Laptopım son zamanlarda çok ısınıyordu ama ısınmadan dolayı kolay kolay kapanmıyordu.Bugün bir teknik servise gidip fanlarını temizlettirdim.Ama bir sorun oluştu her hangi bir oyuna girdiyimde laptop daha ısınmadan kendi kendine kapanmaya başladı.Birkaç gözlemden sonra fark ettimki fan ne daha fazla sogutmak için hızı arttırsa laptop direk kapanıyor. Ben sıcaklık kontrolü için everest programını kurdum ve degerleri inceledim laptopın soguk olmasına ve hiçbir program açık olmamasına ragmen degerler beni şaşırttı lütfen incelermisiniz bu neden dolayı kaynaklanıyor.
işlemci sıcaklıkları normal ama ekran kartı için aynısını diyemeyeceğim 64 derecemi normal kullanımda
quote:
Orijinalden alıntı: vercenik53
işlemci sıcaklıkları normal ama ekran kartı için aynısını diyemeyeceğim 64 derecemi normal kullanımda
Evet daha laptop açılır açılmaz sıcaklıgı bu şekilde hiç bir oyun yada internet sayfası açık değil nedenini çözemedim bir türlü
laptop ı açıyorum hiç birşey yapmadan oyuna giriyorum.Oyuna girdikten 1 dk sonra sıcaklık bu şekilde
everestten başka program yokmu farklı program deneyin hw monitörle olçün birde kapanma varsa kartın soğutma sistemine temizlik taparken zaara vermiş olabilirler çünkü çip soğumuyor ve dediğine göre muhtemelen kısa sürede sıcaklık açıkken bile tavan yapıyor 108 derece ne demek leptop kapanmasa ekran kartının ısı sensörü arızalı derim ama kapanıyor 108 derece normalde görmemesi gerekir kapatır kendini ama bilgisaayr bile yüksek ısıya alışmış gözüküyor.bence tekrar gönde uğraşma.
quote:
Orijinalden alıntı: vercenik53
everestten başka program yokmu farklı program deneyin hw monitörle olçün birde kapanma varsa kartın soğutma sistemine temizlik taparken zaara vermiş olabilirler çünkü çip soğumuyor ve dediğine göre muhtemelen kısa sürede sıcaklık açıkken bile tavan yapıyor 108 derece ne demek leptop kapanmasa ekran kartının ısı sensörü arızalı derim ama kapanıyor 108 derece normalde görmemesi gerekir kapatır kendini ama bilgisaayr bile yüksek ısıya alışmış gözüküyor.bence tekrar gönde uğraşma.
Onuda kurdum şimdi sonuç aynı galiba :(. Delirecem ya format bile atamıyorum fan dönmeye başlayıp hızlandıgı an kapanıyor laptop.
off ya servise tekrar gittim laptopı önümde tekrar açtı adam macunda sürdü ilgiliyerlere ıslak süngerimsi bişeyde yapıştırdı ne olacak anlamadım sorular devam ediyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme