Bildirim
Isıtmayan kaloriferin sebebi tıkalı kalorifer peteği olabilir ucuz çözüm (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Yeni nesil araçlarda, o boruları bulmak ve ulaşmak baya bir meseledir sanırım. -
quote:
Orijinalden alıntı: Mytohology
Merhaba.
Usta kalorifer açma işlemine garanti veremem, 1 saat sürer dedi ve 80 TL istedi.
Yeni petek alman daha iyi, 350 TL' ye takarım bir günlük işçiliği var diye ekledi.
Yukarıda yazdım, soğutma suyunu kontrol edin, paslıysa temizlense bile tıkar, yeni petek taksan yine tıkar. Soğutma sistemindeki suyu boşaltarak sistemi yıkadıktan sonra yeni antifriz ve su karışımı ekleyin. -
Merhaba.
Usta işleme başlamadan suyu kontrol etti.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba.
Çok şükür işe yaradı, şu an yarım saattir yatan araba 60 derecelik sıcaklığı kabine verebiliyor.
Usta garanti olsun diye 10 dakika daha makineye bağladı.
Merhaba.
İşlem bitti, kalorifer sorunsuz ısıtıyor.
Aynı kireç çözücü ile daha önce tıkanan silecek hortumlarımı düzelttim. Konudaki herkes boyaya zarar verir şeklinde cevap verdi ama adı üstünde "kireç çözücü"
bu olayda özellikle eski araç sahipleri bir şeye dikkat etmeli, çürümüş kalorifer kazanı olan bir araca sahipler ise, kireç çözücü ile tamamen delinebilir, aracın içine su akabilir.
faydalı konu için teşekkürler.
yakında farklı bölüme taşırlar, kimse de görmez ... -
Kireç çözücü aracınızın kalorifer peteğine zarar vermez, eski petek de olsa delinmesine vs sebep olmaz. Ancak, kalorifer peteğiniz zaten delikse ve delik olan yer kireçle tıkanmış ve ve tıkayan kireç radyatörün kaçırmasını önlüyorsa o zaman kireç çözücü o deliği tıkayan kireci temizleyeceğinden ancak o zaman kalorifer peteğiniz kaçırma yapar. -
çok güzel ve faydalı bir konu olmuş. aslında bu tür faydalı, ekonomik konuların sabitlenmesi gerekli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TITAN291 -- 25 Aralık 2015; 22:13:24 > -
Bizde yapıyoruz bunu.
Birisi yukarıda yazmış meraklı olan dalgıç pompa ile kendide yapar diye. Komik. Bağlantı yerlerini bulamaz bile sorsan..
Makina; suyu 80 derece ısıtıp, haznesine konan özel kimyasal ile radyatör peteğinin giriş ve çıkış hortumlarına bağlanıyor.
Basınçlı pompa ile haznesindeki kimyasallı sıcak suyu kalorifer peteğinde devirdaim ediyor. Makina çift yönlü olarak çalışmakta, atıyorum 10 dk bir yönden verip 10 dk diğer yönden su veriyor (giriş çıkış yönünü değiştiriyor).
Makina suyu basmadan önce fitreden geçiriyor. filtre belirli aralıklarla temizlenip işleme devam eder.
Eğer petek dönülmez yola girmediyse hertürlü açıyor.
Açamadığımız da oldu, peteğin patladığıda oldu. Riski müşteriye söyleyip onayını aldıktan sonra yapıyoruz.
Hyundai era cılar dikkat etsin. İşlem sırasında büyük ihtimalle kalorifer peteğiniz patlar :) Göğüs sökülmeden peteğiniz değişiyor, direk değiştirin.
-
kireç çözücülerin hepsi asidiktir ve metale zarar verir aşındırır ha bikereden birşey olmaz belki ama yeni nesil araçlarda güven olmaz maliyetleri düşürmek için herşeyin en dandiğini kullanıyorlar. yukarda gördümde zarar vermez diyenler var. belirtmek istedim zarar verme riski var sakın abartmayın.
ek olarak bi suyun içinde limon tuzu kaynatırsanız oda kireç çözücü özelliğe sahiptir ve bu kimyasallar kadar zarar vermesi mümkün değildir. ben benim radyatörü limoz tuzuyla açmıştım
makineyle radyatör açma işi bence traş. 5-10 lira olsa neysede daha fazla etmez vereceğiniz paraya değmez aynısı evdede yapılabilir. -
-
Mazda 626 GE aracımda bugün porçöz hariç temizlik işlemini yaptım. Evdeki sıcak sudan 75 derecelik suyu araca kadar hortumla getirdim ve 3-4 dk'lık temizlik bile gayet iyi oldu.
Şöyle örnek vereyim, temizlik işleminden önce 1. kademede çok az sıcak, 2. kademede serin diyecek kadar ılık, 3 ve 4'te serin üfleyen kalorifer 1. kademede neredeyse el yakar, 2. kademede ise sıcak hava üflemeye başladı. Sıcaktan 3 ve 4'ü deneyemedim bile. :D
Yalnız hortumu büyük almışım. Kelepçe ile desteklesem de istediğim gibi olmadı. Haftaya uygun bir hortum alıp porçöz ile daha da iyi duruma getireceğim.
Konuyu açman ve içeriği epey zenginleştirmen çok işime yaradı. Teşekkür ederim @mbulur. -
Porçöz ile işlem sonrası tam randıman alırsınız. Baştan suyla temizlik yapmanız doğru bir işlem olmuş, kalorifer peteğinde birikmiş tortu çamuru uzaklaştırmış oldunuz. -
Aradan bir süre geçti, bu süre zarfında kalorifer eski haline döndü diyebilirim. Zaten tam temizleyememiştim. Şu anda temizlik için tüm tesisatı herşeyi hazırladım. İyi bir temizlik yapacağım müsait bir pazar günü. Bu sefer porçöz de kullanacağım. Bakalım Nasıl bir sonuç alacağız.
Bir güncelleme geçelim. 50-50 Sulandırılmış porçöz ile kalorifer peteğindeki tıkanıklık geçti. Isıtma iyi dereceye çıktı. Tüm sorun halloldu. Dikkatli olmak kaydıyla tavsiye ederim.
Haftasonu Clio'da deneyeceğim.
youtube da ilgili videolar var gayet basit.izleyin
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X