Benim tavsiyem it gibi çalışmayın, boş zamanınızı insan gibi çalışabileceğiniz iş bulmaya ayırın, evde kös kös oturmama konusunda hemfikiriz. Ekleme: işyerinde it muamelesi görüp de çalışıyorum diye geçinenler, din tüccarlarının eline düşüp de dindar diye geçinenler, karısının parmağında halka olmuş, evli adamım diye geçinenler kendilerini kandırıyorlar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 27 Mayıs 2021; 23:37:21 > |
İş bulamıyorum. Ne yapmalıyım? (2. sayfa)
-
-
Türkiye de iş bulmaya çalışan bir insana sunulacak tavsiye: İT GİBİ ÇALIŞIN gerçekten ne hale geldik ya yazık
-
İlk cümlenize kısmen katılmakla beraber, aşağıdaki ile birlikte değerlendireceğim. İt gibi çalışmak ile it muamelesi görmek ayrı şeylerdir. İt muamelesi görünen yerde durmamak lazım zaten. Sonrasında her şey daha da kötü gidiyor. En azından tavrınızı göstermeniz lazım. İş hayatında sessiz olanı ezerler. Ama işsiz kalmaktansa it gibi çalışmayı yine öneririm. Yoğun olsun, ağır olsun fark etmemeli.
İnsan boş durmamayı istedikten sonra zaten gözüne işin zorluğu görünmez. Yeter ki iş olsun bazı yerlerde. Sonrasında seçim şansınız/lüksünüzün olduğu durumlarda gerekirse aylarca boş kalınabilir. Son 2 işime girmeden önce aylarca işsiz bekledim iyi bir iş olsun diye. Ama bunu hiç çalışmamış adam yapmasın bir zahmet. Hem tecrübesizlik hem de iş seçme lüksü bir arada olmuyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: RoutinuesTürkiye de iş bulmaya çalışan bir insana sunulacak tavsiye: İT GİBİ ÇALIŞIN gerçekten ne hale geldik ya yazık
Sen yukarıda yazılanlardan bunu çıkardıysan zaten hiç boşa iş arama.
-
Dostum benim işim gücüm var zaten merak etme. Ayrıca yukarıda yazılanlardan bunu çıkardığımı düşünüp, bu yorumu yaptığımı nereden çıkardın onu anlamadım? Yazdığım yorumda da herhangi bir yanlış görmüyorum aynı düşünceleri paylaşmak zorunda değiliz sonuçta değil mi? Eğer Türkiye de işini kaybetmek istemiyorsan köpek gibi çalışmak zorundasın tabi torpilli değilsen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Routinues -- 30 Mayıs 2021; 15:50:43 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Kaplan261
Askerlik yapildi.
Online egitim derken ingilizce falan mi?Kardeş tuhaf olacak ama ŞOK marketlerinde eleman her zaman lazım oluyor iş bulamıyorsan bence bize gel yardımcı oluruz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Kaplan261
Tekirdag, duz liseden girdim. Okulumuzda staj yoktu.
Cv de bilgisiyar ile ilgili bilgili oldugumu sistem kurabildiğimi sökme takma yapabildiğimi belirttim belki bilgi isleme girerim dedim ama nafilekaç yere başvurdun hocam ? hiç çağıran yer olmadımı
-
kariyer ve linkedinden 300'ü gecik başvuru yapmışımdır. çağıran olmadı cvye bakıyorlar tabi...
-
İyi de kötü niyetten demiyor ki adamlar. Bu ülkede iş beğenmeme gibi bir lüksümüz yok ki. Sevmesen de bir işinin olması, günümüz şartlarında bir nimet.
Ben çok mu memnunum sanıyorsun?
Ama elden bir şey gelmez işte, şikayetçi olmanın kimseye bir faydası yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: RoutinuesDostum benim işim gücüm var zaten merak etme. Ayrıca yukarıda yazılanlardan bunu çıkardığımı düşünüp, bu yorumu yaptığımı nereden çıkardın onu anlamadım? Yazdığım yorumda da herhangi bir yanlış görmüyorum aynı düşünceleri paylaşmak zorunda değiliz sonuçta değil mi? Eğer Türkiye de işini kaybetmek istemiyorsan köpek gibi çalışmak zorundasın tabi torpilli değilsen.
"Gerçekten ne hâle geldik yazık" cümlen bence bu sözleri söyleyen için aşağılayıcı veya hor görücü bir cümledir ama madem amacın bu değildi kusuruma bakma.
Alıntı
metni:Eğer Türkiye de işini kaybetmek istemiyorsan köpek gibi çalışmak zorundasın tabi torpilli değilsen. Buraya bir ekleme yapmak isterim, eğer ki kaliteli birisiysen iş dalında, uzmanlık, iş ahlakı gibi konularda ortalamanın üstünde birisiysen aslında köpek gibi çalışmaya gerek kalmıyor. İşin gerektirdiklerini yapmak yeterli oluyor. Tabi bu kalitede birisinin çalışacağı yerin de kaliteli olduğunu göz önüne alarak yazıyorum. Yoksa Türkiye gerçeğidir, kaliteli iş yerlerinin sayısı o kadar az ki mecburen insanlar alıntıladığım yerdeki gibi çalışıyorlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X