İşyerim için bilgisayar almam gerekiyor. Uzun bir süredir bir sürü forum okudum, server makinalar, sunucu makinalar işin içinden çıkamadım. Kullandığımız programlar after effects, cinema 4d gibi ağır render işlemleri yapacağımız makinalar olacak. intelin xeon işlemcilerine bakıyorum birde i7 nin yeni 2... olan 2. nesillerine. Anlayamadığım bir sürü konu var. Mesela sunucu makina yada server makina olarak geçen makinaların ben kendim montajını yapabilirmiyim. Normal bir bilgisayar kurmaktan farkları varmıdır? windows 7 çalıştırabilirmiyim üzerinde? yada 2 tane i7 işlemci takabileceğim boardlardan bahsediliyordu bunları neresi satıyor? gezmediğim site kalmadı fakat bulamıyorum. Bütçe olarakta çok aşırıya kaçmak istemiyorum. xeon sanırım masraflı olacak, fakat i7 lerde yeni nesil işlemci çıkarmış 1156 ve 1366 gibi iki farklı çipset var. hangisini alsam gelecekte upgrade yapma şansım olabilir?
Çok fazla soru sorduğumun farkındayım, sabrınıza ve bana yardımcı olabilecek, yol gösterebilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
aşırıya kaçmadan demişsinizde 3000 i görür gibi geliyor bahsettiğiniz amaçlar için kullanılacak pc.
aşırı derken 5000 6000 gibi fiyatlardan bahsediyordum. 3000 fazlasıyla uygun fakat 1155 boardlarda hata olduğunu öğrendiğim için i7 sandybrigde lerden korkar oldum. ne yapmayalıyım bilemiyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme