Şimdi Ara

İşin içinden çıkılamayan: Modem-İnternet-Laptop problemi :( (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: onrkrmtc

hocam usb wifi adaptörler var 15-20 tl ye satılıyor onlarla deneyebilirsiniz eğer sorun ortadan kalkarsa sıkıntı donanımsal demektir

doğru dedin denenebilir :) onu da bi deniyim bakalm nolcak ama bana ağırlıklı olarak yazılımsal bir sorunmuş gibi geliyor, yinede ucuz bi harici adaptor alıp deneyebilirim.
  • Yapilmasi gereken ne varsa yapilmis hemem hemen
    Ama burda ihale acere kaliyor gibi
    Sorun donamsalmi yazilimsalmi buna bakin
    Onve cihazi yedek varsa bir recovery yapin yoksa gerekli dosyalari alip butun bolumleri bicimlendirip sifirdan kurulum
    30 pc li bir internet kafede tek virus butun agi etkiler boyle dusunun
    Guncel driverlerler+bios güncellemesi ile tepki olcmek
    Eger sorun devam ederse is donanima kaliyor gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. sadece problemli bilgisayarla bağlanıp deneyin, problem
        1.a. devam ederse başka bir yerin internetinden bilgisayarı test edin. problem
            1.a.i. çözülürse internet sağlayıcınız ile irtibata geçin
            1.a.ii. devame ederse 2 ye bakınız

1.b. çözülürse ./b/g/u/n standartlarını kontrol edin birbirlerini
            1.b.i destekliyolarsa modeminizin maximum kaç cihaz desteklediğini öğrenin, yeterli
                1.b.i.1. değilse ona göre bi modem secin
                1.b.i.2. ise madde 2 ye bakın

1.b.ii desteklemiyorlarsa destekleyen wireless kartı yada modem bulup deneyin
                1.b.ii.2. olmazsa 2 ye bakınız

2. problem bilgisayarda ise, uğraşmamak adına ubuntu gibi bir çok wireless kartını destekleyen bir linux işletim sistemini usbden kurulumsuz çalıştırın. sorun
        2.a çözüldüyse
            2.a.i. yeni işletim sisteminiz hayırlı olsun
            2.a.ii. windowsta sürücülerle boğuşun, format deneyin, farklı bi windows sürümü deneyin, ağ yönetim programları deneyin v.s.

2.b çözülmediyse
            2.a.1. bilgisayarınıza, modemle uyumlu başka bir wireless kartı takıp deneyin

aklıma gelenler bunlar, eğer sorun çözülürse bizi haberdar edersen güzel olur

• quote:

Orijinalden alıntı: connaught

Yapilmasi gereken ne varsa yapilmis hemem hemen
    Ama burda ihale acere kaliyor gibi
    Sorun donamsalmi yazilimsalmi buna bakin
    Onve cihazi yedek varsa bir recovery yapin yoksa gerekli dosyalari alip butun bolumleri bicimlendirip sifirdan kurulum
    30 pc li bir internet kafede tek virus butun agi etkiler boyle dusunun
    Guncel driverlerler+bios güncellemesi ile tepki olcmek
    Eger sorun devam ederse is donanima kaliyor gibi

tesekkürelr dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: glizagar

1. sadece problemli bilgisayarla bağlanıp deneyin, problem
        1.a. devam ederse başka bir yerin internetinden bilgisayarı test edin. problem
            1.a.i. çözülürse internet sağlayıcınız ile irtibata geçin
            1.a.ii. devame ederse 2 ye bakınız

1.b. çözülürse ./b/g/u/n standartlarını kontrol edin birbirlerini
            1.b.i destekliyolarsa modeminizin maximum kaç cihaz desteklediğini öğrenin, yeterli
                1.b.i.1. değilse ona göre bi modem secin
                1.b.i.2. ise madde 2 ye bakın

1.b.ii desteklemiyorlarsa destekleyen wireless kartı yada modem bulup deneyin
                1.b.ii.2. olmazsa 2 ye bakınız

2. problem bilgisayarda ise, uğraşmamak adına ubuntu gibi bir çok wireless kartını destekleyen bir linux işletim sistemini usbden kurulumsuz çalıştırın. sorun
        2.a çözüldüyse
            2.a.i. yeni işletim sisteminiz hayırlı olsun
            2.a.ii. windowsta sürücülerle boğuşun, format deneyin, farklı bi windows sürümü deneyin, ağ yönetim programları deneyin v.s.

2.b çözülmediyse
            2.a.1. bilgisayarınıza, modemle uyumlu başka bir wireless kartı takıp deneyin

aklıma gelenler bunlar, eğer sorun çözülürse bizi haberdar edersen güzel olur

dostum linux kuramıyorum, cünkü bilgsiayarı bir ofis arkadasım kullanıyor ve pek pc kullanma işlerniden anladıgını soyleyemem bu sebepten linux de devam etsem kendisi için çok zor olacaktır ve kabul etmeyecektir,

windows u sıfırlamak ve herseyle tekrar bastan baslamaktan baska sansım yok gibi duruyor suan

ama benim tahminim düzenli bir problem olmadıgından dolayı(mesela 3 ay hiç böle bi problem cıkmadı sonra atıyorum 1 hafta önce basladı problem, baslayınca da 1 gün içinde 2 saat internete baglanamıyor 3 saat baglanıyor gibi bir tutarsızlık var) tahminim yazılımsal birşeylerin çakışması veya otomatik güncellenmesi ile baş gösteren bir sorun olması yönünde :(

düzeltmeye başlayınca buraya bilgilendirceğim saoalsın ilgin için

• Benzer bi sorunu arkadaşlarımın öğrenci evinde yaşıyorduk, tplink wap aldık. Sorun çözüldü. Bu cihazı modeme ethernet le bağladık. Pc ler ana modeme, telefonlar ise wap'a bağlanıyordu.
    Wap dediğim şey wireless access point

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AttandeD -- 29 Aralık 2014; 15:52:39 >
  • AttandeD kullanıcısına yanıt
    eski modemle devam ediyor olsaydım bunu düşünebilridim, ancak modemi gittim 100 tl ye asus aldım, aynı sorunun devam etmesi modemden giden sinyaller ile ilgili olmadığını laptop un alıcısında veya yazılımnda bir problem oldugunu düşüntüryüor bana :( ne dersin?

gene de teşekkür ederim
  • wigioou W kullanıcısına yanıt
    Bilemedim vallahi hocam ama benim dediğim cihası ikinci el 20-30 bulunur sanırım düşünğrseniz yine. Ayrıca ethernet imkanı olan cihazları kabloyla kullanırsqnız kablosuza çok yüklenilmez.i telefon ve tabletler bağlanır bence

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.