Şimdi Ara

İŞE, 7,5 KM BİSİKLET SÜREREK GİDİLEBİLİR MİYİM ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
3.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Terius

tx300 değilde tx 150 var 28 jant fiyatıda bana uygun gibi ne dersiniz bu modele ?

Alıntıları Göster
    TX 150'de fena değil hocam. Vites sistemi tourney mi? Değişmediyse ben alırken ön süspansiyonlar ayarlanabilir değildi ancak yeni modelse artık ayarlanabilirdir diye düşünüyorum. 24 vites yanlış hatırlamıyorsam. TX300'e göre çok ciddi farkları yoktur diye düşünüyorum. Zaten işe gidip, dönüp haftasonları da gezinti olarak kullanmak için her türlü işinizi görür :) 700x40 lastik ölçüsü var yanlış hatırlamıyorsam.

Ayarlanabilir ön süspansiyon, shimano tourney arka aktarıcı ve 24 vitesse gayet iyi bir şekilde işinizi göreceği düşüncesindeyim :)

Düzeltme: Tourney daha alt bir modeldi, Altus biraz daha iyi ancak altus aktarıcı tx300 ve devamında kullanılıyor sanırım. Tourney'in de çok kötü olduğunu düşünmüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj batuhan -- 23 Nisan 2019; 12:55:57 >

• Yol duzse 8km yol bile değil. Şehir ya da yol bisikleti önermiyorum dağ alın. 29 jant alsanız iyi olurdu ama pahalı yapacak bişey yok 27,5 jant bulmaya çalışın. Kadroyu boyunuza göre alın. Google da hemen bulabilirsiniz. 1.75 civariyim 17.5 inc bisiklet kullanıyorum. Bisikletciler elinde kalanı kakalamak isteyeceği için 1.90 boyunuza small kadro bile verebilir ona dikkat edin yani. İçli dışlı olmayacaksınız bisikletle v fren alın sorun çıktığında elinizle açar yola devam edersiniz. Bisikleti hobi edinmemeye çalışın baya pahalı bi hobi çünkü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ise gidip gelen bir tanidigim var gunde 22 23 kmlik bir yol aliyor sabah geldikten sonra bizim salona gelip dus aliyor senin dus alma imkanin yoksa hic bosuna yeltenme bence

• Terius kullanıcısına yanıt
    Dediğin gibi sakin yollarsa yardirir gidersin ikinci husus bisikleti nereye birakicaksin malum hırsızlar boş durmuyo caldirmamaya özen goster ayrıca bisikletin yoksa MTB alma Mtb şehir içi seni yormaktan başka bişey yapmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: CartmanBra

Yol duzse 8km yol bile değil. Şehir ya da yol bisikleti önermiyorum dağ alın. 29 jant alsanız iyi olurdu ama pahalı yapacak bişey yok 27,5 jant bulmaya çalışın. Kadroyu boyunuza göre alın. Google da hemen bulabilirsiniz. 1.75 civariyim 17.5 inc bisiklet kullanıyorum. Bisikletciler elinde kalanı kakalamak isteyeceği için 1.90 boyunuza small kadro bile verebilir ona dikkat edin yani. İçli dışlı olmayacaksınız bisikletle v fren alın sorun çıktığında elinizle açar yola devam edersiniz. Bisikleti hobi edinmemeye çalışın baya pahalı bi hobi çünkü
    ilk kez biri dağ önerdi. "tx150 kron" gözüme kestirmiştim kadro olayında haklısın o konuda tolerans göstermem kesinlikle boyuma uygun bişey alacağım kesinlikle!

• quote:

Orijinalden alıntı: tesbihcekenhoroz

Dediğin gibi sakin yollarsa yardirir gidersin ikinci husus bisikleti nereye birakicaksin malum hırsızlar boş durmuyo caldirmamaya özen goster ayrıca bisikletin yoksa MTB alma Mtb şehir içi seni yormaktan başka bişey yapmaz.
    çalıştğım ofis bir apartmanda apartman içine kilitleyebilirim çaldırma konusunda herhangibir sorun yaşamam.
  • eğer rüzgar olmazsa, yol - şehir bisikleti ile 1-2 hafta alıştırmadan sonra 25 dakika veya daha az sürede gidebilirsiniz, tempoyu yüksek tutarak ve lastik ne kadar ince olursa o kadar avantaj, dağ bisikletininki gibi sağlam lastik olmazsa ve yolda patlarsa uğraştırabilir
    sürekli gidilir mi, evet gidilebilir ama bisikletten keyif almanız gerekli, dolmuş / otobüs e göre çok daha avantajlı ve süre tasarruflu olur, rüzgarın sert olduğu, yağışın olduğu günlerde ise dolmuş / otobüs kullanırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Texassm0ke -- 25 Nisan 2019; 11:21:36 >
  • Antrenmanlı değilsen başlarda çok zorlanırsınız.Fakat sonra hayata bakış açınız bile değişir

• Texassm0ke kullanıcısına yanıt
    Antremanlarla alışarak ilerlemek mantıklı gibi pazarları deneme amaçlı git gel yaparım. önümüz yaz rüzgar konusunda bir sıkıntı olmuyor bizim buralarda. tekerlek konusunda haklısınız yolda patlama uğraştırma riski yüksek, o açıdan bakınca dağ bisikleti daha mantıklı gibi. Kararsız kaldım. Bizim otobüslerden her açıdan nefret ediyorum şöyle tarif edeyim, metrobüsede çok bindim istanbula gittiğim zamanlar metrobüs bir lüx bizimkilere göre diyim anlatabilmişimdir heralde! . deniz kenarından geçerken bisikletten çok keyif alacağım kesinlikle. Çok zevkli olur sürüş eğer gerekli fiziksel yeterliliğe ulaşırsam. Öncelikle boyuma göre bir model bulmaya çalışacağım ilk işim uygun bisiklet bulup almak olacak.

• Genel olarak güçsüz ve kasları gelişmemiş birisi olarak üç km yolu zorlanmadan sürebiliyorum ki siz atletik birisi gibisiniz hocam. Yani siz rahat gidersiniz hocam. Sadece trafikteki sığırlara dikkat edin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam 7.5 km çok rahat gidilebilecek mesafe. Yok düz ise birkaç gün hamlık olur o kadar. Yokuş yoksa pek yorulmazsınız. Düz yolda yolu 3 e bölerseniz kabaca o kadar yürümüş kadar efor harcarsınız. Yani 2.5 km yürümüş kadar. Git gel toplam 40 45 dk hafif tempo spora denk gelir. İşe vardığınız yolun durumuna göre hafifçe terleyebilirsiniz. Ona göre hazırlıklı gitmek lazım.
    Ben Mtb yerine 28 jant şehir bisikleti öneririm. Daha akıcı, daha az yorucu olur. Hatta Mtb yerine dahon gibi küçük katlanabilir bisikletler de bakabilirsiniz. Yorulduğunuzda veya iş dönüşü yağmura yakalandığınızda katlayıp toplu taşıma kullanabilirsiniz. Dahon gibi küçük bisikletler 20 30 km gibi daha uzun mesafelerde katlandıkları eklem yerlerinin esnekliği sebebiyle biraz yorabiliyor. Küçük tker sizi korkutmasın tekeri 20 jant olsa bile dişli oranları ile kotarıyor.
    Bisiklette teker boyu yormaz. Az yorulmak için ergonomik, hafif, özelliklerde dönen parçaları daha hafif olan bisiklete binmek lazım. 2. El ilanlara bakarsanız bisikletler pahalandıkça hafiflediğini göreceksiniz.

dağ bisikleti adı üstünde dağ için,şehir tekerleği alında yormaz sizi en azından
    Keyifle gitmek var habele hubele gitmek var :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇakmaRetro

Genel olarak güçsüz ve kasları gelişmemiş birisi olarak üç km yolu zorlanmadan sürebiliyorum ki siz atletik birisi gibisiniz hocam. Yani siz rahat gidersiniz hocam. Sadece trafikteki sığırlara dikkat edin
    bu aralar hafif Türk kası belirdi hocam onun dışında yıllardır basketbol oynuyorum, pro sporcu değilim ama sporla alakasız biride değilim adapte olabilirim diye düşünüyorum. Tabi eğer antrenman yaparsam biraz.

@kayihani

Erken kalkan biriyim ofisi 9 da açıyorum yani giderken hızlı olmama gerek yok 1 saat önceden yola çıkıp yavaşca ilerleyip yolun sonunda hafif bir kahvaltı ile güne güzel başlayabilrim gibi geliyor. Sık antremanla çok az terleme yapcak hale gelebilmesini ümit ediyorum vücudumun. Zaten otobüslede gitsem, içi paket olduğundan havasızlıktan ter kokusu oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terius -- 23 Nisan 2019; 15:54:10 >

• Şehir bisikleti diye tutturmaları anlamadım. 0 diye uğraşmayın ikinci el varsa güzel deneyin alın sürün yani. Ben dağ bisikleti öneririm. Zırhlı lastik alın yeter hani. 1 kilo hafif diye şehir bisikleti seçilmez açıları falan kötü oluyor zaten. İç lastiği ayrı dert dış lastiği ayrı dert.

• Çok rahat gidersin ama sunu aklından cıkarma havalar ısınıyor , 7.5 km de ne kadar sakin gitsende terleyeceksin , o ter kuruyacak ve üzerine sinecek , iş yerinde dus şansın yoksa biraz kokabilirsin maalesef.
  • Benim iş yeri 4 km. Her sabah otobüste düşünüyorum ama çok yokuş ya. Birde inişli çıkışlı. Hem giderken hem dönerken yokuş.

Bisiklet ile gidip gelenlere imreniyorum. Bakalım daha yeni başladım sayılır belki ilerde bi denerim. :)
    Sürekli bisikletle gidiceksin diye bir şey yok..hava kötü olunca yada keyfin olmayınca dolmuşla gidersin yine ..o mesafede bence çok kısa ..zevkini bile alamazsın :) .hemen başla kilon azalır .gücün kuvvetinde artmış olur :) .bisiklet genel vücut gücünü artırır.. ben ayda 1-2 kez kullanıyorum yinede aldım .

• olmuyor. ne kadar olsa terliyorsun buda temiz lik konusunda sıkıntı . teker patlasa kesin geç kalırsın .
  • Elektrikli bisiklet alın hocam terlemek istemiyorsanız? Daha doğrusu elektrik kiti takıyorlar bisiklete, arka tekerde motor oluyor ve kadronun arasında pil. Motorun 1-2-3-4 diye kademeleri var mesela ilk kademede yaklaşık 10-15km hızla gider ayriyeten sizde pedal çevirebilirsiniz, hem terlememiş olursunuz hemde azda olsa spor yapmış olursunuz. Lastik olarakta zırhlı lastik alırsınız havasını düzenli kontrol ederseniz patlayacağını sanmam.

Bu arada diğer kademeleri yazmadım ama son kademede hiç pedal çevirmeden düz yolda 40Km/h hız yapıyor diye biliyorum bisiklet ama şarjı ilk kademeye göre daha hızlı bitiyor tabi. 2.Kademede 20Km hız civarında kullanıp birazda siz pedal çevirseniz hem şarjı iyi gider hemde normale göre çok daha az yorulursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus gl702 -- 23 Nisan 2019; 17:7:5 >
  • Hangi şehirde yaşadığını yazmamışsın....Lakin Türkiyede hızı düşük bir araçla , bisikletle şehir içinde gezmek ölüme davetiye çıkarmak demek... Sinek ezer gibi ezip geçiyorlar...Aklından bile geçirme...Canını tehlikeye atma....Burası Hollanda değil...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.