Şimdi Ara

İşi bilen arkadaşlardan Rica 3500-4000 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nova'dan topladığım pc şuanda bu durumda ancak bunu alıp almama konusunda çekincelerim var.Öncelikle sadece kasayı ortalama 3.500-700 civarında kapatmak istiyorum ama nerelerden kısıp nerelere eklesem karar veremiyorum.

Benim için önemli olan 4-5 yıl boyunca beni götürebilecek bir oyun bilgisayarı ancak herhangi bir şekilde FPS düşüklüğüne tahammül edemiyorum.Eğer 3.5-4 vereceksem BF4 gibi oyunları ultra'da sıkıntısız oynamak isterim.

İşi bilen üstadlardan ricamdır bu sistem nasıl olamalıdır?

Benim topladığım bu şekilde.

CPU:
    INTEL i7 4770K 3.50 GHz, Quad Core, Socket 1150, 8MB, 22nm, 84W
    339 $ ( 718,34 TL)
    Sepete Ekle
    ANAKART:
    ASUS Z87-PRO, Z87, DDR3, 3x PCIExp, Socket 1150
    249 $ ( 527,63 TL)
    Sepete Ekle
    BELLEK - RAM:
    GSKILL RipjawsX 16GB (2X8GB) DDR3 2133 Mhz CL10 1.60V (F3-2133C10D-16GXM)
    199 $ ( 421,68 TL)
    Sepete Ekle
    HARD DISK:
    SEAGATE 1 TB HDD SATA III 64 MB 7200 rpm ST1000DM003
    63 $ ( 133,50 TL)
    Sepete Ekle
    EKRAN KARTI:
    GIGABYTE GTX 780 WindForce OC R2.0, 3GB, PCIExp Ekran Kartı, GDDR5, 384 bit, 954/6008 Mhz (GV-N780OC-3GD)
    585 $ ( 1.239,62 TL)
    Sepete Ekle
    KASA:
    COOLER MASTER HAF 912 ADVANCE GX750W 80+ BRONZE USB3.0 RC-912A-KWA750
    192 $ ( 406,85 TL)
    Sepete Ekle
    HARD DISK - SSD:
    KINGSTON 120GB HyperX 3K 2.5'' SATA III 510/555 Ssd Disk (SH103S3/120G)
    92 $ ( 194,95 TL)
    Sepete Ekle

TOPLAM :
    3.642,56 TL
    KDV (%18) :
    655,66

NAKİT / HAVALE (TL) : 4.298,22 TL

• Anakartı z97 gaming 5 olarak,
    Ekran kartını Asus veya msi lightning olarak,
    Rami 2x4 1600mhz olarak(İntel max 1600mhz destekliyor oyun içinde 8 gb hayli hayli fazla)
    Ssd konusunda çok bi bilgim yok ama onuda samsung evo olarak değiştirebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap için teşekkürler,

z97 gaming 5 yok ama 3 var onu ekleyip ram'i 2x4 1600mhx yaptığımda ve lightnin eklediğimde fiyat tam 4.000 tl yapıyor ki eğer bu sisteme değer derseniz düşünülebilir.

İşlemci i7 4770k kalsın mı yoksa bir gaming pc için çok mu fazla sizce?

Söylediğim gibi oyunda güzel fps aldıktan ve ultra olduğu sürece sıkıntı bulunmamakta.

Yurtdışına götüreceğim bu bilgisayarı ondan dolayı bir kere alıp bir daha uğraşmak istemiyorum

Saygılar
  • Overclock yapılacaksa H110 tavsiye ederim.
  • 450 Tl ek olarak şuan buna ayrımam pek mümkün görnmüyor.Şuanda elimden geldiği kadar bu fiyatı aşağı çekip kusursuz bir pc toparlamaya çalışıyorum.OC yapmama gerek kalmayacaktır sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Simplyfor

Anakartı z97 gaming 5 olarak,
    Rami 2x4 1600mhz olarak(İntel max 1600mhz destekliyor oyun içinde 8 gb hayli hayli fazla)

Yanlis biliyosun intel degil amd max. 1600 destekler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dancing Bear

quote:

Yanlıs hatırlıyorsun hocam.Amd 1866 mhz destekler intel 1600

• quote:

Orijinalden alıntı: mothaa

Cevap için teşekkürler,

z97 gaming 5 yok ama 3 var onu ekleyip ram'i 2x4 1600mhx yaptığımda ve lightnin eklediğimde fiyat tam 4.000 tl yapıyor ki eğer bu sisteme değer derseniz düşünülebilir.

İşlemci i7 4770k kalsın mı yoksa bir gaming pc için çok mu fazla sizce?

Söylediğim gibi oyunda güzel fps aldıktan ve ultra olduğu sürece sıkıntı bulunmamakta.

Yurtdışına götüreceğim bu bilgisayarı ondan dolayı bir kere alıp bir daha uğraşmak istemiyorum

Saygılar

Sistem güzel ama eğer teknolojinin gelişmiş olduğu bir ülkeye gidiyorsan oradan al

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Tam tersi intel 1600 mhz

• Bulunduğum ülke Macaristan ve buradaki pc fiyatları 3 aşağı 5 yukarı TR ile aynı
  • quote:

quote:

Yanlış biliyorsun

İntel(1150)en fazla 1600 destekliyor

O.c icin anakart 3200 felan yazar zaten

• Başka sistem tavsiye edebilecek arkadaş usta var mı acaba?
  • Karistirmisim arkadaslar kusura bakmayin.

• quote:

Orijinalden alıntı: MULTİ_tasking

quote:

quote:

Yanlış biliyorsun

İntel(1150)en fazla 1600 destekliyor

O.c icin anakart 3200 felan yazar zaten

Hocam sen yanlış biliyorsun. 1150 soketlerde bios tan XMP açarsan 2400MHz de destekler... Gerek var mı? Bence yok. Hatta bence 1333 ten fazlasını hissetmiyoruz fakat iş OC olunca kendimizden geçiyoruz. En azından ben öyleyim...

Ram için 8GB tan fazlası gereksiz. Paranı çöpe atmiş olursun.

GTX 780 alırken lightning serisi almanın tek bir mantiği vardır oda, karta deli gibi O.C ile yüklenmek! Eğer ses istemiyorsan Kesinlikle Lightning alma...

Anakart için z97 seçilmemesi çok üzücü olur. z87 Gaming 7 bu bütçeye yakışır. O.C yapmak isterseniz yardımcı olurum.

İşlemci olarak 4770K fazla. 4670K alinip, bütün oyunları ultrada oynayabilir, O.C yapabilir ve istediğiniz zaman broadwell işlemciye geçiş yapabilirsiniz. Fakat tabii ki tercih meselesi. İleride satmak istediğinizde Haswell 4770K yı satmanız zorlaşabilir, haliyle

Haswell Refresh ve broadwell işlemciler geliyor...

işlemci soğutucu olarak seidon 120V ya da 120M den fazlası da ekstra O.C yapmayacaksanız, işlemcinin sınırlarını merak etmiyorsaniz gereksiz... Gerçi öyle bir durumda da Custom Sıvı soğutma öneririm...

Umarım yararli olur.

Hayırlı olsun...

Edit: z87 gaming 7 yazmışım. O z97 gaming 7 olacak... Bir de 1150 soket destekler derken locked olmaması gerekiyor. "K" serileri destekler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozgn13 -- 2 Haziran 2014; 11:43:42 >

• 3500-4000 TL arası bilgisayar toplamak ne kadar mantıklı bilemiyorum. Onun yerine 2500-3000 TL arası bir bilgisayar toplayıp, kalan parayı saklayıp zaman zaman "upgrade" yapmak daha mantıklı gibime geliyor. Ki bu şekilde bilgisayarın ömrü daha uzun olabilir. Maalesef günümüzde teknoloji çok hızlı ilerliyor.

Saygılarımla;
    Yiğit AŞIK
  • mothaa M kullanıcısına yanıt
    asus z87-pro da kal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shagunz -- 2 Haziran 2014; 12:11:02 >
  • Sistemi Nova Bilgisayar'dan topladığın için oradan yazıyorum, bu parçaların üstü gereksiz olur, işlemci için düzgün soğutucu yoktu yazmadım, farklı yerden alır orada montaj yaptırırsın.

İşi bilen arkadaşlardan Rica 3500-4000 TL
  • İmzamdaki sistemi Vatan'dan 4200 TL'ye aldım.Monitörü çıkarıp SSD ekleyince 3900 civarı birşey oluyor.İsterseniz soğutucu da eklersiniz.
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    Hocam "OCZ" toshiba tarafindan alindiktan sonra PSU dan elini eteğini çekip, tamamen storage üzerine yoğunlaştı diye biliyorum. O yüzden başka bir psu önerirseniz en azından değişim durumu söz konusu olursa, arkadaş sorun yaşamaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozgn13

Hocam "OCZ" toshiba tarafindan alindiktan sonra PSU dan elini eteğini çekip, tamamen storage üzerine yoğunlaştı diye biliyorum. O yüzden başka bir psu önerirseniz en azından değişim durumu söz konusu olursa, arkadaş sorun yaşamaz...

Corsair ile değiştirilebilir kardeşim, dalgınlığıma geldi Ocz, evet ileri zamanlar da garanti vs. gibi durumlar da soruna neden olabilir...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.