Şimdi Ara

iş teklifi aldım yardım!!! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
8.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hala düşünüyosan gerçekten kal.

İtü makina mezunusun, biraz tecrübeden sonra 3bin üstü maaş ile havada kapılacak adam olursun özelde ama hala düşünüyorsun.

Özel yatma yeri değil tabiki, rahat edemezsin, bazen çıkış saatlerin bile bir olmaz. Ancak ilk tecrübeyi kazandıktan sonra yatmak koyar bu sefer. Maaşı da iyi oldu mu tamamdır. Memurluk o zaman hak getire.

Ama ilk dediğim gibi, sen hala düşünüyorsan biraz üşengeçsin demektir. Devlette kal sen yine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaZAaRa

Açıkçası hocam sen kal yerinde.

Hala düşünüyosan gerçekten kal.

İtü makina mezunusun, biraz tecrübeden sonra 3bin üstü maaş ile havada kapılacak adam olursun özelde ama hala düşünüyorsun.

Özel yatma yeri değil tabiki, rahat edemezsin, bazen çıkış saatlerin bile bir olmaz. Ancak ilk tecrübeyi kazandıktan sonra yatmak koyar bu sefer. Maaşı da iyi oldu mu tamamdır. Memurluk o zaman hak getire.

Ama ilk dediğim gibi, sen hala düşünüyorsan biraz üşengeçsin demektir. Devlette kal sen yine.

Hocam öncelikle zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
    Ancak ben özelde hiç çalışmadım bir şansdır mezuniyetten sonra devlete girdim. yani anlatmaya çalıştığım şey özelin şartlarını bilmiyorum. Devlette şunu gördüm kimse saat 6 dan sonra beni burda tutamıyor hafta sonu tatilim bayram tatilim var kız arkadaşıma vakit ayırabiliyorum çok istersem çok rahat izin alabiliyorum. Ancak beni özelde neler bekliyor çok mu yıpranırım yıprandığıma değer mi işte bunların cevabını arıyorum derdim özel sektör tecrübesi olan arkadaşlardan birşeyler öğrenmek ve Tübitak ta çalışma şartları nelerdir onu öğrenmek.

• smldgr S kullanıcısına yanıt
    tübitakta çalışma şartlarını bilmem ama özel devlete göre ayrı bir dünyadır.

tübitak kurumsal bir şirket olduğu için şartları devlete yakındır biraz.

çalışma saatleriniz genelde belirlidir. Ancak devlete göre biraz daha çok olur. Yasal sınırı doldurmaya özen gösterirler.

İş yeri daha kuralcı olur. Devlet kadar rahat hareket edemezsiniz..

İşlerinize daha özenli davranmanız gereklidir.

Çalışmayı seven, aklı basan, kendini geliştirebilir biri için özel bir nimettir ve devletten çok daha iyi şartlara iş bulunabilir.

İtü makina mezunusunuz. Tecrübe kazandıktan sonra belki 5 sene kadar sonra 5bin lira civarına işler bulabilirsiniz. Daha fazlası da olur daha azı da. Ancak kendinizi gelişrimenize bağlı.

Devlette ise ne yaparsanız yapın amirlik belki müdürlük filan yapabilirsiniz ki onun maaşı yine bahsettiğim sınıra pek yetişmez.

İyi düşünün öyle karar verin. Sizin için ön önemli bir karar. Hayatınızı tamamen değiştirecek.

Ancak devlette aldığınız maaşla geçinebiliyorsanız, evlendikten sonra da bana rahat rahat yeter diyorsanız kalın. En azından kafanız rahat olur. Daha geç yaşlanırsınız. :)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.