Şimdi Ara

Isınma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Casper Marka Dizüstü Bilgisayar, Intel Pentium (R) CPU B960 @ 2.20 GHZ, 2.20 GHZ çift çekirdek

Windows 7 Home Premium SP1 (64 Bit)

4 GB Ram (+8 GB Harddisk Paylaşımı)

Intel HD Graphics 1696 MB ekran kartı

---------------------------------------------------------------------

Herhangi yüksek CPU ve grafik kartı kullanan bir programı, ilk açtığımda çok yüksek performansta oynayabiliyorum. İlk 10 dakika hiçbir problem olmuyor. 10 dakikadan sonra bilgisayar inanılmaz ısınmaya başlıyor.

Isınma sonucu bilgisayarın fanları tanrı katına çıkmaya başlıyor. Fanlar 5 saniyede bir maksimum devire çıkıp iniyorlar, her çıkışta da oyunda kasılmalar oluşuyor.

(Büyük ihtimalle fan kontrolü + Isı, CPU'yu yoruyor)

Çok yüksek bir ısınma sorunu var, Casper markalarında bu sorunun olduğunu biliyorum ama sanki biraz fazla yüksek. CPU'da 85 santigrat dereceyi okuduğum oldu.

Bu yüzden bazen bilgisayar kapanıveriyor.

Normal CPU sıcaklığı, CPU kullanımı %5-%10 arasında iken 60 derece civarında.

---------------------------------------------------------------

Gelelim sorularıma..

- Bu sıcaklık normal midir ? Yoksa yakın bir tarihte yanmış bir anakart beni mi bekliyor ?

- Laptop soğutucu alsam işe yarar mı ?

- İşe yararsa öneride bulunur musunuz ?

15.6''
    Grafik Kartı (en çok ısınan yer) Laptobun solunda kalıyor.

Yardımlarınızı/cevaplarınızı bekliyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Varrak -- 12 Mart 2013; 11:00:34 >

• boş haldeki sıcaklık değerleri nedir? birde bilgisayarın oyun kaldıracak bir bilgisayar değil(gerçi oynadığın oyuna bağlı)
  • Normal durumda CPU (CPU %5-10 çalıştığında) 60 derece civarında oluyor, şuan 57 derece mesela.

BF2 kendi modladığım sürümünü oynuyoruz arkadaşlarımızla. Oyuna ek olarak yüksek çözünürlüklü textureler eklememe rağmen oyun akışkan oynanabiliyor yüksek grafiklerde.İlk başlarda oyunu oynamakta sıkıntı olmuyor da, oyunu oynadıktan bir 10 dakika sonra bilgisayar aşırı ısınıyor ve oyun oynanmaz oluyor.

Bilgisayar fanı 4 saniye normal çalışıyor, 1 saniye aşırı hızlanıyor, o bir saniyede ise oyun kasılmaktan oynanmıyor, sonra 4 saniye gene bir rahatlık.

Bilgisayarı alalı 1 yıl bile olmadı, sizce bu ısınma sorunu için ne yapabilirim ?
  • garantisi varken servise gönder ama dediğim gibi oyun oynancak bilgisayar değil zamanla gene ısınır
  • Garanti varken gönder gitsin cünkü fan temizligi gerekiyor.İçinin açılması lazım.
  • %8-10 normal CPU kullanımı ile 58-62 derece arasında değişiyordu. Şuan inanılmaz işe yarar bir çözümü sizlerle paylaşacağım.

Normal sıcaklık son günlerde 65 derecelere kadar arttı. Hatta bu sabah 70 dereceyi gördüm ve cinler tepeme çıktı. Bu artışın sebebi tozlardır diye düşündüm ve elektrikli süpürge ile fan deliklerinden toplam 15 dakika süre ile hava vakumladum.

Sonuç ise inanılmaz

Normal sıcaklık 45 dereceye, oyundaki sıcaklık ise 58-64 dereceye inmiş durumda.

Mesela şuan altta BF2 duruyor, CPU kullanımı %30-40, CPU sıcaklığı ise 50 derece sabitlenmiş durumda.

KESİNLİKLE aynı sorunu yaşayan arkadaşlara bunu denemelerini öneriyorum. İnternette gördüm bu çözümü.

Ne kadar vadede işe yarar olacak bilemem, belki 3 gün sonra nüksedecek sıcaklık sorunsalı, fakat şuan memnunum

Elektrikli süpürgeyi kullanmadan evvel bilgisayarınızı kapatmanızı öneririm (ben öyle yaptım)

Saygılar..

• Bilgsayarımın harici soğutucusu yok, laptop soğutucu olarak hangi marka önerirsiniz ?

15,6 inç laptop, esas ısınan yeri laptobun sol kısmı.. Deneyimli arkadaşlar yol gösterebilirler ise sevinirim, soğutucu hakkında bilgim yok, işe yaramaz birşey almak istemiyorum.

Yada laptobumun sol kısmını soğutucunun ortasına denk getirmekle uğraşmak da istemiyorum

Soğutucu ile 8-10 derece daha maksimum CPU işlem konumundaki sıcaklığını düşürebilir isem, benden mutllusu olamaz..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.