Şimdi Ara

İş bulmak gerçekten zor mu ? Mühendisler içeri. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
8.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • @Imnobady araştırma yapmışsın peki gazi üni müh. fakültesi hakkında araştırma yaptın mı? gidip lab. larını gezdin mi? türkiyedeki mühendislik eğitimi için bütün laboratuvarları tam olan nadir üniversitelerden birisi olduğunu öğrendin mi? de gaziye çamur atıosun?
  • gaziantep makine mühendisliği ( ingilizce )
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@rvelous

@Imnobody,

bizi ankaradaki üniversiteler hakkında bilgilendirir misin, teşekkürler

ha bu arada, sallamadan

İstediğin bölüme bak, Bilkent de varsa en iyisi odur.
    ODTÜ ye ayriyetten

Hacettepe EE de iyidir

Bu arada sallıyacak bişeyim yok, ankarada neyin ne oldugu belli

Hacettepe,Bilkent,ODTÜ vardır öne çıkan

gerisi ortalama ve altıdır, bunu sokakdaki vatandaş da bilir, gerçekte budur zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Imnobody -- 7 Ocak 2011; 19:44:39 >

• kocaeli alır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Imnobody

quote:

@Imnobody,

ha bu arada, sallamadan

ODTÜ ye ayriyetten

Hacettepe EE de iyidir

gerisi ortalama ve altıdır, bunu sokakdaki vatandaş da bilir, gerçekte budur zaten

samimiyetimle söylüyorum, bilkent o kadar iyi bir üniversite ki sizin gibi oraya gidip müthiş bir havaya giren öğrencileri hizaya sokmak için ayrı bir sınıf açmaları lazım. neye göre iyi ve kötü??

mesela bilkent makinenin öğretim görevlisi sayısına bak
    http://www.me.bilkent.edu.tr/faculty.html

4 kişi, hepsi prof falan da değil bu arada. sanırım bir kişi prof, o da bölüm başkanı zaten.

küçümsediğin okullardaki prof, doç ve yardımcı doç sayılarına bak. senin mantığınla odtu ve bilkent aynıdır diyeceksin ama odtu bilkent üniversitesinin derslik alanı kadar makina bölümüne sahip..

sallamıyorum diyorsan, yalan söyleme o zaman

• quote:

quote:

quote:

@Imnobody,

ha bu arada, sallamadan

ODTÜ ye ayriyetten

Hacettepe EE de iyidir

samimiyetimle söylüyorum, bilkent o kadar iyi bir üniversite ki sizin gibi oraya gidip müthiş bir havaya giren öğrencileri hizaya sokmak için ayrı bir sınıf açmaları lazım. neye göre iyi ve kötü??

mesela bilkent makinenin öğretim görevlisi sayısına bak
    http://www.me.bilkent.edu.tr/faculty.html

4 kişi, hepsi prof falan da değil bu arada. sanırım bir kişi prof, o da bölüm başkanı zaten.

küçümsediğin okullardaki prof, doç ve yardımcı doç sayılarına bak. senin mantığınla odtu ve bilkent aynıdır diyeceksin ama odtu bilkent üniversitesinin derslik alanı kadar makina bölümüne sahip..

sallamıyorum diyorsan, yalan söyleme o zaman

Makina bölümü yeni kuruldu arkadaşım, Amerikada bölüm başkan makine müh bölüm başkanı olan adam gelip kurdu bölümü, daha mezun olan yok, meyvelerini ileride vericektir bu bölüm.

Makine hariç her bölüm kıyaslanabilir diğerleriyle, makine bölümümüz daha mevyelerini vermedi.

Prof bir ünvandır, dikkate almaya değmez, Gaziantep üniversitesinde daha fazla prof var bilkente göre, gaziantep üniversitesi daha mı iyi şimdi

Bi üniversitenin başarısı mezunlarının nereye geldiklerine bakarak ölçülür, gerisi yalan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Imnobody -- 7 Ocak 2011; 20:02:01 >

• İş konusunda sıkıntı çekerim, maaşım az gelir diye İTÜ İnşaata gitmedim. Yanlış mı düşünmüşüm?
  • sana kanıtlamaya çalıştığım olay bilkent ile ilgili değil zaten, adamlar endüstri ve bilgisayarda bir numaralar. ee si nasıl bilemiyorum. sadece isme bakıp kıyaslama yapman yanlış. hacettepe kimya ve ee de çok başarılıdır, yabancı dil ve sağlık sektörü konusunda mükemmeller. ankara bilgisayar konusunda iyi, hukuk u zaten biliyoruz. gazi makina müh. konusunda çok başarılı, iibf fakültesi de oldukça iyi.

bütün bunları geçtim, yabancı dil durumu, alanında olmazsa olmaz pc programlarını iyi bilmeleri zaten kişiyi 1 adım öne geçirir, hangi üni olursa olsun.
  • atılırıda bu kadar atılmaz belki sizi gaza getirmek için söylemiştir :)
  • quote:

sana kanıtlamaya çalıştığım olay bilkent ile ilgili değil zaten, adamlar endüstri ve bilgisayarda bir numaralar. ee si nasıl bilemiyorum. sadece isme bakıp kıyaslama yapman yanlış. hacettepe kimya ve ee de çok başarılıdır, yabancı dil ve sağlık sektörü konusunda mükemmeller. ankara bilgisayar konusunda iyi, hukuk u zaten biliyoruz. gazi makina müh. konusunda çok başarılı, iibf fakültesi de oldukça iyi.

bütün bunları geçtim, yabancı dil durumu, alanında olmazsa olmaz pc programlarını iyi bilmeleri zaten kişiyi 1 adım öne geçirir, hangi üni olursa olsun.

Bak, yabancı dil biliyorsan istersen sütçü imamda oku, gazideki adamdan bir adım öne çıkarsın zaten. Bu konuda kesinlikle haklısın. Ama işte sütçü imama giden insanlarn %99 u yabancı dil bilmiyordur. Benim şu an okuduğum üniversitede bile ingilizceyi iyi kullanamayan insanlar var. İnsanlar çok iyi hakim değil, ortalama seviyede çoğu, iyi seviyede olanlar kendilerini belli ediyor, ama en kötü herkes bi filmi anlayacak kadar ingilizce biliyor, çünkü derslerin %40 ına zaten yabancı hocalar giriyor, yani mecburen öğreniyorsun ingilizce anlamayı dersi. Ama taşradaki adamın böyle bir imkanı yok buda onu geriye düşürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Imnobody -- 7 Ocak 2011; 20:18:24 >

• Dert etmeyin, sadece ne istediğinizi bilin yeter. Ne istediğinizi, ne iş yapmak istediğinizi bilmeden allah kerim diye mezun olursanız iş bulamazsınız.
  • İş bulmak gerçekten zor olduğu kadar kolay yani zorluğu eğitimi eğer mühendislik programlarını
    bilmiyorsan, eğitimini iyi almamışsan,stajları boş geçirip çevre yapmadıysan, mezun olmadan
    önce belki de para almayacak şekilde sadece tecrübe olsun diye bir yerde çalışmadıysan
    yabancı dillerin yetersizse bir işe girmen zor belki tanıdığın vardır girersin.

Ek olarak ben mesele ytü-makinadayım eğer çok iyi öğrenci varsa kendini hocalara belli
    ediyorsa onun işi hazır hocalardan beko,arçelik gibi ortaklıkları olanlar var sadece ismi
    ytü üniversitesinde hoca diye geçsin amacıyla üniversiteye gelenler var ama altında
    bmw x5 var hocanın zaten kendilerinin dedikleri de o her sene belli miktar öğrencileri
    arge departmanlarına alıyorlamış...yani okulda verilen imkanlara da bakmak lazım her
    okulun daha yoğunlukta olduğu iş verenler vardır.

Okul önemli ama kendini geliştiremediysen çok da önemli değil sonuçta sen
    insan içine çıkıp iş yapacaksın mesela odtü makina da olan bir tanıdık var
    annesi diyor oğlum mezun olur olmaz fabrika müdürü olacak en az 5 bin tl alıcak
    ama afadersiniz çocuğu mikseniz bunu niye yaptın ki amacın neydi diye şeyler söyler

• Ne proflar gördüm içinde adam yoktu. Ne doc.lar gördüm proflara on basardı. Dandik oldu ama vermek istediğim mesajı anladiniz. Boşa muhabbet ediyorsunuz. Siz de herkes gibi isime veya ünvana bakan insanlardansınız...

• Kei$er$oZe kullanıcısına yanıt
    Sanırım marmaranin muhendisliklerinin iyi olmadigini bilmiyor arkadas.Mezunlariyla konusursan tam olarak diploma bile almiyolar.Gecici diploma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

Ktü;

2008 de en düşük İtü 342,Odtü 352 puanla inşaat müh. alırken ktü;290 la inşaat müh. almıştı..Hocan seni yemiş..Ayrıca odtü,itü de sonra ytü gelir..

Dalga geçmeye gerek yok, KTÜ iyi bi üniversite olmayabiliir, ama inşaat mühendisliğinde İTÜ ODTÜ ve boğaziçinden sonra gelir.....

Ktüyle dalga geçmedim ama itü ve odtüden sonra ktü gelirde ne demek..Ktü ytüden daha iyi bir üniversite mi..Yada şöyle söylim.Marmara,ege,ankara,gazi üniversitesinde inşaat müh. okuyanlar salak oldukları için mi buraya gittilerde ktüyü tercih etmediler..Her teknik üniversite normal ünilerden daha iyidir demek olmuyor.Yani boğaziçini hariç tutup marmara,ege,anadolu,AÜ gibi ünilerde okutulan mühendisliğin ktü den daha iyi olmadığını söylemek ego tatminliğinden öteye geçmez..Yapmayın lütfen..Acaba şuanda ktü inşaat müh. 2. sınıfta okuyan arkadaşlarıma ktü de mi yoksa ege,marmara gibi ünilerde mi okumak sitersin diye sorsam herif düşünmeden marmarayı,egeyi seçer..Neyden bahsediyorsunuz siz..Trdeki ünilerin eğitim kadrosunda bulunan kişilerin çoğu İstanbul,Ankara ve İstanbul dadır..Marmara da prof. ler derse girerken ktü de doç. yardımcıları yada normal öğretim üyeleri derse giriyor.Bu ne demek acaba..

millet şehirler güzel diye ktü yerine orayı tercih etti aslan parçası salak diye değil

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.