Şimdi Ara

İşitme kaybı ve askerlik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
3
Favori
30.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • başkalarının işine yarayabilir diye yazıyorum ben buralardan çok fayda gördüm en azından neyle karşılaşacağınızı biliyorsunuz.Öncelikle bir kulağınızda total 'tamamen işitme kaybı' varsa mutlaka bildirin şubenize çünki muaf olacaksınız ,ilk önce şubenize bildirip celp döneminden önce sevkinizi yapacaklar ben önce ısp.asker hastanesi sevk edildim asker hastanelerinde kbb doktoru herzaman olmayabiliyor ya da belli günlerde olabiliyorla gitmeden mutlaka hastaneyi arayıp bilgi alın .ıspartada kbb doktoru önce sizi işitme testine gönderecek asker hastanesinde yapılan işitme testinin ardından ikinci olarak devlet hastanesine bir işitme testine gönderiliceksiniz sonuçları tekradan dktrunuza verdikten sonra sizi önce ankara etimesgut asker hastanesine sevk edecktir burada odyogram testi ve abr testine gireceksiniz abr testi uyutularak yapilıyor.ben etimesgutta yapılan testte uyuyamadım ve sonuç yanlış çıktı 100 db e cevap alınmaması gerrekirken uyuyamadığım için cevap alındı bu sonucu tekrar ıspartaya götürdüm ,uyuyamadğımı dktora belirttim ve artdında tekrar gata ya sevk edildim burada uyumadan kesinlikle sonucuun kesinleşmiyor rahat olun.3kez tekrarlanan abr testinin 2 gün süren işlemlerin ardından 100 db e cevap alınamadı ve ısparta yoluna koyuldum ardından kurula çıktım kurul kalabalık oluyor hergün kurul yapılmıyor,bu ıspartada tabi,kurula kalabalık giriliyor parmak basıp imza atılıyor ve eline belge veriliyor o belgeyi şubenize verdikten sonra işiniz bitiyor ve muafsınız biraz yorucu herkese kolay gelsin...

• Uyuyamadım derken hadi yat uyu mu dediler ki
    Ankara Dışkapı Asker Hastanesinde bana arkadan iki iğne verdiler ve pantolonu çektiğimi bile hatırlamıyorum, bir saniyede uyumuştum.
    @grkan.
  • Bende bi tarafta %45 işitme kaybı bir tarafta %50 işitme kaybı var raporda çıkan. Bende muafiyet olabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yapılan uyku iğnesi pek işe yaramadı demek istedim yarı baygın gibi oldum saonuç ;yanlışşş olmuştu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eagle_beagle

Bende bi tarafta %45 işitme kaybı bir tarafta %50 işitme kaybı var raporda çıkan. Bende muafiyet olabilir mi?

dostum tam bilmiorum bunn oranları var istersen oku ama muhtmelen muaf olursun zaten senn sadece odyogram testin olacak uyutulmayacaksın belirtilen desibellerde ise kulaklarının seyri muaf olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: grkan.

quote:

Bende bi tarafta %45 işitme kaybı bir tarafta %50 işitme kaybı var raporda çıkan. Bende muafiyet olabilir mi?

dostum tam bilmiorum bunn oranları var istersen oku ama muhtmelen muaf olursun zaten senn sadece odyogram testin olacak uyutulmayacaksın belirtilen desibellerde ise kulaklarının seyri muaf olursun.

bu arada üniden ev arkadaşımda işitme kaybı vardı sennkine benzer şekilde iki kulağında cihaz vardı o mesale muaf olmuştu.
  • quote:

quote:

quote:

bu arada üniden ev arkadaşımda işitme kaybı vardı sennkine benzer şekilde iki kulağında cihaz vardı o mesale muaf olmuştu.

Prosedur nedir açıklanabilir misiniz

• Tigger merhaba askerlik ile ilgili sorunu neyaptin aynı problem bende de var ve şubeye gidicem ay içerisinde yardımcı olursan sevinirim

• Hocam sorun morun kalmadı. Paşa paşa gittim yaptım geldim. Geleli iki yıl oldu zaten
  • Okalar problemine rağmen aldılar yani :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen öyle. Sadece silah ile atış yaptırmadılar. O da hiç birşeyi değiştirmedi. Bir kurşun bile atış yapmadığım halde karakol nizamiyesinde terhise 2 gün kalaya kadar günde 6 saat silahlı nöbet tuttum :D. Şaka gibi değil mi askerlik sistemimiz
  • Valla şaka gibi Gata gönderdiler mi peki seni?benim yapmamı tavsiye edeceğin birşey var mı ?

• Vallaha dostum beni Ankara'da bir yere gönderdiler. Ama ordaki doktorda hiç birinin sorun yok askerliğe engel teşkil edecek dedi. Kısacası ne yaparsan tamamen komutanlarının ve muayene olduğun doktorun tutumuna bağlı bir şey. Senin yapabileceğin bir şey yok yani.
  • tigger_agc T kullanıcısına yanıt
    İtiraz hakkı var herkesin
  • Komutanların tavrı olumlu olmadıktan sonra istediğin kadar itiraz et. Bizzat yaşadığım şeyi anlattım. İsteyen inanır isteyen inanmaz. Size kalmış birşey.
  • Anladım kardeşim parkı muayene sırasında mı belirtiyoruz sıkıntımızı ??

• Yukarı da dediğim gibi birliğinde söylersin dediler. Yani şube ki muayene de çok çok ciddi bir olay değilse pek ilgilenmiyorlar. Birliğine teslim olduktan sonra zaten 2 hafta sonra mı neydi herkesi zaten tekrardan muayeneye yolluyorlar. Orada söylersen daha ciddi ilgilenirler. Daha sonra usta birliğine gittiğinde tekrar hastaneye sevk isteyebiliyorsun.
  • tigger_agc T kullanıcısına yanıt
    Yönetmelikteki hastalıklardan birine sahipsen askeri hastaneye sevk etmek zorundalar,çürüğe çıkmayı gerektirecek bir hastalık varsa keyfi davranamazlar,doğuştan kistik fibros hastalığı olan bir tanıdığım ilk muayneden çürüğe çıkmıtı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 17 Temmuz 2013; 12:58:47 >
  • Dediğim gibi çok ciddi bir şeyse ilgileniyorlar zaten. Ama onun haricindeki şeylere çok kulak asmıyorlar. Kulak rahatsızlığımla beraber, kesin ameliyat gerektiren burunda kemik eğriliği durumum var. Nefes bile alamıyorum burnumdan. Bunun için hastaneye sevk istedim oradaki doktor bakmadı bile burnumun içine. Eliyle bakıp bişey yok dedi yolladı. Bahsetmek istediğim olay buydu. Doktorlarda asker oldukları için mantık aynı işliyor. Usta birliğine gittiğimde atış eğitimlerinden muaf tutulduğumu ve bununla ilgili dosyamda belgem olduğunu belirtmeme rağmen karakol komutanı hiç oralı olmadı. Gittiğim günün ertesi günü üstüme silahı zimmetleyip 2 gün kalaya kadar silahli nöbet tutturdular hem de nizamiye de. Düşünün yani artık siz gerisini
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yutmadurma

Anladım kardeşim parkı muayene sırasında mı belirtiyoruz sıkıntımızı ??

dostum seini işitme problemin tek kulaktamı yoksa her iki kulaktada varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grkan. -- 27 Eylül 2013; 13:20:42 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.