Şimdi Ara

İşlemci ryzen 2200g, x4 950+gpu Hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Ev-ofis kullanım amaçlı bir sistem topluyorum. İşlemci seçiminde biraz kararsız kaldım yardıma ihtiyacım var.

Şuan elimde
    2*8 GB DDR4 2400 MHZ ram, AM4 Anakart ve low profile destekli mini itx bir kasa var .

Bütçeye göre seçeneklerim:

Ryzen 3 2200G APU
    AMD X4 950 + GT 730 veya R7 240 Low profile

Fiyatları aşağı yukarı aynı.

Her türlü tavsiyeye açığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Usami -- 23 Şubat 2018; 11:51:26 >

• 2200G dahi iyi
  • Ev ve ofis günlük kullanım için ikisi de yeterli. Benim seçimim 2200g den yana olurdu ileride oyun oynamak istersen gtx 1050 tarzı low profile ekran kartı alınabilir.
  • Her ikiside olur fakat tercihim r3 2200g olurdu. Daha güçlü işlemci performansı alırsınız.
  • Teşekkürler yorumlar için. Gt 730 para verilecek bir kart değil. İleriyi düşünerek 2200g mantıklı sanki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lol FM pes gibi oyunları donma dan takılmadan oynayabileceğim düşük enerji düşük boyutlu kasa tavsiyesi istiyorum.

2bin altı bütçe monitörsuz.

• arada ucurum var tabiki 2200g

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ev - ofis demek ? Ben bundan oyun oynamayacim film vs izlicemmi oluyor ? Butcen yeterli degil ise amd a10 9700 al evde cok rahat isini gorur. Ramlerde yeterli int gir film izle ;)

• Fiyatları da aynı olduğuna göre cevap artışmasız 2200G, aralarındaki performans farkı çok çok fazla. Ram'i biraz overclocklayabilirseniz yeni oyunları dahi zorlarsınız 2200G ile.
  • Usami kullanıcısına yanıt
    Biraz şeytanın avukatlığını yapayım :)

İnternette yabancılar iki işlemciyi çok kiyaslamislar.. 1030 & x4 950 ikilisi nedense aklımda 2200g'den daha iyi gibi kalmış aklımda. Birde reddit'te işlemciler için yazılanlar var. 2200g ile ilgili yazilanlar standart bildiğimiz şeyler ama Athlon x4 950 için zannettigimizden daha fazla pozitif yorumlar var. 45w da destekleyen Athlon icin (normalde 65w enerji tuketiyor) 45w enerji modunda kullanıldığında 65w'ya göre daha performanslı olduğu , Dx11 yazilimla çıkan oyunlarda daha stabil ve yer yer daha performanslı olduğu (2200g stok hıza göre) ve diğer oyunlarda OC ile 2200g stok hızına kıyasla FPS performansını (pubg, h1z1 ve csgo gibi oyunları low ayarlarda) arttırdığı, 1060 ve muadilleri ekran kartlarını desteklediği (youtubede var) gibi yorumlar var.

Hani tercihin ne olurdu senin dersen muhtemelen 2200g olurdu ama o an için ekran kartına bütçe ayirabiliyorsam Athlon alır ilerde sadece işlemci için para biriktirirdim. Malum ekran kartları ne olacak belli değil ya gelecekte de artarsa ??

Bu arada düşük bütçeli oyun bilgisayarı da çıkar Athlondan zorlanirsa.. Hatta yurtdışında çıkıyor da bizde dolar ve piyasa malum...

Not: pardon ya is-ev demissiniz. Onlar için bu ikisine de gerek yok. A6 9500 işlemci de işinizi rahatlıkla görür hem daha hesaplı olur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-675C938D1 -- 27 Şubat 2018; 21:10:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ddnet

Biraz şeytanın avukatlığını yapayım :)

İnternette yabancılar iki işlemciyi çok kiyaslamislar.. 1030 & x4 950 ikilisi nedense aklımda 2200g'den daha iyi gibi kalmış aklımda. Birde reddit'te işlemciler için yazılanlar var. 2200g ile ilgili yazilanlar standart bildiğimiz şeyler ama Athlon x4 950 için zannettigimizden daha pozitif yorumlar var. 45w da destekleyen Athlon icin (normalde 65w enerji tuketiyor) 45w enerji modunda kullanıldığında 65w'ya göre daha performanslı olduğu , Dx11 yazilimla çıkan oyunlarda daha stabil ve yer yer daha performanslı olduğu (2200g stok hıza göre) ve diğer oyunlarda OC ile 2200g stok FPS performansını (pubg, h1z1 ve csgo gibi oyunları low ayarlarda) arttırdığı, 1060 ve muadilleri ekran kartlarını desteklediği (youtubede var) gibi yorumlar var.

Hani tercihin ne olurdu senin dersen muhtemelen 2200g olurdu ama o an için ekran kartına bütçe ayirabiliyorsam Athlon alır ilerde sadece işlemci için para biriktirirdim. Malum ekran kartları ne olacak belli değil ya gelecekte de artarsa ??

Bu arada düşük bütçeli oyun bilgisayarı da çıkar Athlondan zorlanirsa.. Hatta yurtdışında çıkıyor da bizde dolar ve piyasa malum...

Not: pardon ya is-ev demissiniz. Onlar için bu ikisine de gerek yok. A6 9500 işlemci de işinizi rahatlıkla görür hem daha hesaplı olur :)

Athlon x4 950 - Phenom II X4 955 in bir alt modeli mi oluyor?

• trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    https://www.amd.com/en/products/cpu/7th-gen-amd-athlon-x4-950

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.