Şimdi Ara

İş yerimdeki interneti evde de kullanmak istiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, iş yerimle evimin arası 250-300 m, arada ağaçlar var. Aşağıda kroki var. İş yerimde ayrı evimde ayrı hattım var. İki defa para vermek yerine aynı neti hem işde hem evde kullanmak istiyorum. Elimde bir adet Airties Access Point var. İş yerim 2. katta ev giriş katta. Bu durumda internet paylaşımı yapabilir miyim? Yapabilirsem nasıl donamımlar almam gerekir teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agsl -- 1 Ağustos 2010; 12:55:43 >

• Bina catilarina koyacaginiz 2 adet AP ve Panel Anten ile yapabilirsiniz.
    Is yerinizin camina koyacaginiz AP ve evinizin catisana koyacaginiz Panel Anten ile yapabilirsiniz.

Eviniz ters tarafta kalmasaydi is yerinizin camina koyacaginiz Panel Anten ve Sensitivity'si dusuk bir AP ile de yapabilirdiniz.
  • Hızlı cevap için teşekkürler. Evimin Arka cephede yatak odası var. Yani diğer cepheyide kullanabilirim. Ancak:
    AP anten nedir?
    Çatıdan eve erişimi nasıl sağlarım?
    Marka model öneriniz var mı?
    Yıllık internet maliyetimin evde 600 TL olduğunu düşünürsek sistemin maliyeti ne kadar olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agsl -- 1 Ağustos 2010; 13:11:03 >
  • AP = Access Point

PANEL ANTEN

Panel Antenlerin Tanesi Ortalama 80 USD ile 140 USD arasinda degisir. Marka olarak bilineninin alinmasi faydalali olur. 18dB ve uzeri iyi olur.
    2. El almanizda bir sakinca yok. Tabi genelde bu antenlerin kablolari AP'lere uymayabilir o yuzden internetten uclari birbirine donusturecek
    cevirici aparatlarda almaniz gerekecek.

Access Point olarakta, Teknik ozelliklerini inceleyip sensitivity degeri dusuk olan bilindik bir model secerseniz iyi olur. Ayrica sececeginiz modelde
    antenlerinin degistirilebilir olmasi kilit noktadir yoksa alacaginiz Panel antenleri takamazsiniz. Fiyatlari 40 USD ile 100 USD arasinda seyreder.

(Urunlerde TP-LINK denen markayi goz ardi ederseniz sevinirim)

Yatak odanizda cam varsa, agaclari gormezden geldiginizde is yerinizi gorebiliyorsaniz. Is yerinize koyacaginiz panel anteni, odanizin camina
    yonlendirirsiniz. Cama konumlandiracaginiz AP ile de baglanti saglayabilirsiniz. Fakat bu isler biraz mesakatlidir ve acemi birisini canindan
    bezdirebilir haberin olsun

Kullanilabilecek ortalama cihazlar ve 14dbi panel antenle yayin yaparak, hava sartlarina gore 1 ila 11mbit arasi baglantiyi 250-350 metre civarinda
    kurabilirsiniz. Tabi bunun icin ortamin acik olmasi ve herhangi bir engelle karsilasmamasi lazim.

• Elimdeki AIRTIES AP301 i işyerimin penceresine koydum. Laptopla evimin yatak odası penceresine kadar geldim internete giriyor. Sinyal düşük diyor. Yatak odası camına da bir Access Point koyarsam bu iş olacak gibi. Şimdi verici olarak kullandığım AIRTIES AP302 i yatak odası camına alırsam onun yerine verici olarak daha güçlü bir AP olarak ne tavsiye edersiniz. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.