Şimdi Ara

ISI POMPALI VE YOĞUŞMALI KURUTUCU ELEKTRİK FARKI NE KADAR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: exotic. Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
99
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar eve kurutma makınası alacağım. Fakat fiyat farkı kafamı karıştırıyor. Isı pompalı almamı öneriyorlar sizce 1 ayda ikisinin yakacağı elektrık ne kadar olur? Örneklendirerek anlatır mısınız?

• %20-30 fark olabilir. Ben uygun olması sebebiyle yoğuşmalı tercih etmiştim. 250 civarı elektrik faturası ödüyorum.

• exotic. kullanıcısına yanıt
    Isı pompalılar normal kullanımda dolu kullanım başına 1.5-3kw arası elektrik harcıyor. Rezistanslı yoğuşmalılar 4-7kw arası. Kg kapasite kullanımınız, bulunduğunuz iklim vs de etki eder. Belli kw üzeri kullanım miktarı arttıkça kw fiyatıda tarifeside artıyor.

Klasik tip yoğuşmalı makinede yoğuşturucuyu soğutan bir akışkan yok. Isı pompalıda yoğuşturucuyu kompresör bir yandan soğutuyor, bu sayede yoğuşma perfmansı artıyor.

Klasik tip makinede yoğuşturucu çekince yeründen çıkıyor, ondan bakım ve temizlik daha kolay.

Arada bir ihtiyaç doğrultusunda mevsimsel kullanılacaksa rezistanslı, sürekli kullanılacaksa ısı pompalı tercih etmek daha ekonomik olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 11 Mart 2025; 10:15:20 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.