Şimdi Ara

İşlemci aşırı ısınıyor. (amd a8 5600k)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle selamın aleyküm arkadaşlar. Benim işlemcim amd a8 5600k. İşlemcim aşırı ısınıyor diye kasayı açıp temizledim fanlar tozlanmıştı biraz. Temizledikten sonra topladım açtım bilgisayarı ama sıcaklık değerlerinde bi değişiklik olmadı. Eskisi gibi aynen. Herşeyi tam takdığımdanda eminim. Hatta yarın bir daha kontrol edeceğim ama büyük ihtimalle birşey değişmeyecek. Fotoğraftada sıcaklık değerlerini attım. Oyuna vs. girdiğimde işlemci 95-100 derece arası oluyor. Google chrome açıkken 80-85 derece arası civarı. Bu arada termal macun kurumuş onu süreceğim ama oda 5-10 derecelik bir fark yaratır diye okudum. Eğer şu derecelere 5-10 derece fark etse pek fazla birşey değişmez sanırım yine yüksek diye düşünüyorum. Ayrıyetten orada sistem özellikleride yazıyor işlemci soğutucusu önerirseniz sevinirim bütçe 150tl olacak şekilde. Şimdiden teşekkürler..
     İşlemci aşırı ısınıyor. (amd a8 5600k) İşlemci aşırı ısınıyor. (amd a8 5600k)

• termal macun sürmeden olmaz zaten macun sıcaklığı bakır boru vasıtaıyla aliunyum bloğa aktarır macun bir nevi soğutma görevini aracılık yapan çok önemli bir etkendir termal macun yokken o değerlerde çok yüksek buldum açıkçası macun yokken en fazla 45-50 derec arası olması lazım macun varkende havalar sıcak doğal olarak 30-35 olması gerekir :soğtucu tavsiyesi

http://urun.n11.com/sogutucu-ve-fan/silverstone-ar01-12cm-fanli-intel-amd-islemci-sogutucu-P15829138

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasidokostas -- 14 Temmuz 2015; 2:48:04 >
  • bn casper nirvana kullaniyorum ve banada boyle bisi oldu pc hep 99 sonra termal macun surup actimizda pc 39 derecedeydi termal macunun bayagi bi faydasi var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oradaki ölçümleri speccy adlı programla yapıyordum ve yanlış ölçüyormuş. Aida64 den baktım böyle çıktı. Ayrıca speedfan uygulamasındanda bkatıığımda aida64 ile aynıydı. Şuan 63 derece güzel arkada metin2 + google chrome facebook açıkken. Ama fan hızı biraz fazla değilmi 6193 rpm ? Yani şuan bilgisayar coşuyor resmen aşırı derecede ses var. Termal macun yok evet en kısa zamanda onu süreceğim ama eğer sonuç değişmez ise ne yapmalıyım ?
     İşlemci aşırı ısınıyor. (amd a8 5600k)

• Toz temizle macun yenile memnun kalmazsan su fandan al:

http://www.hepsiburada.com/xigmatek-cd901-apache-iii-amd-intel-cpu-fan-pm-bd800213

Fiyat farkini onemsemezsen vatandanda alabilirsin

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-apache-iii-7751155-1150fm2fm1am3-am3am2-islemci-sogutucu.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 14 Temmuz 2015; 15:13:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sağolun hocam.
  • Yıl olmuş 2015 hala termal macunun katkısını az sanan var

Git bi Xigmatek Powerful macun al sür bakalım 60 dercenin üstüne çıkıyor mu işlemci.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amd Ryzen 7 5800x İşlemci
    2 yıl önce açıldı
    intel i5 eşdeğer amd işlemci ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Malesef bu konulardan fazla anlamadığım için internette öyle okumuştum termal macunun etkisi az olur diyenler vardıda ondan bende öyle yazdım. Sağolun hocam yorumunuz için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.