Şimdi Ara

Isınma problemi çözülmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar 2016da almış olduğum Casper laptopu kullanmaktayım.
    Son zamanlarda birçok oyunda normalden daha az fps almaktaydım.Afterburner ile kontrol ettiğimde cpu(i7 6500u) sıcaklıklarının 95 , gpu(gtx950m) sıcaklığının 92 derecede gezdiğini gördüm.Normalde 2.5 ghz (boost ile 3.1 ghz) olan i7 6500u işlemcim örneğin sniper ghost warrior 2 isimli oyunda en düşük ayarlar ve çözünürlükte bu yüksek sıcaklıklardan dolayı sanırım 1.4 , 1.5 ghz ile çalışıyor. Bunun üzerine Arctic MX-4 termal macun alarak uygulama yaptım , fanları vs. temizledim. Ancak herhangi bir değişiklik olmadı işlemcim 95-96 gpu 91-92 seviyelerinde çalışıyor. Sizin düşüncelerinizi almak isterim pek çok performans ayarları , termal macun değişimleri , temizlikler , sistemi sıfırlamak vs. her şeyi denedim. Sizce problemi nasıl çözebilirim daha doğrusu çözmem için bir yol var mıdır ? Şimdiden teşekkürler sistem özelliklerini de buraya bırakıyorum.

CASPER CN-V8X6500X
    Intel I7 6500U
    Nvidia GTX950M 4GB
    16 GB RAM

• Takipteyim.
    Montaj doğru yapılmamış olabilir. Isı boruları bir darbeye maruz kaldıysa içindeki sıvı kaçmış olabilir. Bakalım ne çıkacak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sıcaklık değerlerin oldukça yüksek birkaç derece yukarısı pcnin kendi kendine kapanmasına sebep olacak bu yüzden fanların çalıştığına termal macunlarun kalitelş olmasına ve düzgün işcilik ile yapılmasına dikkat edin.
  • Yapılacak her şeyi yapmışsınız fakat bir kaç öneride ben vereyim, öncelikle eğer daha sonra bir laptop ihtiyacınız olursa başka markaları da değerlendirin, adaptörün tam voltaj ve amper verdiğini kontrol edin, CPU çalışma frekansını düşürün, kaliteli bir soğutucu alın ve mümkünse tam bir antivirüs taraması yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheArchaeologist -- 23 Temmuz 2020; 19:21:33 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • intel extreme tuningi denedinizmi? biraz undervolt deneyin isterseniz. bendede aynı sorun oldu, anlamadım,gpu ve cpu aynı soğutucuyu kullanıyor.macunları değiştirdim,2-3 derece düştü dereceler. en son çare cpu voltaji düşürdüm ,bir nebze ısı sorunu çözüldü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.