Şimdi Ara

işlemci önerisi acil!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba ben işlemci almak istiyorumda önce r5 2600 düşündüm fakat daha sonra ileriye dönük ve upgrade yapmak istediğim için r5 3600 almak istedim siz hangisini önerirsiniz şimdiden teşekkürler.

• Bütçeniz nedir tam olarak belirtirseniz daha iyi olur. Bütçeniz kısıtlı ise ileriye dönük güncelleme amaçlı r5 1600 12nm versiyonuda olur.
  • bütçem 1000-1500 tl arası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kiraqueen -- 14 Nisan 2020; 14:11:43 >
  • kiraqueen K kullanıcısına yanıt
    3600 bence ideal olur diye düşünüyorum.
  • EvilSmurf E kullanıcısına yanıt
    r5 2600 alırsam upgrade yapabilirmiyim yani ileriye dönük olur mu?
    2600X kullanıyorum gayet memnunum fakat işlemci çıkalı üstünden baya bir süre geçti almışken ve imkanınız varken daha yenisi olan R5 3600'ı almanızı tavsiye ederim kesinlikle.
  • EvilSmurf E kullanıcısına yanıt
    anladım çok teşekkürler
  • Bence fırsatları kolla hangisi uygunsa onu al. 1 hafta önce indirimdeyken 1200'e r7 2700 aldım.
    2600 kafanda ele bence bütçenin altında kalıyor. 2700x ya da 3600 araştır.
  • peki sizce 2700x mi 3600 mü?
  • 3600 alıp masaüstünde birden 60lara fırlayıp kanser olmak istemiyorsanız 2700x alın
  • 2700x alın hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: kiraqueen

peki sizce 2700x mi 3600 mü?
    Benim tercihim kesinlikle 2700x olurdu.
  • anladım çok teşekkürler ryzen 7 2700x alacağım
    senin için yazmıyorum sen kararını vermişsin ama senin gibi 3600 2700x arasında kalan başka arkadaşlar da olabilir ben de bir yorum yapayım.

eskiden ps3 zamanında cell işlemcisi ile bizim işlemciler arasındaki uyum çok zor olduğu için öldürüyordu port oyunlar ama ps4 ve xbox one'da amd cpu gpu kullanıldığı için artık port oyun diye bir şey yok çünkü bütün oyunlar önce konsollara yapılıyor witcher 3 gibi pc'ye özel yapılanlar hariç ki onu bile konsollara çıkardılar çünkü port diye bir şey yok artık sistemler aynı.konsollardaki 8 çekirdekli amd işlemcinin iki çekirdeği sistem için ayrılmıştır.bu yüzden oyunlar 6 çekirdeğe göre yapılıyor.yeni konsollarda ise 8/16 3700x gibi bir işlemci kullanılacak ve ne kadarını sisteme verirlerse versinler 6'dan fazla çekirdeğe göre yapılacak.4/8 işlemcilerin BF1 çıktığında yetersiz kalması gibi 6/12 işlemcileri de zorlayacak oyunlar illa ki çıkacak 1600 2600 gibi.HT'si olmayan x6 intelleri zaten saymıyorum onların durumu şu anda bile iyi değil.3600 ise tek çekirdek başarımı daha iyi olduğu için durumu kurtarabilir 8700k gibi ama ihtimal ihtimaldir diyip 2700x alanlara kimsenin bir şey dememesi lazım.şu anda 3600 tam zirvesinde ben 3700x kullanıyorum çok bir farkı yok 3600 ile ama durum değişebilir.bir sene de 2700x kullandım şu anda ikinci sistemim katır gibi işlemcidir hiç ben bunu çekmem yemimi az verdin demez ha nedir tek çekirdek başarımı 3700x'e göre biraz düşük ama çok fiyat farkı var.ilk çıktığında yeterli talebi görmemiş işlemcidir anlattığım konsol 6 çekirdek olayı yüzünden ama şimdi fiyatı daha uygun ve konsollar çıkacak.3600 ile 2700x arasında oynayan fiyat çok fazla olmadığı için ben risk alırım almam meselesi bu yoksa ikisi de güzel yıllarca kullanabileceğiniz işlemciler.

• siz hangisini önerirsiniz acaba?
  • Bence 3600 alın ama bir soğutucuya ihtiyacı olduğu aşikar, hem daha yeni bir teknoloji hemde 65w güç tüketimine sahip oyunlarda ise 2700X işlemcisinden daha iyi performansa sahip.
  • stok soğutucuyla kullansam sorun olur mu? ekstra para vermek istemiyorumda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.