Şimdi Ara

İşlemci fanı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sistemim aşağıda gördüğünüz gibi.Arkadaşlar gta 4 oyununu normal işlemcinin fanıyla oynarken 10 dakika sonra işlemcinin sıcaklığı 70 derece felan olup ilgisayar kendini kapatıyodu.Onun için dün vatan dan buhttp://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=31794 işlemci soğutucusunu aldım.Bu gün gta 4 oynunu açıp oynadığımda 20 dakika sonra bilgisayarın işlemci sıcaklığı 70 derecelere çıkıp kendini kapattı.

Arkadaşlar bu soğutucuyu değiştirmelimiyim yoksa sorunum başka bir yerden mi kaynaklanıyor.Lütfen yardım edin.

Şimdiden teşekkürler.

• bu ürün stok fandan çok üstün bir model::::bu halde bile 70 dereceye çıkıyorsa soğutmadan değil montaj, sensör,voltaj ayar konularında sıkıntı olabilir
  • Confusion nolur bana yardım et arkadaşım kaç aydır bu sorunla uğraşıyorum msneden görüşelim.
    blue_night_ql@hotmail.com
  • burası paylaşım forumudur! burada yapılan paylaşımlar daha sonra ihtiyacı olanların da yararlanabilmesi ve genelin yorumuna açık olması için forum üzerinde yapılır.
  • Fan işlemci üzerine tam olarak monte edilmiş mi, termal macun usulüne uygun uygulanmış mı, işlemci fanı çalışıyor mu, default ayarlar da daha sonra oynama yapıldı mı? Bu husuları bir gözden geçir istersen. Deneyimli arkadaşlar daha ayrıntılı yardımcı olacaktır. Benim tüm tecrübem imzamdaki sitemi toplamak başka bir deneyimim yok.
  • kasa içi havalandırması ne durumda, en az 2 hava çıkışı sağlayan (kasa fanı + psu) ve içeriye birde serin hava sağlayan fan varmı.

Hava çıkışı kadar hava girişide önemlidir. Birde montajı yaparken termal macun sürdünmü ?

ekleme

kasadaki kablolarda düzenli olmalıdır hava akımını engeller.

İşlemci fanı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 11 Mayıs 2009; 12:11:16 >
  • Arkadaşlar sorunumu çözdüm kasanın kapağını açıp kullanıyorum gta 4 oyununda 45-50 derecede gidip geliyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: y4s!n *

Arkadaşlar sorunumu çözdüm kasanın kapağını açıp kullanıyorum gta 4 oyununda 45-50 derecede gidip geliyo

Yanlış. Tahmin ettiğim gibi kasanızın soğutması yetersiz. İşlemci yüksek sıcaklıkda çalışmayabilir ama ram, kuzey ve güney köprüleri, hdd gibi bileşenler ısınacaktır. Ayrıca fanlar çok çabuk tozlanır.

Tavsiyem kasanızın hava sirkülasyonunu gözden geçirin. Hatta ön tarafa bir adet içeri hava üfleyen fan takın

• Kasa olarak ne kullanıyorsun sıcaklık değerlerin abartı geldi biraz. Havalar ısınınca tekrar sorun başgösterebilir kasanı gözden geçir.
  • kasa içi soğutma önemlide kasası ne alemde bir bilgi verse yorum yapıcazda arkadaş sorunu çözdüm sanıp kayboldu sanırım
  • Arkadaşlar burdayım.Kasamın fotoğrafını koysam yardım edebilir misiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: y4s!n *

Arkadaşlar burdayım.Kasamın fotoğrafını koysam yardım edebilir misiniz?

tabiki daha iyi yardımcı oluruz birde fanların yerini belirtirsen hangi fan nereye üflüyor nerede takılılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: grambrood

Kasa olarak ne kullanıyorsun sıcaklık değerlerin abartı geldi biraz. Havalar ısınınca tekrar sorun başgösterebilir kasanı gözden geçir.

Gigabyte GZ-X6 460 Watt
  • Termal Macun Sürmeden İstersen UÇAK Motoru Gibi Soğutan Birşey Tak Gene 70 Derece Olur Isıyı İletemez
  • quote:

Orjinalden alıntı: Emre-Yilmaz

Termal Macun Sürmeden İstersen UÇAK Motoru Gibi Soğutan Birşey Tak Gene 70 Derece Olur Isıyı İletemez

Arkadaşım termal macun sürmüştüm 2 gün sonra gene aynı sıcaklıklara çıktı.Şimdi o yukarıda verdiğim fanla boşta 35-40 oyun oynarken 45-50 arasında gidip geliyo normal mi?Kasa açık ama.
  • Bu da kasanın fotoğrafı

İşlemci fanı!
  • Bu da daha küçük boyu

İşlemci fanı!
  • konuyu cpu sıcaklık sorunundan çıkıp hava soğutmaya girdiği için konuyu taşıyorum

iyi forumlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.