Şimdi Ara

İş Yaptım Parasını Alamıyorum Ne yapabilirim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
18.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bundan yaklaşık 4 ay önce biryere iş yaptım, iç mekan. İş çok carfcarflıydı, boluya falan götürdüler, falan neyse. 3D Tasarımını yaptım adamın teslim ettim.
    "Parayı istedim vericem haftaya şu gün dedi tamam dedim
    "O gün geçti ses soluk yok, bidaha aradım. Bi akslik çıktı falan ,2 hafta sonra vericem dedi.
    "Ogünde geldi geçti, aradım hafta sonu kesin,inşallah vericem dedi.
    "vs
    "vs
    "vs

4 ay böyle geçti, dünden beri arıyorum telefonu açmıyor, az önce aradım çaldı cevap vermedi, 1 dk sonra tekrar aradım telefonu kapalıydı.
    3500 TL alacağım var,

Bu adama yasal olarak ne yapabilirim, çıldırtıcak bu mesele beni.
    Tecrübesi olan arkadaşlardan rica ediyorum bi fikir, öneri verin.
    Daha önce böyle birşey yaşayan vardır illaki.

Tazminat davası açabilirmiyim, mahkemeye verip ödemesini zorunlu yapabilirmiyim falan ?
    Delil olarak attığım mailler ve 2 şahit var.

• Yapay Zekanın Yanıtı

İş Yaptım Paramı Alamıyorum: Ne Yapmalısın?

İşinizi yaptınız ancak karşılığını alamadınız mı? Bu durum oldukça sinir bozucu olabilir. Ancak endişelenmeyin, böyle bir durumda yapabileceğiniz bazı şeyler var.

Öncelikle, İş Sözleşmeniz Var mı?

İş sözleşmesi yoksa, durum biraz daha zorlaşacaktır. Ancak yine de yapabileceğiniz şeyler var.

Sözleşmesiz İş Yaptım, Paramı Alamıyorum

• Kanıt Topla: Yaptığınız işin kanıtlarını toplayın. Bu, e-postalar, mesajlar, faturalar veya tanık beyanları olabilir.
    • Alacaklıya Yazılı Bildirim Gönder: Alacaklıya, yaptığınız işin parasını talep eden yazılı bir bildirim gönderin.
    • Hakemlik veya Mahkemeye Başvur: Kanıtlarınızı topladıktan sonra, bir hakemlik veya mahkemeye başvurmayı düşünebilirsiniz. Bu seçenek daha fazla zaman ve maliyet gerektirebilir.

Sözleşmeli İş Yaptım, Paramı Alamıyorum

• Sözleşmeyi İnceleyin: Sözleşmeyi dikkatlice inceleyin ve ödeme şartlarını kontrol edin.
    • Alacaklıyla İletişime Geçin: Alacaklıyla iletişime geçin ve ödemeyi neden alamadığınızı öğrenmeye çalışın.
    • Avukata Danışın: Durumu bir avukata danışmayı düşünebilirsiniz. Avukat, yasal haklarınızı anlamanıza ve seçeneklerinizi belirlemenize yardımcı olabilir.

Genel İpuçları

• Profesyonel Olun: Alacaklıyla profesyonel ve saygılı bir şekilde iletişim kurun.
    • Sabırlı Olun: Alacağınızı tahsil etmek zaman alabilir.
    • Pes Etmeyin: Borcunuzu tahsil etmek için tüm yasal seçeneklerinizi araştırın.

Bu adımları takip ederek, yaptığınız işin parasını tahsil etme şansınızı artırabilirsiniz. Ancak, böyle bir durumla karşı karşıyaysanız mutlaka bir avukata danışmanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Faturalandırma yoksa üstüne ceza bile yiyebilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatura kestinizmi ya da yazılı bir sözleşme varmı??
  • Fatura kesmediysen sözleşme gerekir. Yoksa parayı alamazsin. Benim başıma gelmişti o günden sonra işe başlamadan ve bitirmeden önce %50 şeklinde paray alıp öle teslim ediyorum
  • Firmalar sözleşmeye bile yanaşmıyor. Kaç defa başıma bu tip durum geldi.
    En son bir restaurant için yemek menüsü kapağı hazırladım, günlerce uğraştım.
    Ama sonuç ödeme aşamasına gelince bir anda ortadan kaybolur hale geldiler.

Paranızı almadan orijinalleri vermeyin.

Bu tip firmalar veya insanlar sizi işleri bitene kadar uğraştırırlar. Bu yetmez
    sizden aldıkları orijinalleri başkasına düzelttirirler. Tamamen saygısız, ahlaktan yoksun
    bu insanlar yüzünden para kazanamıyoruz ama onların yanına da kar kalıyor.

parasını alamadığım ve defalarca ayaklarına kadar gittiğim,
    günlerce uğraştığım menü kapağını gönderiyorum. Aynı firma başkasına bu
    çalışmayı poster haline getirtti, ona parasını verdiler mi bilmiyorum ama ben alamadım.

İş Yaptım Parasını Alamıyorum Ne yapabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harris32 -- 30 Kasım 2013; 3:37:00 >

• Arkadaşların dediği gibi fatura, sözleşme gibi resmiyet yoksa bundan siz sorumlusunuz. Böyle freelance olarak işler yapılıyorsa %50'sine yakını önceden alınmalıdır. Önceden adam para vermeye yanaşmıyorsa zaten gerisini vermeyecektir emin olabilirsin. Önceden para işini kesin konuşmadığında müşteri seni zaten ciddiye almaz. Senin de işini ciddiye almadığını düşünür. Aman çoluk cocuk bilgisayarın başında birşeyler saçmalıyor bir de üstüne para mı verecem diye düşünür kendince haklı olarak. Düşünsene aynı şeyi elektirikçiye, tesisatçıya yapabilir mi? Sen bu lavoboyu tamir et parayı düşünme sonra hallederiz diyebilecek su ustasına ha:) şaşarım.

Şu an yapacağın şey çok sık arayarak adamı bıktırmak varsa ortak tanıdıkları araya sokmak ajitasyon yapmak. Çirkef yapmak tabi yerine göre bu geri de tepebilir. Hepsinin üstüne soğuk bir su içip bir daha böyle bir iş yapmayacağına dair kendine söz verirsin. Ve bunu sağlam bir deneyim olarak görürsün.

Zamanında başımıza çok geldi. O yüzden özel durumlar haricinde ön ödemesiz iş yapmıyorum. Müşteriyi beğenmediysem yüksek fiyat çekiyorum. Ancak bu şekilde kendini koruyabilirsin.

• kardeşim öncelikle geçmiş olsun diyorum çünki aynı olay benimde başıma geldi iş teslim ettim ama parasını alamadım mahkemeye başvurmayı deneyecektim bi araştırdım
    fatura istiyorlarmış sakın mahkemeye başvurma elinde fatura varsa tabi durum degişir ... yasal olamayan yollardan iş yaptığın için büyük meblağ'larda tazminatı sen ödersin ... eğer arkan sağlamsa adamın karşısına çık tehdit et bende işe yaradı paramı takır takır aldım fakat adamın neyin nesi oldugunu araştırmanı tavsiye ederim ve faturasız işlerde bu tür olaylar çok sıklıkla rastlanıyor bunuda unutma...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetarslany -- 4 Aralık 2013; 19:03:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne iş yapıyorum anlık ss
    2 ay önce açıldı
    Eski iş yerim alacağımı vermiyor
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.