Sistemimde MSI RS-480M2 marka anakart Amd Athlon 3000+ 64 bit işlemci 512 mb DDr Ram var.İşlemci sıcaklığı açılır açılmaz 50-55 derece.Sistem sıcaklığı ise 33 derece.Bu değerler fazla mı?Sistem bazen karasızlaşıyor.Bunu aşırı ısınmaya bağlıyorum.(Fazla sayıda program yüklü değil.)Bu sorunu aşmama yardım ederseniz sevinirim.
venice için açılışta 50 derece kesinlikle anormal değer,bazı arkadaşlar normaldir falan demiş ama,winchester yada barton değil o çekirdek,stock fan ile gayet düşük değerlerde kullanıyorlar venice'i... galiba heatsink tam oturmamış işlemciye,sök heatsinki-sökmüşken seramik esaslı termal macun sür,faydasını görürsün-tekrar takarken iyice oturduğundan emin ol...bazen sistem kararsızlaşıyor demişsin-ki haklısın,sıcaklık buna neden olabilir-bu kararsızlık anlarında kaç derece işlemci?75-80 falan oluyor ki,stabilite kayboluyor...
ayrıca açılışta 50-55 derece olayıyla ilgili birşey daha,MSI anakartlarda ısı sensöründe sorunlar olabiliyor,yanlış okuma gibi,aklında olsun...anakart biosunu güncellemen dahi okuduğun değerleri değiştirebilir..yine ısıyı çekirdekten okuma hadisesi de var,10 derece civarında farkeder bu da...
Merhaba, sisteme bir fan daha aldım bugün onu takacağım.Değişiklik olursa yazarım.
(Jelatinin altındaki yumuşak maddeyi çıkarmadım.Onun bir çeşit termal malzeme olduğunu düşündüm.) (Bios güncellemeyi bilmiyorum.Tehlikeli bir iş mi?sistemi iyi kötü yuvarlanıyor.Onu da kaybetmeyelim sonra )
Arkadaşlar Biosu güncellemeyi başardım.Msi live update sayesinde çok kolay oldu.Bir de pc alert4 diye bir program kurdum. Şimdi bu programdan aldığım verileri yazıyorum.
Cpu sıcaklığı 56-57 derecede seyrediyor. Sistem sıcaklığı 35 derecede seyrediyor. İşlemci fanı 1335 devirle dönüyor. Bu verilerde bir terslik var mı sizce?
benimişlemci fanı 3200 lerde dönüyor ve açılışta bios tan baktığımda 20 derece 5-6 saat çalışsa bile 35 i geçtiğini görmedim.
İhsan 1987, senin işlemcinde AMD 64 3000 mi acaba?Orjinal fanıyla mı kullanıyorsun?Benim biosta fanın çalışmasıyla ilgili 3 adet sıcaklık değeri var.55-60-65 derece. Bu ayarları değiştirirsem (mesela en düşük olan değeri 40 yaparsam) işlemcimi 40 derecede tutmaya çalışır mı?Böyle birşey var mı?Tersini düşünüp en yüksek olanı 55 yaparsam 55 dereceyi geçince sistem mi kapanır? En önemlisi bunun donanıma zararı olabilir mi?
Arkadaşlar bu arada belirteyim yeni fanın herhangi bir etkisi olmadı.
Kasanın içindeki havanın iyi sirkülize olması lazım. Kasanın kapağı açık bir şekilde kullan bir süre. Bir değişiklik var mı diye bak.Artı işlemcinin fanının çok tozlanmış olmasıda etkileyebilir. Benim ki de aşırı toz birikebiliyor.
amd 2.5 64 bit değil işlemcim.
en iyisi soğutmak için bi fantilatör bul ....
Artık sana katılıyorumBervan.Bu iş böyle olmayacak.Sanırım işi fotograftaki gibi çözeceğim.
quote:
Orjinalden alıntı: edobur
Sistemimde MSI RS-480M2 marka anakart Amd Athlon 3000+ 64 bit işlemci 512 mb DDr Ram var.İşlemci sıcaklığı açılır açılmaz 50-55 derece.Sistem sıcaklığı ise 33 derece.Bu değerler fazla mı?Sistem bazen karasızlaşıyor.Bunu aşırı ısınmaya bağlıyorum.(Fazla sayıda program yüklü değil.)Bu sorunu aşmama yardım ederseniz sevinirim.
aynı işlemci bende 1 saat hl2 oynadıktan sonra anca 55C oluyor. biosta açılışta ise 28-30 gibi bişey.Windowsta 34-38 arası... Bence termal pastada veya fanda sorun var.
Arkadaşlar kasanın yan kapağını çıkarttım.Bilgisayar yarı açık bir şekilde çalışıyor.İşlemci sıcaklığı 6 derece birden farketti.Şu an işlemci 49 derece ve sistem ise 28 derecede.Kasanın yarı açık bir şekilde kalmasında bir sakınca görüyormusunuz?(Çıkardığım kapakta bir adet fan vardı.Ofan şu an fan devre dışı olmasına rağmen sıcaklık düştü.Hava sirkülasyonundan şüphelendim şimdi.)
Öndeki fanı çıkardı ve arkaya yeni aldığım fanın altına taktım egzost fan olarak çalışıyorlar.Yan kapaktaki fan ise dışa üflüyordu onu da ters çevirdim.Sistem sıcaklığı 26 derecede ve işlemci ise 49 derecede.Üstelik kasa kapakları kapalı.
işlemci fanının soketini nereye taktığını kontrol ed çünkü o ankart işlemci ısınınca fan denrini otomatik yükseltiyor iyice kontrol et çünkü ısı değerlerin olması gerekenden çok yüksek birde anakartın bios güncelleştirmelerini yap msı anakartların bir çoğu bios güncelleştirmesi yapmadan ısı değerlerini doğru göstermiyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme