Şimdi Ara

İşlemci overclock kuzey köprüsü sıkıntı yaratırmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili forumdaş arkadaşlarım size bir soru soracağım

Intel Core i5 650 3.2 GHz dual-core 74W TDP 32nm LGA1156 bir işlemciye sahibim. Foxconn H55MXV anakart kullanıyorum. İşlemci yüzey sıcaklığı 20 derece ve çekirdek sıcaklıkları boşta 30-35 derece yükte 45 derece oluyor. Ben bu işlemciyi overclock etmek istiyorum. Fakat birkaç sorum ve sorunum var.

Sorularım:
    - İşlemci overclock sonrasında kuzey köprüsü ısınma ve anakartın yanması gibi bir durum varmıdır?
    - Benim Casper WIN-400PS 300W PSU var. Gücünün yetmemesi gibi bir durum söz konusu olabilirmi? (Sistemim imzamda)
    - RAM veya başka birşeyin voltajını yada hızını düşürmem gerekir mi?

Sorunum:
    BIOS'tan çarpanlarla oynamama rağmen Windows açıldığında geri eski hızına dönüyor. Mesela 1733 MHz'ye alırsam Sistem açıldığında geri 3192 MHz oluyor. FSB 133 MHz'dir.

Ben FSB'yi 150 MHz alırsam (3600 MHz) test yaparken veya başka şeylerde kuzey köprüsü yanarmı yada başka bir sorun çıkarmı? Voltaj vermem gerekirmi? Hesap makinesinde 50000! (elli bin faktöriyel) hesabı yaptığımda 3192.2 MHz 1.216V'da 5 saniye içinde hesap yapabiliyor. Fan sabit 620 RPM dönmekte. Gerekirse sonuna kadar açarım.

Edit: SpeedFan adlı uygulamada görünen AUX sanırım kuzey köprüsü oluyor. 10 derece yazıyor. Gerçekten 10 derece olduğunu zannetmiyorum. Çünkü oda sıcaklığı en az 17 derece falan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerbahceli07 -- 22 Mart 2015; 13:18:51 >

• Konu Güncel...
  • Konu Güncel...
  • Aynı psu yu bende kullanıyorum gerçek değil sanıyorum. Çöp bir psu.
    Kuzey köprüsünün yanması gibi bir durum olmaz diye biliyorum hiç denk gelmedim. Bildiğim kadarı ile ram frekanslarını düşürüp fsb yi artıracaksınız ki sınıra takılmayasın. Ufak ufak mhz yükselteceksin deneyeceksin.İyi bir soğutucun yoksa voltaj verme işine girmeni tavsiye etmem. Bunlar benim naçizane önerilerim.
  • Yorumunuz için teşekkür ederim. Akasa fanlı soğutma kullanıyorum. Modelini tam hatırlamıyorum ama 24 derecede çalışıyor işlemci. Fan 3200 RPM dönerken prime95 ile test yaptığımda 50 dereceye kadar çıkıyor. Voltaj oto ayarlanıyor. PSU sorun çıkartırmı sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fenerbahceli07 F kullanıcısına yanıt
    Olabilir hocam 300w yazıyor ancak gerçek değeri 300 bile değil bende de 400w olanı var.
  • Sağolun hocam değerli yorumlarınız için. Birde başkalarının görüşlerini almak istiyorum. Hangi psu önerirsiniz? 200 TL civarı güzel birşey olsun sonradan ekran kartı takma ihtimalim var çünkü. O zaman işlemci overclock yaparım hem baya sağlam olur. Konu Güncel.
  • Konu Güncel...
  • Konu Güncel...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.