Şimdi Ara

İş bankası-Maximum Kart İptaline 35 tl Maxipuan (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: GündüzGezen

quote:

Orijinalden alıntı: mehmethunlu

quote:

Orijinalden alıntı: GündüzGezen

İş Bankası bence pişmanlıktır. Bir sürü hesap işletim ücreti vs.vs. İnternet işlemlerinden ücret almalar... Hesap işletim ücreti almamak için yok bir kaç fatura tanımla vs.vs. Cep tel numaranı bi kaptırırsın, yüz bin tane reklam mesajı vs.vs.

Varsa aynı kartı veren alternatif bankalara göz atın.

ÖRNEK: Bonus kart kullanıyordum onu bile iptal edecem şimdi.

İlla bi tane BONUS kartım olsun diyordum. Taksit yapsın, verdiği puanlar faizli sistemden gelmesin gönül rahatlığıyla harcayabileyim falan diyordum. Araştırırken Türkiye Finans BONUS kartı farkettim. Katılım bankası olduğu için verdiği puanları rahatça harcanabiliyor (Bonus puanlar için helal belgesi bile aldıklarını söylüyorlar ), bankacılık işlemlerinde aylık 5 havale 5 EFT ücretsiz vs.vs. Süper.

Bunun gibi alternatiflere bakın.

Bonus için helal sertifikası?

Ben de ilk duyduğumda yadırgadım.

Sadece faiz yemek uygun değildir haramdır diye bilirken meğer faizle çalışan bankaların verdiği maaş promosyonundan tutun Bonus/World vs. puanlara kadar bunları yemek uygun değilmiş. İlk başta aklım almadı tabi de diyanetin fetva hattının promosyonlarla ilgili yaptığı açıklamalara bakınca o zaman aklıma yattı.

Hocam verilen fetvaların da hükümet kanadı ve diğer kanadı var. Hayrettin Karaman gibi hükümete yakın alimler bankalar lehine fetvalar veriyorlar, internetten okuyabilirsiniz. Diğerleri de banka ile yapılan işlemlerin caiz olmadığı ile ilgili fetvalar veriyorlar. Sonrasında dahttp://www.habercim19.com/gundem/basbakandan-karamana-odul-h9881.html gibi haberler çıkıyor. Sözün özü ikilemde kalan kişileri kendi safına çekmek için verilen fetvalar bunlar.

Konu sapmasın ama şöyle örnek vereyim. Kamu spotunda sürekli nargile zararlıdır diye reklamlar görüyorsunuz. Halbuki şekerin ve şeker içeren ürünlerin çok çok zararlı olduğunu doktorlar bas bas bağırıyor. Hiç Ülker, Eti veya Coca Cola ürününe benzer bir şekil gösterip şeker zararlıdır, bunları yemeyin diye bir kamu spotu gördünüz mü? Göremezsiniz, çünkü bunlar ticari ürünlerdir ve birilerinin nemalanmasına engel olur. Nargile büyük bir firmaya mal olmuş ürün olmadığından bol bol kamu spotu yayınlarsın. Ha bu arada sigara ve nargileye tamamen karsiyim ve saglik acisindan asla kullanmam, nargileyi savunuyor gibi bir imaj çizmeyeyim. Anlatmak istediğim olayın ticari boyutunun ne kadar önemli olduğu.

• sarius82 S kullanıcısına yanıt
    Doğru diyorsun. İşin içine ticari boyut girince maalesef tavırlar değişiyor.

Yalnız Hayrettin Karaman'ı kim takar dostum. Muhsin Yazıcıoğlunun katledilmesine "ümmetin iyiliği için öldürülebilir" diyenlerin bankacılık sistemiyle ilgili verdiği fetvalara güven olmaz. Hem kapı gibi Diyanetimiz var, diyanet varken Hayrettin Karaman 'ı dinleyenlere şaşarım.
  • Maaş hesabım işbank.. ve tek kuruş kesmiyorlar bu şartlar altında sorunsuz hatasız çalıştığı için iyi bir banka gibi geliyor.. ama birde işin diğer bir yüzü var..

1999 yılında öğrenci iken iş bankasında bir burs hesabım vardı, babam o yıllarda devletin peşkeş çekme yöntemiyle özelleştirmeleri sayesinde işsiz kalmıştı.. resmen batıştayız.. bende bursla idare ediyorum.. o gün aksi gibi sıfırı tükettim, hiç para kalmadı.. babamdan utana sıkıla bir 15 milyon istedim.. oğlum bende yok ama borç alır yollarım dedi.. gittim işbanka koşa koşa birde ne göreyim bu alçaklar o parayı hesap kullanım ücreti diye kesmişler.. o zamanlarda git itiraz et filanda pek yaygın bilenen şeyler değildi işbank sayesinde gurbette aç kalmıştım.. kendilerine hala anarım.. şimdi belki türkiyenin en büyük bankasıdır ama benim gibi garibanların hakkı da vardır ve bırakın 35 TL puanı artık bana dünyayı bağışlasa gözümde sıfır kalmaya devam edecek..

• sarius82 S kullanıcısına yanıt
    üstad şekerin çoğu zararlı ama azı faydalıdır.. şekerde yemeyecekse bu çoluk çocuk ne yesin.. ayrıca şeker sadece o ürünlerde yok.. nargilenin azı da zarar çoğuda solnum yoluyla bir sürü mikrop yaydığı kanıtlanmış.. tuz şeker gibi her şeyde bulunan haddinden fazla tüketildiğinde zarar veren ürünlerle karıştırmamak lazım.. ayrıca meyvenin bile hatta suyun bile fazlası zarardır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tosunpasa

üstad şekerin çoğu zararlı ama azı faydalıdır.. şekerde yemeyecekse bu çoluk çocuk ne yesin.. ayrıca şeker sadece o ürünlerde yok.. nargilenin azı da zarar çoğuda solnum yoluyla bir sürü mikrop yaydığı kanıtlanmış.. tuz şeker gibi her şeyde bulunan haddinden fazla tüketildiğinde zarar veren ürünlerle karıştırmamak lazım.. ayrıca meyvenin bile hatta suyun bile fazlası zarardır..

Hocam sekeri ornek verdim.Demek istedigim sey ticari olarak buyuk firmalara ucu dokunacak kamu spotu hic gormedim simdiye kadar.Isin icine ticari kaygilar girince butun fikirler altust oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garanti 50 TL. veriyor
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.