Şimdi Ara

Isınmayan 2 Tane Petek Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
5.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Onlara ek yapmaniz gerekiyor baska bir cozumu yok maalesef. Biraz ugrastirir ama bileziklerini tam geciremezseniz su sizdirma yapar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler hocam. Ek için nasıl bir malzeme almam gerekiyor. Belli bir adı var mı? Uzatma gibi mesela?

• quote:

Orijinalden alıntı: Anatolian20

Teşekkürler hocam. Ek için nasıl bir malzeme almam gerekiyor. Belli bir adı var mı? Uzatma gibi mesela?

Pex boru baglama rekoru masonu ve uzatmak icin pex boru almaniz gerekiyor

• Isınmayan 2 Tane Petek Sorunu

• ters bağlantı olduğunuda nerden çıkardın. peteğin altındaki bağlantı giriş ve çıkış alttan bağlantı mı. eğer alt-alt bağlantı ise alt-alt bağlantıda ters olmaz, kaldıki ters bağlantı varsa bile ters bağlantıda suyun hızı daha fazladır ama peteğin yarısı ısınır, ters bağlantının olmaması gerekmemesinin sebebi peteğin bir kısmının ısınmasıdır, yoksa hiç ısınmaması değildir. kollektor üzerinden hiç bir test yapılmaz, test yapılacaksa bütün herşey, petek veya petek vanasından yapılır.

• kollektor olan sistemde borular birbiri üzerinden atlamaz, mecbur bi düzen üzerinden gider, ağacın kolları

Isınmayan 2 Tane Petek Sorunu

misali, kollektor merkez yada uç kısımdır, evin şekline göre sıralanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ebu abdillah

ters bağlantı olduğunuda nerden çıkardın. peteğin altındaki bağlantı giriş ve çıkış alttan bağlantı mı. eğer alt-alt bağlantı ise alt-alt bağlantıda ters olmaz, kaldıki ters bağlantı varsa bile ters bağlantıda suyun hızı daha fazladır ama peteğin yarısı ısınır, ters bağlantının olmaması gerekmemesinin sebebi peteğin bir kısmının ısınmasıdır, yoksa hiç ısınmaması değildir. kollektor üzerinden hiç bir test yapılmaz, test yapılacaksa bütün herşey, petek veya petek vanasından yapılır.

Benim petek girisleride alt taraftan ikiside. İsinmiyordu petek kollektorden uclari degisince isinmaya basladi. O nasil olucak sans eserimi oldu ?

• logizoom L kullanıcısına yanıt

alt alt bağlantıda ters diye bişey yoktur. kollektordeki bütün vanaları tam aç, ayar yapılacaksa petek vanalarından yapılacak. kollektöre en yakın vanalar kısılacak. gb022i kombilerin pompaları erp uyumlu olduğundan düşük kapasitelidir. manuel ayarlanan pompa ise el ile kademe yükseltebilirsin, kapak açınca ne yapacağın belli olur, ve reglajda yapmalısın. kollektöre en yakın vana çeyrek tur, diğer ikisi çeyrekten fazla sonrakiler yarım, ısınmayanları açabilirsin veya çok büyük petek varsa biraz daha fazla açabilirsin, eğer bu ayarda ilk petekler az ısınırsa 5-10 derecelik açılarda arttırarak daha açabilirsin.

• yanlış mesaj attım konu sahibinin mesajı sandım, şans diye bişey yok, bi izahı vardır, bişeyleri de değiştirmişsindir

@logizoom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebu abdillah -- 11 Kasım 2020; 0:26:53 >
  • Hocam ben bu dediğinizi yapmama rağmen sonuç elde edemedim.

16 vananın içinde 4 vana var şu an kollektörde tespit ettiğim. 2 gidiş 2 geliş ve yanyanalar. Deneme yanılma ile ikisinin de yanmayan 2 peteğe gittiğini tespit ettim. Kişisel fikrim bu ikisinin devir daim yapmayacak türden çapraz bağlanması gibi bir durumda olduğu yönünde.

@logizoom hocamın dediği parçayı aldım ama takamadım ya. Çok fazla risk alıp her şeyi daha da kötü hale getirmek istemediğim için durdum artık bugün. Müteahhiti aradım. Adam göndermesini istedim. Pandemi olduğu için bu seçeneği atlamıştım ama mecbur kaldım.

Bakalım gelen eleman ne diyecek.

Bu arada benim petek girişlerini yukarıda görüyorsunuz. Bu yanmayan mutfak peteğine ben termostatik vana takayım demiştim. Aldığım termostatik vana da uymadı. Her şeyim ters gitti arkadaş valla. Buna nasıl bir vana alacağız? Tam olarak durum bu:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anatolian20 -- 11 Kasım 2020; 16:33:17 >

• Bu tarz tesisatta filitre tıkalı olmadığı halde diğer petekler kapalı veya kısık olduğu halde petek hiç mi hiç ısınmıyorsa aşağıda resimdeki şekilde ters bağlantı olmuştur, yoksa alt-üst bağlantı veya giriş-çıkış bağlantı tersliği değil yani peteğin iki tarafınada soğuk diğer peteğin iki tarafınada sıcak hat çekmiştir. Eğer peteğin alt-alt bağlantı ise resimdeki gibi ikisinin yeri değişince düzelir. Eğer alt-üst bağlantı ise giriş ve çıkış ayrı ayrı tespit edilmeli. Gelen ustayı bu şekilde yönlendir. Büyük ihtimal bu iki petek yanyana odalardadır, sadece kollektor montajı esnasında hata olmuştur. Birde müteahhitten bahsediyorsun bina/tesisat yeni galiba. İlk mesajda kollektorü taktırdım falan deyince eskisiyle değiştirdin sandım(bina yeni dediğin kısmı atlamışım).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebu abdillah -- 11 Kasım 2020; 23:26:13 >

• soldan 3. sıradaki kırmızı ve mavi hattaki boruların yerini değiştirirsen iki peteğin sorunuda düzeleceğini düşünüyorum.

• ebu abdillah E kullanıcısına yanıt

Bina yeni hocam. Onu belirtme nedenim tıkalı ya da daha önceden kullanılmadığı anlaşılsın diyeydi.

kombiyi de kollektör de yoktu ben aldığımda. Pazarlıkta hariç tutmuştuk hatta. Onları ben aldım ve gelip taktılar.

dediğiniz gibi yan yanalar. Biri mutfak diğer salon2. Salonda başka bir petek daha var ama o çalışıyor.

işin başına geçmeden önce kollektöre baktığımda kırmızı 3 ile mavi 2,3 soğuktu. Kırmızı 2 sıcaktı. Ben de dördünü kırmızı 3’ü mavi 2 ile değiştirecektim ama kısa geldi. Ek parçalarını da aldım boru da aldım ama yapmam gibi geldi. İşin açıkçası canım da sıkıldı. Bıraktım. Ama dediğiniz gibi yönlendireceğim gelen elemanı.

• quote:

Bina yeni hocam. Onu belirtme nedenim tıkalı ya da daha önceden kullanılmadığı anlaşılsın diyeydi.

kombiyi de kollektör de yoktu ben aldığımda. Pazarlıkta hariç tutmuştuk hatta. Onları ben aldım ve gelip taktılar.

dediğiniz gibi yan yanalar. Biri mutfak diğer salon2. Salonda başka bir petek daha var ama o çalışıyor.

işin başına geçmeden önce kollektöre baktığımda kırmızı 3 ile mavi 2,3 soğuktu. Kırmızı 2 sıcaktı. Ben de dördünü kırmızı 3’ü mavi 2 ile değiştirecektim ama kısa geldi. Ek parçalarını da aldım boru da aldım ama yapmam gibi geldi. İşin açıkçası canım da sıkıldı. Bıraktım. Ama dediğiniz gibi yönlendireceğim gelen elemanı.

kollektor girişinden sıcaklığa bakmak yanıltır, petekte hava falan varsa, devir daim olmasa bile ısınan suyun basıncı suyu 3-5 cm ileri götürür ve sen peteğe gidiyor sanırsın, maden ısınmıyor, vanalar kapatılıp üfleyerek testi yapılacak ona göre bağlanacak,

Hemen hemen her 10 metrede 5-10 cm boru uzatılabilir. ek parçaya gerek kalmayabilir.

uzatmayı hortuma takacaksın, bi ip veya tel ile uzatmaya iyice bağlarsan hat uzunsa sağlamca tutup sallaya sallaya asılırsan 5-10 cm uzayabilir. veya önce kollektor tarafı bağlanırsa(önce bağlantı tespit edilecek) petek tarafında meydan daha geniş olduğundan çalışmak daha kolay olur.

ha bu arada borunun içindede supriz çıkabilir. geçen ay yeni binada su akmıyor diye gittim. test pompası ile 30 bar su verdim bi damla su gitmedi, tesisatçı çağırmışlar, kırmış dökmüş bakmışlar, borunun içinde inşaattan kalma beton girmiş borunun içine 

• Arkadaşlar haberler iyi.

Bizim müteahhitin elemandan ses soluk çıkmayınca bugün dayanamadım geçtim başına. Pex boru ile ek parçalarını almıştım zaten. 3. sıradakileri karşılıklı değiştirdim. Maviye gelen boru zaten uzun olduğu için oldu. Diğerine de ek yaptım. Çok uğraştırdı yalnız beni. Kaç kez bağladım, kaçırdı. Sıkarken yalama yaptım, sonra gittim yenisini aldım.

Neyse. Özetle kaçırmayacak şekilde hallettim ve yaktım kaloriferleri. Yanmayan 2 petek de yanmaya başladı :) Sorun ilk tahmin ettiğim gibi soğuk-soğuk, sıcak-sıcak şeklinde bağlantı çıktı.

Yardım ve önerileriniz için çok teşekkür ederim @ebu abdillah ve @logizoom

Umarım burayı okuyanlara da yardımcı olur. Malum kalorifer mevsimi geldi.

• Anatolian20 A kullanıcısına yanıt

Senin adina sevindim dostum. Ters baglanti oldugu basindan beri belliydi. Kendi basina halletmene sevindim. İyigunlerde kullan.

• Anatolian20 A kullanıcısına yanıt

Bende kollektörden bu şekilde sorunu çözdüm geçmiş olsun tekrar

• logizoom L kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler hocam her türlü yardım ve fikir için :) Bu arada termostatik vana ile ilgili de bir sorum var. Yukarıda yazmıştım. Bir tane aldım ancak uymadı. Hangi türlüsünden almam lazım bunu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anatolian20 -- 13 Kasım 2020; 15:53:36 >
  • talipb kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ediyorum hocam :)

• quote:

Çok teşekkürler hocam her türlü yardım ve fikir için :) Bu arada termostatik vana ile ilgili de bir sorum var. Yukarıda yazmıştım. Bir tane aldım ancak uymadı. Hangi türlüsünden almam lazım bunu?

Siz dik vana almissiniz yatay seklinde olani almaniz gerekiyor. Zaten dik sekilde olan vanalari bildigim kadariyla onermiyorlar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.