Şimdi Ara

İş hakkında nasıl yol izlemek gerek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni mezun yada tecrubesiz bir arkadaş nasıl bulabilir sizce arkadaşlar .
    Sonuçta neredeyse herkes tecrubeli 2 -3 yıllık kişileri arar iken .

• Freelance olarak tecrübe edinebilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • KillForYou! kullanıcısına yanıt
    oda bir seçenek ama bir iş yerinde arada iş paylaşımı olacak edecek . daha da zorlamaz mı hocam bu bizi .
  • mezun old bölüm ya da aldığın sertifika nedir? data science / veri bilimi alanında rekabet az; o alanda güncel bir bilgi edinir ve makul bir pratik yaparsan iş açısından ihtimalleri arttırabilir belki cunku Türkiye'de birçok büyük firma o alanda yeni pozisyon açıyor.
  • İş kurun bir teşviği var, bir firma çalışan sayısının %10 u kadar olmak şartıyla, üniversite öğrencisi veya yeni mezun birisini çalıştırırsa 1 yıl süreyle (önce 6 aydı) sigortasını ve maaşını devlet ödüyor. Maaş asgari ücret üzerini isterse firma ekliyor. Bu program kapsamında 1 yıl kadar bir yazılım şirketinde çalıştım, özellikle teknokentlerdeki yazılım firmaları veya ajanslar öğrenci ve yeni mezun arıyor. Sadece çalıştırıyorlar tüm masrafları devlet karşılıyor, genelliklede eğitmek için alıyorlar 1 yıl çalışan birisi işi öğreniyor zaten.

Daha öğrenciyim ama bir çok yazılım şirketinde çalıştım, her kes tecrübe istemiyor ilanlara kariyer.net yenibiris,linkedin gibi kurumsal yerlerden baktığın için tecrbe arıyorlar, oradaki ilan masraflarını görsen anlarsın zaten, adamlar yeni mezun için niye bu kadar masrafa girsinler ellerini sallasalar ellisi zaten. Herkes bu yanılgıda olduğu için iş bulamıyor oysaki sen firmalara gitsen cv versen yaptığın projeleri göstersen öğrenmek istiyorum desen alırlar zaten masraflarda devletten.

Birde şu var sen birsini işe alacak olsan sana para kazandıramayacak birsini alır mısın, almazsın onlarda o kafada, fakat sen 3,5 ayda işleri öğrenip fayda sağlayabileceğini karşı tarafa faktettirirsen işe alırlar.

Yani bir cv şablonu doldur heryere mail at olmuyor malesef, bulunduğun ildeki teknokentlere git hepsiyle kapı kapı dolaş garanti ediyorum maksimum 10 kapı dolaşmadan iş bulursun. Bir çok arkadaşım bu şekilde iş buldu zamanında bende dahil.

• Eger unıversite iyiyse bulursun rahatlikla.
    Eger uni ismi ile on plana cikamiyorsun ucuza bir seyler ogrenebilecegin bir is firsati kovalayip; piyasaya ve ise hakim olup daha iyi bir is icin yeniden harekete gecmek en dogru strateji bana gore.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aybaham kullanıcısına yanıt
    ustam güzel demişsin . zaten benimde ilk etapda devletin verdiği şu işkur iş başı eğitim fikri var .

bulunduğum yer çok küçük bir bölge olduğu için pek yazlım iş yerleri yok kendimi belli bir sure eğiticem ondan sonra iş aramaya başlıyacagım

kendi işimi yaptıgım için suan cıkıp iş arayamıyorum daha doğrusu ayrılamıyorum iş yerinden iş bulup gitsemde soyle bir sıkıntı var kendi yerimi kapatmak durumundayım dugun arefesinde vs oldugum için oda zor

Zor yani bnm işler bende cıkamadım işin içinden .
  • suratsızadam kullanıcısına yanıt
    Allah kolaylık versin hocam, kendini biraz geliştirip ajanslardan mobil, web işi alabilirsin, bana ok denk geliyor adamın tasarım, fotoğrafçılık ajansı var web sitesi isteyen müşterileri oluyor ilan koyuyor bir şekilde birisini bulum x liraya yaptırıyor 2x müşteriye satıyor yada web tasarım yapan firmalardan müşterileri mobil uygulma da istiyor onlarda aynı mantıkla birisine yaptırıp 2 katına başkasına satıyor, kurumsal firmalara freelance, outsource iş yapanlar dışında ükedeki freelance seviyesi üzücü bir durum olsada böyle, bu yönde bir şeyler yapabilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.