merhaba arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi işlemcimin sıvı soğutması sistemi var geçenlerde bilgisayarın bütün parçalarını tek tek söktüm herşeyini parça pinçik ettim birazda karışık bi pc çok fazla şey çıktı neyse sonra toparladım hepsini sıvı soğutmanın fanını da sökmüştüm fanı ayrı monte edilmiş bi biçimdeydi orjinali radyatöre monte edilmiş bi biçimdeydi ben sökerken hiç dikkat etmemiştim herşeyi bağladım en son sıvı soğutmayı birleştirip işlemciye bağlama işi kalınca bide baktımki fanın iki yüzündede montaj delikleri var allah napıcam şimdi dedim ve kafadan tutarsa diye bi yüzünü monte ettimm 1 aydır kullanıyorum arada sırada ama eskiden bilgisayarımın hiç ısındığına bile şahit olmamıştım ama sanki ısınıyor gibi yada eskiden dikkat etmedim bilmiyorum ama bi gariplik var gibi cpu sıcaklığım 59 60 larda seyrediyor sıvı soğutmamın fanını tersmi düzmü bağladığımı nasıl anlayabilirim
genelde tersini düzünü belirten ufak ok işaretleri olur. Şayet yoksa birde diğer tarafını çevirip monte ettikten sonra sıcaklıklara karşılaştır. kesin çözüm :) Bu arada dediğin sıcaklıklar yük altında ise normaldir.
serhan442S
kullanıcısına yanıt
memtest86+ programını boot ederek açtığımda çok sıcak oluyor halbuki işlemcim o programa göre hiç kasmayacak bi program
daha açıklayıcı ve bilgi içeren profesyonel çözüm önerileri olan varsa bilen varsa lütfen paylaşsın
Alienvvare
kullanıcısına yanıt
Merhaba Fan montajı için aşağıdaki resme bakın. Isı konusuna gelince. Muhtemelen eksik bir şeyleri ters veya yanış yaptınız. Örneğin; İşlemci tam oturmamış, soğutucu vidaları dengeli sıkılmamış, petek/ler içindeki sıvı miktarı azalmıştır veya işlemci macunu yetersiz kalıyordur.
Bunlar düzgün ve dikkatli yapılırsa, soğutmama gibi durum zuhur etmeyecektir. Bilginize ve kolay gelsin..
Bay_KG
kullanıcısına yanıt
yani pervanelerin radyatöre üfleleyen bakan kısmı dış kısmı olucak parğımızla dokunduğumuz kabarık yapı değilde dış kısmı doğrumu anladım ?
Alienvvare
kullanıcısına yanıt
Selam Aslında resim her şeyi anlatıyor ama siz zannettiğim kadarı ile tam anlamış değilsiniz sanki. Siz en iyisi soğutucu fanının iyi gözükecek şekilde bir resmini buraya ekleyin ki, yanlış mı yoksa doğru mu o zaman durumu daha iyi anlamış oluruz. Kolay gelsin..
Alienvvare
kullanıcısına yanıt
biz picnik tüpünü bile ateşle kontrol ederiz yaw bunu hiç yakıştıramadım....
Bay_KG
kullanıcısına yanıt
fanlar kablolara doğru üflerler diyelim de herkes hızlıca ve kesin anlasınlar..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme