Şimdi Ara

ısı korumalı direnç, flaşör devresi için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, motosikletime ledlerle flaşör yapmak isityorum. Bunu için motorun sinyal lambasını sökücem yerine ledlerle yaptığım sistemi takıcam. Yalnız bir sorun var, motorun standart lambası çektiği akım yüzünden üzerine bulunan röleyi harekete geçiyor ve sinyal veriyor. Biliyorsunuz ki ledler okadar akım çekmiyor. Bunun yerine ledlere ısı korumalı direnç takacağım ( fazla akım çeksin direnç) ve röle devresini harekete geçireceğim. ısı korumalı direnç nereden temin edebilirim biliyormusunuz? Yada benzerini? Karaköyde seramikler var. Teşekkür ederim.

• hazır flaşörlü ledler var, al onlardan tak
  • Motorsikletin elektrik sistemi 12 volt mu ?
    Eğer 12 V ise elektronik sinyal flaşörü kullanabilirsin.
    Ya da basit bir devre ile olabilir.
    Çünkü LED taktığın zaman LED için ön direnç kullanman gerekli.Eğer fazla akım çeksin diye bir direnç daha LED'lere seri bağlarsan,mesela 1 ohm 10 W gibi bir direnç,yine üzerinden LED akımından fazla akım akmaz.
    Yani zaten LED'ler ön dirençle birlikte diyelim 100 mA akım çeker.Başka bir dirençte seri bağlarsan onun üzerinden de 100 mA geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 27 Kasım 2006; 16:30:48 >
  • yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Kendim yapıp denemek istedim . Elektronik sistemde yapabilirim ama maliyetli olur amacım maliyeti minmumda tutarak verim almak. Üstelik elektronik flaşör kullanırsam her bir sinyal için kullanmam gerek buda maliyeti arttırır. ısı korumalı direnç düşünüyorum. Yada onun benzerini. Silicon dediğin yöntemle röleyi çalıştırabilirmiyim? Teşekkür ederim tekrardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dex_cooler -- 27 Kasım 2006; 16:35:48 >
  • Ama bu şekilde olabilir.Devreden geçen toplam akım flaşörü harekete geçirebilir.LED üzerindende LED'i yakacak kadar akım geçer.Yalnız değeri küçük olan direnç uygun dğerde olmalıdır.Mesela eski lamba dğeri kadar.Çok küçük olursa aşırı ısınır.
    Yani lamba diyelim 3 ohm 10 W olsun.Dirençte bu değerde olmalıdır.Sistem eskisi kadar elektrik harcar.
    Ama bununda eski sistemden farkı olmaz.Çünkü onda lamba enerji harcar.Bunda direnç.En iyisi yine elektronik flaşör.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 27 Kasım 2006; 16:46:32 >
  • şimdi anladım, teşekkür ederim. Peki böyle bir direnci bulabilirmiyiz karaköyde? gidip bir sormak araştırmak lazım. Umarım bol ve kolay bulunur bir dirençtir. Elektronik sistem maliyetli olucak :(
  • Yukarıda 'msurucu' dediği gibi flaşör LED'ler de var.Üstelik 12 V çalışanlarıda var sanırım.
    Onlarıda kullanabilirsin.Ama yanıp sönme zamanı uyar mı bakmak lazım.
  • -12 volt ise ,mevcut lambaya 4-5 adet beyaz led bağlayabilirsin.veya daha fazla kırmızı led.
    bu durumda eski lambada devrede olacak.

-önce akımı ölç,sonra lamba direncini hesapla.yada üzerinde yazan gerilimde çalışıyorsa,gücünden
    akımı hesapla.
  • İlgilendiğiniz ve zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim Söylediklerinizden yola çıkarak deneye deneye hangisi daha uygun bulacağız artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dex_cooler -- 27 Kasım 2006; 18:50:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.