yayinladigi fiyata sadik kalir. Ozel kampanyalar varsa bu konuda okullar acentalarini bilgilendirmekle sorumludur ki acentalarda indirim varsa okulda bu indirimi uygulayabilsinler. Eger okul, aracisiz gelen ogrenciye internet sitesinde yayinladigi fiyattan daha dusuk bir fiyat veriyor ve acentalarin fiyat ekliyormus gibi gorunmesine neden oluyorsa bu durum profesyonellikten uzak olmakla beraber ortak calistiklari firmalari zor durumda biraktiklari anlamina da gelir.

Bir okul temsilcisi olarak bilmeniz gereken en onemli sey acentalar okullarin rakibi degildir. Tam tersi tum zamanlarini ve emeklerini okullara ogrenci kazandirmak icin harcarlar. Okullarla anlasmali olarak calisirlar ve okullari temsil ederler. Bir okul ogrencilerinin yuzde 50 sinden fazlasini direk degil partner olduklari danismanlik firmalari ile kayit ederler. O yuzden acentalar arada cok fark aliyorlar gibi soylemlerle ogrencileri cekmek yerine farkli bir yol izlemeniz daha yapici, destekleyici ve durustce bir yaklasim olacaktir.

Sevgiler,

• İrlanda da çalışma izni hakk.

İrlanda’da 25 hafta ve üzerinde dil eğitimi alan öğrenciler ile lisans ve yüksek lisans eğitimi gören öğrencilere resmi olarak haftada 20 saat çalışma izni verilmektedir. Bu süreç tatil dönemlerinde 40 saatte kadar çıkmaktadır.

25 hafta ve üzeri eğitimlerde, çalışmak isteyen öğrencilerin yasal olarak saatlik çalışma ücreti yaklaşık 10 €’dur ve genellikle B1 seviyede İngilizceye sahip olmaları beklenmektedir. İş sahası olarak özellikle hizmet sektörü çok popülerdir.

Bunun yanında İrlanda'da bir yüksek lisans programını tamamladığınızda iki sene çalışma izni elde edersiniz. Bu şekilde İrlanda'da iş bulabilir ve Türkiye'ye dönmeden önce yabancı bir şirkette iş tecrübesi kazanabilirsiniz.
    Türk öğrencilerin İrlanda'da;

• Lisans eğitimlerini honours undergraduate degrees (Level 8) olarak tamamlamaları durumunda program bitiminden itibaren 1 yıl çalışma ve iş arama hakları bulunmaktadır.

• Lisans eğitimlerini ordinary undergraduate degrees (Level 7) olarak tamamlamaları durumunda program bitiminden itibaren 6 ay çalışma ve iş arama hakları bulunmaktadır.

• Master yada Post-graduate eğitimlerini (Level 9) tamamlamaları durumunda program bitiminden itibaren 2 yıl çalışma ve iş arama hakları bulunmaktadır.
    mehmet@bunguo.com

• burcuuuus kullanıcısına yanıt
    Merhaba Burcu,

Üzgünüm mesajı çok geç gördüm.

Evet bazı acentalar okul fiyatının üzerine ek fiyat koyuyorlar. Aracı fiyatı olarak da değil üstelik. Kaldı ki eğer acente verdiği hizmet için ek ücret alabilir, kendi hizmetine karşılık buna bir diyeceğim yok. Ancak okulun ücretini olduğundan fazla yansıtması benim bahsettiğim durum. Okulumuzun fiyat listeleri tektir. Acenteye ayrı öğrenciye ayrı fiyat uygulamamız söz konusu değil.

Diğer mesajında belirttiğin acenta ve okul arasındaki samimiyet konusu da ayrı bir sıkıntımız maalesef. Bir acenta olarak biliyorsundur ki acentalar okul ücreti üzerinden okuldan yüzde alıyorlar. Maalesef bu yüzden ekonomik açıdan daha uygun fiyatlı okulları tanıtıp yönlendirmek yerine daha pahalı okullara yönlendiriyorlar.

Ayrıca "ucuz okullara vize çıkmıyor" gibi tamamen yalan bir karalama kampanyası da devam ediyor, maalesef. Bu tip yalan yanlış bilgilerle kendi karlarından ödün vermemek için, bütçesi dar olan öğrencilerin, hele ki Euro'nun TL karşısındaki durumu düşünüldüğünde, yurtdışında rahatça eğitim alma hakkını kısıtlıyorlar.

Sevgiler,

alevcork

• selamlar, bilgiler için çok teşekkürler. böyle fotograflar görmek insanı cesaretlendiriyor ve gittiğinde ne göreceğini bir parça bilmek içini rahatlatıyor. ben de birkaç sene evvel malta'da dil eğitimi almıştım. bu sene irlanda'ya gelip orada dil eğitimi almak, çalışmak ve yaşamak istiyorum. mümkünse geri dönmeme planım var. burada meslegim olan genetik mühendisliğini yaparak irlanda'da barista olup kahve hazırlayacağım işten daha az kazanıyorum.... çok üzücü ama bu hale geldik. bizim ayıbımız degil o nedenle rahatca yazıyorum.

irlanda'da iş bulma konusunda çok araştırma yaptım ve bir sürü insanla görüştüm. öğrenciler için vasıfsız iş bulmanın çok zor oldugunu söylüyorlar. herkes elinde cvlerle gezip restoranlara, kafelere, otellere bunları bırakırmış. sonra dönmelerini beklerlermiş. beni daha evvel maltaya gönderen firmayla görüşünce irlanda için giden ögrencilere barista eğitimi aldırıp sertifikalandırdıklarını söylediler. orada baristalık yapmak için hem barista sertifikası hem de hacp denen gıda temas sertifikası alman gerekiyormus. irlanda'da aslında iş bulmak için en alt kademedeki vasıflı işler olsa bile hep bir sertifika varmış. bununla ilgili eğer arayanlara faydası olursa diye bağlantısını bırakıyorum.

burada anlattıklarına göre gittiğimiz hafta barista eğitimine sokacaklar. aynı gün gıda temas sertifikası egitimine sokacak ve sertifikaları verecekler. ardından çalıştıkları kariyer danışmanlığı firmasına bizim cvlerimizi göndererek barista arayan tüm dublin restoranlarına, cafelerine bizi yerleştirecekler. söylediklerine göre ilk başladığımızda amatör olacağımız için üst seviye kahve dükkanlarında işe girmeyi beklememek gerekirmiş. ilk işlerimiz muhtemelen bir çok ürün satan kafe, bar, restorant, küçük kahve dükkanları ya da büyük kahvecilerde barista yardımcısı gibi bir iş yerleştirmesi ön görülüyor. deneyim kazandıkça yükselir daha iyi yerlere girersiniz diyorlar. saatlik ücret 10 euro deniliyor. haftada 20 saat çalışma iznimiz olduğunu söylediler. ama çalışma süresini aşarak herkes 30 40 saatlere varan sürelerle çalısıyormus. aylık en az 800 saat aşımı çalışırsak 1600 € civarı gelirden bahsediyorlar ki bu benim mühendis olarak şu anki iş yerimde aldığım paradan daha az maalesef..

bu para ile kiramı ödeyebilirim, yaşam masraflarımı karşılayabilirim. bu benim için yeterli görünüyor. bu vize 33 hafta için verilip iki kez uzatılabiliyorsa 2 sene irlandada kalabilme ve yaşayacak parayı, okula ödenecek tutarı karşılayarak yaşayabiliyorum demektir. okullar kayıt yenilerken indirim de yapıyormus. mesela 2500 € olan okul 1500 €'ya düşüyor. bu da çalışarak kazanabileceğim bir tutar. ev kiramın ortalama aylık 300 € olacağını hesapladık. yaşam masraflarım da günlük 20 € gibi bir tutar belirledim. her durumda irlandada kendimi sürdürebiliyorum. bu benim için ideal eğitim planıdır. 2 sene içinde de kendi alanımla ilgili iş bulmayı düşünüyorum. bir genetik mühendisi orada 12 bin euro aylık kazançla çalışıyor. buradakinin 6 - 7 katı para ediyor ki yaşam masrafları da euro kazanıldığında çok yüksek değil.

ülkemizden daha iyi imkanları olan ülkelere bu şekilde gitmek beni üzüyor. maalesef zamanında eğitimli ama döviz kurları nedeniyle bütçeleri çok düşük olan romenlerin, afrikalıların, irak, afgan, pakistanlıların ülkemize gelme yöntemleri gibi planlar yapmaya başladık gidebilmek için. çok acı ama gerçek maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secilsozgen -- 12 Ağustos 2020; 10:48:42 >

• secilsozgen S kullanıcısına yanıt
    Merhaba Secil,

Ülkemizin durumu hakkında yazdıklarına katılmamak mümkün değil. İrlanda'da iş bulmak kolay değil ancak imkansız asla değil. Eğer çok seçici değilseniz ve gerçekten araştırıyorsanız, gezip CV bırakıyorsanız iş bulunuyor. Buraya gelen öğrencilerimizdem hiç iş bulamayan görmedim. Hatta maalesef yasal olmamasına rağmen birden çok işte çalışanlar dahi oluyor.

Çalıştığım okul olan ICOT College olarak öğrencilerimize CV hazırlama dersleri ve desteği ve business english ücretsiz ek dersleri veriyoruz. Ayrıca bahsettiğin baristalık kursları ile düzenli aralıklarla atölyeler için anlaşıp çok cüzi rakamlarla öğrencilerimize sertifika sağlıyoruz.

Detaylar için bana alevcork@icot.ie üzerinden ulaşabilirsin.

Bol şans diliyorum.
  • Selamlar herkese,

İrlanda’da work and study, çalışma, oturum izni, banka hesabı açma ve daha bir çok konu ile ilgili kısa ve net bilgi içeren videolar yayınladığım “alevcork” adlı YouTube kanalına beklerim. .☘️⠀

• İRLANDA DİL OKULLARI TAM LİSTE OLDUĞU GİBİ PAYLAŞTIM İŞİNİZE GELİR BELKİ

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.