Bu mesaji aslinda arkadasima yazmistim fakat cevaplayamadi.Aynen paste ediyorum bakarsaniz sevinecegim.
Workgroup'a dahil olup servera dahil olmayanlara nasil mudahale edecegim
Firewall client kurulu makinalar dışındakilerin bağlanmaması gibi bişey varmı(Eğer ben firewall client kurulu bir makinadaki kullanıcının internet bağlantısını kestiğimde firewall client isaretine tıklayıp disabled edince internete çıkabilirmi)
Bandwith konusunu nasıl çözerim.Nasıl eşit şekilde dagitirim.
Yapılandırmayi su sekilde yaptım.Server a iki adet ethernet kartı taktım. Birisini ADSL modeme bagladim ve ip sini 10.0.0.3 gibi ayarlayıp default gateway i 10.0.0.2 yaptim Diger etherneti ise switch e baglayip 192.168.1.1 diye bir ip atadim fakat buna default gateway girmedim. DHCP den de default gateway i 192.168.1.1 olarak atadim.Clientlar artik 192. ile baslayan ipler alıyorlar. Internet baglantisinda problem yok clientlarda fakat auto discovered yapmıyorlar mesela. Firewall client i kuruyorum cihazlara ve hepsini elle 192.168.1.1 olarak yaptıgımda goruyorlar.
Birde su var isa server in configuration kısmının altındaki networks kısmında internal olarak 192.168.1.0-192.168.1.255 var sadece.Baska bisey eklememe gerek varmı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme