Şimdi Ara

ısıtma altherma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ustaya mbırola sorayım daıkın altermayı bize detaylı açıklarmısın yeni bir konu açayım istedim

• Bu konu daha Türkiye de yeni hatta kullanıldımı bilmiyorum bile,Sodex 2008 fuarında ilk görücüye çıktı.Aslında Klimanın ısıtma mantığı ile aynı ,yani Sıcak basıçlı gazı iç ünite serpantini yerine,bir boyler sisteminden geçirip suyu ısıtıyorsunuz.Neden ne gerek var derseniz Heat pump sistem resistans sistemine göre herzaman daha verinlidir.Yani elektrikli soba ile klima kıstaslaması gibi.Ama şunuda düşünelimki bizim gibi güneşi bol bir ülkede buna vereceğimiz paraya 10 tane güneşenerjili su ısıtma sistemi kurulur.Bu sistemin yazın soğutma yaparken dış ünitedeki ısıyı kullanarak su ısıtan modelleri var.işte bu tam olarak atık enerji diyebileceğimiz bir enerjiyi kullanıyor.Tabi yazın sıcakta sıcak su ne kadar kullanılır yatırıma değermi,fiyatı nedir,belki otellere yarada otelci bu parayı verir mi???İşte bunlar daha soru işareti?? Bakalım ileride göreceğiz.

Not: Biraz komik olacak ama Vizontelede ki gibi ''Valla ben bu düşünmüştüm''desem yalan olmaz,hatta 2 el defolu bir klimayı alıp bir serpantin yapayım deneyeyim diyordum ne zamandır.Ama biraz tembellik yaptık , bak adamlar yapmış.Tabi işin şakası mantığı biliyoruzda biraz iptidayi olur.Suyun ısısına göre gaz basıncı çok değişebilir,zaten bütün işte basıncı sabit tutabilmek.

İleriki zamanda görürüz İşallah,ama bana göre bu sisteme para vermezler bizde!!!

• BAHSETTİĞİNİZ SİSTEM HAKİKATTEN DAHA YENİ VE FİYATLAR HENÜZ YÜKSEK. AMA ŞİMDİDEN DAIKIN BİRÇOK VİLLADA VE İŞTE BU SİSTEMİ SATTI HATTA SATMAYA ÇALIŞIYOR. ANCAK BU SİSTEM YILLARCA ISITMA SEKTÖRÜNDEKİ ISISANIN SOĞUTMA GRUBU VE KAZANDAN OLUŞAN FAN-COIL SİSTEMİNİ TEKRAR GERİ GETİRMEYE ÇALIŞMASI GİBİ GELİYOR BANA. YILLARCA NE YOLLAR KATEDİLDİ DEVASA VERİMSİZ SOĞUTMA GRUPLARINDAN VAZGEÇİLEREK VRF/VRV V.B. GEÇİLDİ. GÜZELİM ÇEŞİTLİ İÇ ÜNİTELER VARKEN TEKRAR FAN-COIL E DÖNMEK NE KADAR MANTIKLI BİLEMİYORUM TABİİ AMA FİYATI DAHA MAKUL SEVİYELERE GELECEKTİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM ARZ TALEBE GÖRE.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dominic

BAHSETTİĞİNİZ SİSTEM HAKİKATTEN DAHA YENİ VE FİYATLAR HENÜZ YÜKSEK. AMA ŞİMDİDEN DAIKIN BİRÇOK VİLLADA VE İŞTE BU SİSTEMİ SATTI HATTA SATMAYA ÇALIŞIYOR. ANCAK BU SİSTEM YILLARCA ISITMA SEKTÖRÜNDEKİ ISISANIN SOĞUTMA GRUBU VE KAZANDAN OLUŞAN FAN-COIL SİSTEMİNİ TEKRAR GERİ GETİRMEYE ÇALIŞMASI GİBİ GELİYOR BANA. YILLARCA NE YOLLAR KATEDİLDİ DEVASA VERİMSİZ SOĞUTMA GRUPLARINDAN VAZGEÇİLEREK VRF/VRV V.B. GEÇİLDİ. GÜZELİM ÇEŞİTLİ İÇ ÜNİTELER VARKEN TEKRAR FAN-COIL E DÖNMEK NE KADAR MANTIKLI BİLEMİYORUM TABİİ AMA FİYATI DAHA MAKUL SEVİYELERE GELECEKTİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM ARZ TALEBE GÖRE.

Cihazlarda iç üniteler fancoil değil zaten,sadece soğutma yaparken ortaya çıkan ısıyı kullanmak amaç,dış ünite yanına baglı bir boyler var ,öncelikle sıcak gaz bu boylerden geçip suyu ısıtıyor.Bir başka versiyonu ise sadece su ısıtmak amaçlı.Hatta Hitachı akışkan sıvıyı Azot kullanıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

quote:

Orjinalden alıntı: dominic

BAHSETTİĞİNİZ SİSTEM HAKİKATTEN DAHA YENİ VE FİYATLAR HENÜZ YÜKSEK. AMA ŞİMDİDEN DAIKIN BİRÇOK VİLLADA VE İŞTE BU SİSTEMİ SATTI HATTA SATMAYA ÇALIŞIYOR. ANCAK BU SİSTEM YILLARCA ISITMA SEKTÖRÜNDEKİ ISISANIN SOĞUTMA GRUBU VE KAZANDAN OLUŞAN FAN-COIL SİSTEMİNİ TEKRAR GERİ GETİRMEYE ÇALIŞMASI GİBİ GELİYOR BANA. YILLARCA NE YOLLAR KATEDİLDİ DEVASA VERİMSİZ SOĞUTMA GRUPLARINDAN VAZGEÇİLEREK VRF/VRV V.B. GEÇİLDİ. GÜZELİM ÇEŞİTLİ İÇ ÜNİTELER VARKEN TEKRAR FAN-COIL E DÖNMEK NE KADAR MANTIKLI BİLEMİYORUM TABİİ AMA FİYATI DAHA MAKUL SEVİYELERE GELECEKTİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM ARZ TALEBE GÖRE.

Cihazlarda iç üniteler fancoil değil zaten,sadece soğutma yaparken ortaya çıkan ısıyı kullanmak amaç,dış ünite yanına baglı bir boyler var ,öncelikle sıcak gaz bu boylerden geçip suyu ısıtıyor.Bir başka versiyonu ise sadece su ısıtmak amaçlı.Hatta Hitachı akışkan sıvıyı Azot kullanıyor.

ISISAN SADECE ISITMA DEĞİL SOĞUTMADA DA KULLANIYOR BU SİSTEMİ VE SU İLE ÇALIŞTIĞI İÇİN SOĞUTMADA DA FAN-COIL CIHAZLARINI KULLANIYOR. ÇÜNKİ ALTHERMA 'NIN BOYLERİ OLDUĞU GİBİ SICAK - SOĞUK SU ÜRETEN MODELİDE MEVCUT. EKTEKİ LİNKTE BU SİSTEM İLE İLGİLİ KAPASİTELER VE AÇIKLAMALAR VAR.
    http://www.isisan.com/incoming/product_group_pdf/200806140919270.Daikin_Altherma.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dominic -- 25 Eylül 2008; 13:03:04 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.